SİYASET

Ergün Diler : Büyük anlaşma!

Tarih
09 Nisan 2016
İzlenme
Kişi
Yazar
Ergün Diler
Ülkemiz bir ada'dan ibaret değil. Dünyayı belli güçlerle paylaşıyoruz.
Kimi bizden zayıf, kimi ise güçlü. Ama bir denge içinde yaşıyoruz. Kimi zaman SAVAŞ çıkaran, kimi zaman barışı getiren, kimi zaman karışıklıkları büyüten, kimi zaman paraya istediği gibi yön veren, kimi zaman suikastlarla sonuç alan, kimi zaman göçlerle haritaları değiştiren, kimi zaman da kendisine ait olmayan bir DEĞERE (petrol!) istediği fiyatı verebilen güçlerle bir aradayız. GÜCÜ ELİNDE BULUNDURAN hem kendi için hem DÜNYA için bir oyun kurar. Bizler buna kafa yoracağımıza bunlarla ilgilenen insanlara "KOMPLOCU" deriz. Bu oyunun bir parçasıdır. KUKLACIYI saklama çabasıdır.
Çünkü ekonomik tomoğrafileri bir ortaya çıksa kimin kimlerle nerede iş yaptığını anlamış oluruz. Ama bugün konumuz bu değil... İşimiz asıl oyuncu ile...
Yazıya başlamadan 5 dakika önce bir dostum mesaj yolladı: "MHP kayyumla kurultaya gidecek demiştin 3 hafta önce. Yine haklı çıktın. Anlattıklarını düşününce önümüzdeki günlerde bizi nelerin beklediğini görebiliyorum..." Dünyada şu an için belli iki güç var.
Ve bunların mücadelesi dünyanın her metrekaresinde sürüyor.
Biri PARAYI, SİSTEMİ elinde tutuyor diğeri ise askeri, silahı, denizleri, havayı...
Birinci güç ROTHSCHILDLER!
Bu aile, hiçbir işini şansa bırakmaz.
Çünkü aile şansa inanmaz.
Bu Mayer Amschel Rothschild'den beri süre gelen bir gelenektir. Dünyadaki bankacılık sistemini kuran Mayer Amschel Rothschild, çok önemli bir karar aldı.
Dünyadaki her bankanın genel merkezinde aileye bağlı bir yetkili gönderildi.
Bugün dünyada para transferinde bulunan 1000 bankanın genel merkezinde de yedekli bir şekilde Rothschild'e bağlı yetkili vardır. Onun bir sorun yaşaması halinde, yedekte bekletilen kişi o göreve gelir.
250 yıldır bu değişmedi.
George Soros, ailenin en önemli para casusudur.
Ancak Soros kadar ünlü olmayan ancak en az onun kadar etkin 40'ın üzerinde spekülatör Rothschild'e bağlıdır.
Bu 40 spekülatör, BM'ye üye olan 193 ülkede bağlantıları vardır.
O ülkelerin ekonomik faaliyetlerinde deprem veya artçıya neden olabilecek hamleler yaparlar. New York Times, Forbes, Fortune, The Wall Street Journal, The Guardian, The Economist, Financial Times, Bloomberg ve CNBC gibi dünya ekonomisine yön veren medya ile gerekli ekonomik hamle gerektiğinde yapılır.
David de Rothschild bir gün dedi ki:
"İngiltere'nin ihracatı veya ithalatı, bizim üzerimizden yapılır. Sanıyor musun başka ülkelerdeki ihracat veya ithalat bizim üzerimizden yapılmaz..." Daha neler neler... Yaz yaz bitmez...
Büyük bir güçtür.
PARAYI bildikleri için siyasi zaferleri de almakta zorlanmazlar. Merkezleri LONDRA'dır. Amerika'da da, Çin'de de varlar. Her yerdeler.
Ama merkez Londra...
İlgisiz gibi görünse de gelin MHP olayına dönelim...
İşaretler çok kuvvetli. Önümüzdeki dönem AMERİKA, Çin ile bilek güreşine girecek. Herkesin KAVGA zannedeceği bir paylaşım başlayacak. Ve bu "KAVGA GÖRÜNÜMLÜ" itiş-kakışta TÜRKLER'e yer açılacak. Çünkü oyunu kuranlar buna mecbur.
Belki NATO burada devreye girecek.
Bilmiyorum. Ama TÜRKLER'in olduğu her yer hareketlenecek.
UYGURLAR'dan, GÜRCÜLER'in topraklarına kadar. Hem Rusya'yı frenlemek hem de Çin'in önünü kesmek için... İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra Avrupa'da yaptıklarını şimdi ORTAASYA'da yapacaklardı...
İşte burada AMERİKA'ya ILIMLI MİLLİYETÇİLER lazım olacaktı. Türklüğü geniş anlamda anlamlı kılmak için. Yeni bir DİLLE geleceklerdi.
MHP bu nedenle önemli. Devlet Bey daha önceki günkü çıkışlarında bile göreceğiniz şekilde ABD KARŞITIDIR. Çok kez bunu göstermiştir. Yardımcıları da öyledir. Ama ayrılan ve tabiri caizse BAYRAK AÇAN grup böyle değildir. İsimlere girmek istemem ama hepsi Amerika ile yürümenin faydalarına inanır.
Şimdi ise yürünecek coğrafya KAFKASYA, HAZAR ve Türk topraklarıdır. Durum böyle olunca MHP önemli hale gelir. Partinin içindeki kavga aslında küreseldir!
Devlet Bey çizgisinden vazgeçmeyeceği için ya muhalifler kurultayla gelecek ya da başka bir partiyle...
Ama gelecekler...
Büyük güçler kendi politikalarına uygun oluşumlarla giderler. Ve daha işini şansa bırakanı görmedim. MHP'nin yeni rolü içeriyi de hareketlendirecektir. Başka oluşumlar ve ittifaklar da ortaya çıkacaktır. Kenarda bekleyenler dönecektir... Neyse... Daha fazla uzatmaya gerek yok! Bekleyelim görelim...
Dediğim gibi bütün işaretler SAVAŞANLARIN BARIŞTIĞI yönünde...
Alın size güzel bir örnek!
Firm: Rothschild Trust
Office: New Court, St Swithin's Lane EC4N 8AL
City: London
Country: England
Tel:+44 20 7... 5969


