GÜNCEL

Ergün Diler : Aynı ekip

Tarih
06 Ocak 2023
İzlenme
Kişi
Yazar
Ergün Diler
BAZI yazıları buraya taşımıyorum. Sadece satır aralarında kenarından köşesinden değiniyorum.
Türkiye seçimlere giderken istesek de istemesek de, Washington-Moskova-Berlin- Paris-Londra eksenlerini sık sık yoklamak durumundayız. Bu hatta KÜRESELCİ diye tabir ettiğimiz motivasyonları çok eskilere dayanan koca bir EKOL de yer almakta...
Daha önce de paylaştığım gibi OCAK AYININ ortasından sonra bu EKOL vitesi artıracaktı. Bunu görmek için de kahin olmaya gerek yok! En büyük silahları ise PARA... İstihbaratı da unutmamak gerekmekte...
ULU DEVLETLER nasıl kendilerini korumak gibi alışkanlıklarını devam ettirmek gibi amaçlarla adım atıyorsa karşıda yer alan EKOL de yeni bir DÜNYA için yürümekte... Yani PROJELER TAMAMEN ÇATIŞMAKTA...
Erdoğan'ın 2002'de yola çıktığı AK PARTİ ile şimdiki arasında gece gündüz gibi fark var. AK PARTİ çeşitli vesilelerle (Buraya fazla girmek istemiyorum) Erdoğan'ı tasfiye etmek istedi. Erdoğan da, bunu yaşayıp gördü.
OLMADI. KARŞI TARAF YAPAMADI. PARTİYİ ELE GEÇİREMEYİNCE İSTEMELERİNE RAĞMEN BÖLEMEYİNCE BU KEZ karşıya GEÇTİLER, BAŞKA TABELA ALTINDA BİRLEŞTİLER. Seçime giderken aslında İKİ EKOL'ün çatışmasının bilinmesi ve anlaşılması gerekmekteydi.
Görüyorum ki başka şeyler tartışılmakta...
İsimlerin ideolojik olarak aynı çatı altında olması aynı politikalara inandığı anlamına gelmez. Siyaset yapan isimleri tanımak için KIRILMA ANI diyebileceğimiz olaylardaki tavırlarına bakılması yeterlidir.
Buradan GEZİ'ye gelelim...
Örnek üzerinden gidelim...
Gezi Parkı eylemleriyle ilgili davada iş insanı Osman Kavala'ya "Hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs" iddiasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Washington Post konuya uzak kalmadı.
"Türkiye'de bir hayırsever iyi bir şey yaptı ve şimdi ömür boyu hapis yatacak" başlıklı bir makale yayınladı. Gazetenin duruşunu belirleyen bir yazıydı bu.
Seçimlere giderken SAFLAR netleşmeye başlıyordu. Sadece bazılarını Türkiye'de konuşan pek kimse yoktu.
Washington Post, Osman Kavala'nın, Macar Yahudisi iş insanı ve adı sıklıkla siyasi manipülasyon, fonlama, darbeler ve iç savaşlar ile anılan, "Küreselci" olarak tabir edilen George Soros'un vakıflarını desteklediğini belirtti. Ve "Sayın Kavala 65 yaşında bir iş insanı ve siyasi aktivisttir..." ifadelerini kullandı... Gazete, "George Soros'un vakıfları, tüm dünyada demokrasi ve şeffaflığı yayma amacını taşıyor..." notuna da yer veriyordu...
Osman Kavala ve Soros ile ilgili satırlar son derece doğal ve anlaşılırdı. Bilinmeyen SIR olan da bir şey yoktu...
Bu noktadan içeri girip SAFLARI ve EKOLLERİ görme şansımız oluyordu..
6'lı MASA'nın önemli oyuncularından Ali Babacan BATI'dan yükselmeye başlayan seslerle birlikte tonunu artırıyordu.
DEVA Partisi lideri Babacan, "Tarikatların yapılanabilmesine izin vermek lazım. Anayasa'daki Türk vatandaşlığı tanımını değiştireceğiz. Kürtçeyi anadil yapacağız" dedi. DEVA Partisi İletişim Başkanı Sanem Oktar da katıldığı bir programda "Anayasa'dan Türklüğü çıkarıyor musunuz" sorusuna "Doğru" yanıtını verdi.
MASA'nın üyeleri HDP ile çok uzakta değildi. Kemal Bey'in danışmanını ÖZERKLİK çıkışı da hesaba katılması gereken bir gelişmeydi.
Geçtiğimiz gün de yazdığım gibi "20 yıl önceki CHP olsa buraya gelmezdim" sözü de çok derin bir anlam ifade etmekteydi. 6'lı MASA'nın tonunun bilinmesi açısından GEZİ PARKI eylemleri ve ceza alanlara verdikleri destek önemli bir ayıraçtı. Ben hakim değilim.
Kim suçlu kim değil benim işim değil. Sadece olan biteni ve siyasi mücadelenin ritmini anlatmaya çalışıyorum.
Devam...
6'lı MASA'nın tüm üyelerinin GEZİ eylemleri için gösterdiği TAVIR ve TEPKİ aşağı yukarı aynıdır.
Bu da son derece anlaşılırdı.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;