DÜNYA

Ergün Diler : Büyük oyun

Tarih
22 Mart 2017
İzlenme
Kişi
Yazar
Ergün Diler
İSTANBUL'daki bazı patronlar hala TÜRKİYE'nin nerede rol alacağını bilemiyorlar.

Eski alışkanlıklarıyla gidiyorlar.
Oyunu anlamayan oyunun altında ezilir. Hele içlerinde biri, kendisiyle ilgili yazdığım bir yazıdan dolayı dava açmış!
GÜLDÜM! İnanın hem de çok. Pensilvanya'nın kendisine verdiği emirler Youtube'ta dolaşırken... Bu yazdıklarım devede kulak bile değil.
Akıllı biri o davayı açmazdı.
Ama açtı. Artık kendisi bilir.
Burası böyledir. Satrançtan haberleri yoktur! Belli güçlerle işbirliği yaparak yüründüğü için kendi akılları GELECEK OLAN HAMLELERİ GÖRMEYE yetmiyor.
Bilirim bunları... Ama hem kendisiyle hem yanındaki dışarıya güvenen İKİNCİ isimle ilgili öyle şeyler gündeme gelir ki ne yapacaklarını şaşırırlar. Sokakta dolaşamazlar! Yazmıyorsak edebimizden.
Tabii bu da bir yere kadar. Sonrası kendi problemleri. Yazmayacağım sözünü vermiyorum!
Sonuçta damarıma bastılar mı hepsi bir araya gelse durduramaz...
Ben notumu düşeyim de...
Günah benden gitsin!
Neyse konumuza dönelim. Türkiye'ye ve bölgeye bakalım.
Bir de AVRUPA'ya tabii...
Almanya, dünya üzerinde bir güçtür.
En güçlü oyuncu olarak AVRUPA BİRLİĞİ'Nİ sürdürerek KÜRESEL ANLAMDA kart açtı. İlgili merkezler, Washington, Londra, Moskova ve Pekin'di... Kartlar bunlara yöneliktir.
Almanya üreten ve bunu çok iyi fiyata satan bir ülkeydi. Kimyadan otomotive kadar pek çok alanda liderdi! Şampiyondu. DOĞRU.
Ama Almanya'nın hiç konuşulmayan önemli bir handikabı vardı! ENERJİSİ YOKTU VE ENERJİ İLE DOLUP TAŞAN BÖLGEYE UZAKTI...
Bu nedenle Merkel daha yakın dönemde Türkiye'ye imtiyazlı ortaklık teklif etti. Türkiye ise ÜYELİK MESELESİNİ ısrarla kaşıyıp "ALINMAMIZI ALMANYA İLE FRANSA ENGELLİYOR" tabelasının görünmesini istiyordu. Biz yükleniyoruz onlar alamayacağı için İMTİYAZLI ORTAKLIK'a kaçıyor ve sığınıyordu. Almanya EŞKANAZİLER ile AMERİKA'da da çok güçlüydü.
Paraya yön verenlerin asıl vatanı ALMANYA idi... Ama en büyük problem enerjilerinin olmayışıydı. Kennedy zamanında dünyanın dengesinin bir ucunda Amerika, diğer ucunda Almanya olması istendi. Kennedy öldürüldü. Şimdi Trump'tan da aynı şey talep edildi. Aynı aileler bunun için çalıştı.
Ancak Trump Merkel'e elini bile uzatmadı. Bütün yaşananlar büyük oyunla ilgiliydi! Almanya ORTADOĞU'da ve bakir olan AFRİKA'da olamadığı zaman hızla çöküp giden bir devlet olurdu.
Türkiye ile hem Ortadoğu hem Afrika kapısının açılacağını biliyordu. Ancak BREXIT'ten önce İngiltereli BİRLİK Türkiye'nin gelişiyle Londra'yı güçlü kılar içinde dengeleri değiştirirdi.
İngilizler'in Türkiye'deki hakimiyetini bilen ALMANLAR buna yanaşmazdı.
Bu nedenle bizi içlerine alamıyorlar, ama dışlayamıyorlardı da! İMTİYAZLI ORTAKLIK FALAN hep bunun sonucuydu. Dünyanı en güzel otomobilini yapsan ama içine benzin koyamazsan ne olur! Hiç anlamı yok. Almanya'nın durumu bu! Bu nedenle Hillary onlar için çok iyi olacaktı. Ama oyunları tutmadı...
Şimdi ellerindeki güçle TÜRKİYE içinde SİYASİ SONUÇ almaya çalışacaklardır. Başka hiçbir seçenekleri yok. Elbette güvendikleri ve aralarında sıkı bağ kurdukları siyasetçiler var.
Ama şimdiye kadar hedefe yürümekte sıkıntı yaşadılar. Hem bağlı oldukları siyasetçiler, hem de onların arkasında hiç bilmediğimiz GİZLİ KALMIŞ AKIMLAR Türkiye'yi Avrupa'ya Almanya'ya bağlamak ister. İstedi de.
Ama yapamadılar...
Türkiye içindeki bir yapı buradan elini uzatır Almanya'ya, oradan da Wall Street'e kadar uzanır! Kötülemek için yazmıyorum. Modelleri budur! Arkada ise ABD'nin bir kanadının desteği vardır...
Çünkü Amerika-Almanya ilişkisi özeldir!
Bakın!
ABD'nin Almanya'da resmi olarak 24, gayri resmi olarak 179 üssü var.