İşte Londra'daki Rothschild'in merkez binası ve CIA'in ofisi. Rothschild ve CIA'in ortaklığı, bu bina ile bir kez daha gözler önüne serildi.

Burası Rothschildler'in Londra'da kullandığı merkezlerden biri...
Binaya iyi bakın. Bu binanın yani paraya yön veren ailenin işlerini götürdüğü yerin üst katında CIA OFİS KURMUŞ durumda...
Operasyonların önemli bir kısmı buradan götürülüyor. Yani el ele vermişler...
İşte orada ne konuşuluyorsa ülkemizde ve bölgemizde bunu görürüz. Orada ne konuşuluyorsa biz onu yaşarız... PARA ve GÜÇ birlikte yeni dünyayı kuruyorlar...
Herkesin bir rolü var! Burada sadece TÜRKİYE gibi özel ülkelerin itiraz hakkı var.
Bizim fazlasıyla hem de... Hep dediğim gibi sadece oyunu biz bozabiliriz.
Bu nedenle pazarlık payımız yüksek.
Alacağımız HİSSE de...
Bu nedenle KURGUYU iyi okumak ve ona göre adım atmak durumundayız.
Bir hocam "Osmanlı kılıçla değil akılla büyüdü, devleşti..." demişti. Gerçekten ülkeleri AKIL büyütüyor ya da ucuz hatalar küçültüyor. Bize mecbur olduklarını kaç kez yazdım bilmiyorum. Bizsiz yapamazlar.
Sadece oyunu iyi görüp ona göre HIZ yapmalıyız. Ama muhalefeti görünce, ufuksuzluğu hissedince üzülüyorum. Türkiye bunları hak etmiyor. ÇAĞ değişirken alacağımız çok şey var. Kim kiminle hangi dengeyi kurarsa kursun kazanan biz oluruz.
1945'ten beri Amerika-Rusya arasındaki gizli denge, 1 yıl önce gizli toplantılarla silinmiş!
Yerine konulacak olanı yazıyorum. İşimiz anlamak.
Anında paylaşmak...
Demem o ki; ne olur içerideki sancılı olaylara dışarıdan bakın! OYUNU kuran AKLI görmediğiniz zaman hiçbir şeyi anlayamazsınız. Bizi yıllarca uyuttular. İyi izleyin! Bakın MHP'de neler olacak. Devlet Bey partiyi teslim etmek istemeyecek.
Ama bir yolla yüklenecekler. İyi izleyin...
Yani bir KURULTAY bile KÜRESEL bir operasyonsa gerisini siz düşünün...
Gelecek dönemde Tayyip Bey'e hiç olmadığımız kadar ihtiyacımız olacak... Öncelikle AK PARTİ'ye OY VERMEYENLER bunu düşünsün!
Ben notumu düşeyim de...

NOT: Abdullah Gül Bey, Uygurlar'ı ziyaret ederken "Türkiye ile Çin kardeş iki ülke" dedi. Hemen ardından DOĞU TÜRKİSTAN (Urumçi) karıştı. 600'e yakın TÜRK öldürüldü. Bir güç karışıklık çıkararak "Siz kardeş değilsiniz!" dedi... Olaylara böyle bakın!                         

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;