Almanya, ABD'nin bir eyaletidir.
Almanya bağımsız değildir ve asla da olamayacaktır. ABD Başkanı Donald Trump'ın Almanya Başbakanı Merkel'in elini sıkmamasının nedeni de çok açık. Çünkü Merkel, baba ve oğul Bush, Clinton ve Obama'nın ABD'sine bağlılıklarını bildirdi.
Bu kadar mı? Değil elbette!
Son olarak da Hillary Clinton'ın başkanlığındaki ABD'nin emrinde olduğunu söyledi. İşte bunu çok iyi bilen Trump, Merkel'e patronun kim olduğunu gösterdi.
Trump, Almanya'nın kendi askeri kadar, Amerikan askerinin Almanya'da olduğunu söyledi. Bu açık bir tehditti.
Merkel, Trump'ın ne kadar ciddi olduğunu anlamadığı için tarihin en büyük skandalında, başrolde yer aldı. Trump, Merkel'le görüşmesinde "Angela" diye hitap etti. Üslubu da çok çirkindi aslında.
Ancak bu durum Trump için önemliydi.
Almanya, Trump'ın istediği gibi yönetilecekti. Alman otomotiv devlerine kesilen cezalar da Trump'ın ekibinin işiydi. Ancak bunu Hillary'nin ekibi anlayamadı. Eğer Almanya, ABD'ye yani Trump'a karşı adım atmakta kararlıysa Almanya hiç bilmediği terörle karşı karşıya kalacak. Almanya'nın en güçsüz olduğu ülke Almanya'dır.
Almanya, Avrupa Birliği ülkelerinde, kendi ülkesinden daha güçlüdür. Trump, Avrupa Birliği'ni dağıtarak Almanya'yı bir daha itiraz edemeyecek şekilde kendisine bağlayacak. OYUN BU! PLAN BU! SIR yok!
Trump gelmeden önce ALMAN OTOMOTİV DEVLERİNE CEZA YAĞDI. Trump'ı getiren güç Almanya'nın kendini abartmasına itiraz ediyordu. Bunu en iyi bilen MERKEL'di! Merkel ise son yıllara bakın, THE ECONOMİST'İN KAPAĞINDAN İNMEYEN SİYASİ FİGÜRDÜ! Amerika, AVRUPA'yı kendine rakip olarak görmek istemiyor.
Buna son verecekler. Trump karşıtı hareket bunun için! Arkada KÜRESEL BARONLAR var. Ve bu adamlar hem AVRUPA'yı kurtarmak hem de Trump'ı durdurmak için kesinlikle ve kesinlikle TÜRİYE'ye saldıracaklardı!
Çünkü Türkiye kendi rotasından çıkıp yıllarca olduğu gibi AVRUPA'nın uydusu olunca bütün sorunlar çözülüyordu.
BİZ "BİZ" OLAMIYORDUK AMA ONLAR ÇOK GÜÇLÜ OLARAK YOLLARINA DEVAM EDİYORLARDI...
Hem 16 NİSAN öncesi hem 16 Nisan sonrası için ayrı saldırı planları var! İsimlere girmek istemem! Ama İstanbul'daki patronlar hala olayı anlamamış! Kendilerini ve bağlı oldukları yeri hala çok sağlam yıkılmaz bir kale olarak görüyorlar. Oysa akıllı insan duygu ile değil beyniyle gider. VE GÖRÜR!
Göremediklerine göre ya verilen sözler çok büyük ya da çıkamayacakları kadar birileri bunları kilitlemiş!
Akıllı Avrupa, Türkiye ile büyük bir sayfa açar ve gerçekten KÜRESEL BÜYÜK OYUN KURUCU olurdu.
Şimdi ise eli sıkılmayan bir ülke! Trump, IRAK BAŞBAKANI İBADİ ile nasıl konuştu! Gördünüz mü! Merkel'e elini vermeyen Trump, İbadi'yi sarıp sarmaladı! Demek ki oyun çok büyük!
İçeride de dışarıda da anlamayanlar var...
Öyle ya da böyle AVRUPA bu sese kulak verecek...
Türkiye, AVRUPA'YI YIKMAKLA KALMAYACAK, ORTA DOĞU'NUN BAŞ AKTÖRÜ OLACAK... AVRUPA BUNU ÇOK İYİ BİLİYOR. Özellikle 16 NİSAN sonrası için saldırı planları bu nedenle gizli yürütülüyor...
Öncesinde de geleceklerdir!
Türkiye'nin uyanışı herkesi ürküttü.
Bunlar Avrupa için daha iyi günler...
Tutundukları her dal ellerinde kalınca karşılarında ANKARA'yı görecekler...
Az kaldı! Bakın siyasetle de askerle de parayla da çökertemiyorlar! SİZCE BUNU NASIL OKUMAMIZ GEREKİYOR! Türkiye geliyor!

NOT: Trump, kendisinden habersiz Türkiye'ye üst üste iki ziyaret gerçekleştiren GENELKURMAY BAŞKANI DUNFORD'u görevden alacak gibi... Kendisine rağmen iş yapılmasını, hazmedememiş! Dedikodu bu! Olur mu olur! Ayrıca FBI da TRUMP için çok ciddi soruşturma açtı! Kavgayı düşünün! Taraflar belli... Savaş tüm hızıyla sürüyor! Sürecek de!
.


Takvim
22 Mart 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;