GÜNCEL

Ergün Diler : Ankara kazanacak

Tarih
25 Ocak 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Ergün Diler
 Herkes AFRİN operasyonunu konuşuyor. Çoğu da izliyor! Türk askeri aslında geç bile kaldı. Fırtına gibi sınırı geçip zor hava koşullarında TERÖRLE mücadele ediyorlar. Büyük bir uyum içinde... 4 koldan vuruyorlar, ilerliyorlar. Peki AFRİN niye başımıza bela edilmek istendi? Biz neden dayandık, sabır gösterdik ve sonunda "YETER " diyerek girdik? ABD ne amaçlıyordu? Çin ne? İngiltere neredeydi? Rusya nerede? Avrupa operasyonun yanında mı karşısında mı?

Konu ORTADOĞU olunca saydığım bu aktörlerin hepsi işin içindedir! Görürsünüz ya da göremezsiniz! Ama kesinlikle oradalardır!
Açalım. Geniş bakıp anlamaya çalışalım...
Amerika Birleşik Devletleri, son 100 yılın en büyük kumarını oynamaya başladı. Birinci Dünya Savaşı'ndan sonra dünyayı yöneten güç ABD ve İngiltere oldu. İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra ABD ile RUSYA arasında oluşan DENGENİN ana unsuru yine İNGİLİZLER'di! İngiltere ABD'nin merkezine yerleşmişti! Görünmüyordu, öne çıkmıyordu ama çok etkiliydi! Yani ABD'nin attığı her adımın yanında İngilizler vardı...
Daha önce çok yazdım! Amerika Birleşik Devletleri'ndeki derin yapı, George W. Bush ile buna itiraz etmeye başladı. İngiltere ile ABD'nin savaşı, 2001'deki 11 Eylül saldırılarıyla başladı. Stratejik birimlerde bu net olarak anlaşıldı.
Washington, Londra'dan yönetilmeye itiraz ettiği için ortaklık bitti. Irak ve Ortadoğu konusunda beraber yürüyormuş gibi görünse de iki taraf da bugünün planlarını yapıyordu. 3 yıllık evlilikler bile birkaç ayda bitmiyorken, 100 yıllık evlilik nasıl birkaç yıl içinde bitebilirdi ki. Ancak evlilik bitti, sıra mal paylaşımına geldi. Anlamamız gereken bu!
Washington, Ortadoğu ve Afrika'yı istiyor. Londra da Ortadoğu ve Afrika'yı istiyor. 100 yıl boyunca Washington'ı yöneten Londra, Yeni Dünya Düzeni ile birlikte Pekin'in merkezi oldu. Bugün Çin'i yöneten güç İngiltere'dir!
Günlük koşuşturmada anlamadığımız, atladığımız ve okullarda okutulmayan budur! PARAYI İYİ TAKİP EDİN! Çin'de trilyonlarca dolarlık iş yapan Amerikan şirketlerinin ortaklık yapısı hep Londra ağırlıklıdır. Trump döneminde buna itiraz çok öne çıktı. Trump ve kendisini getiren güç, Çin'deki Amerikan şirketlerinin aslında Amerikalı olmadığını gördüğü için Pekin'e itiraz etti. Şimdi Washington, İpek Yolu'nu kendi rotasıyla yönetemezse yıkım yaşayacağının farkında. Pirincin içindeki beyaz taş sorunu şimdi ABD'nin kabusu! Ayıklamak hiç kolay değil! Ayıklamadığın zaman da yoksun! Bu kadar net!
Türk Devleti yeni dünya düzeninde kendini göstermek için, oyunu bozmak için, kendisini kenarda tutmak isteyenlere "BİZ OLMADAN OLMAZ" demek için gücünü ortaya koydu... Eğer paylaşım döneminde olmasaydık inanın hepsi birden çullanır, itiraz ederdi! Ancak TÜRK DEVLETİ bunu bildiği için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın itmesiyle hızla sınırı geçti ve oyunun başrolünü aldı. AFRİN dediğimiz yer, Suriye dediğimiz yer İPEK YOLU'nun yani BÜYÜK DENGENİN KALBİ gibi...
Türk askerinin rüzgar gibi esmesini İPEK YOLU'ndan ayrı düşünemeyiz! Aradaki ilişkiyi görmek çok zor değil! Karşıdaki güç yani ABD, YPG ile Türkiye, İran ve Irak'ı kendine bağlamak istiyor. 4 bin TIR silah niye geldi sanıyorsunuz! En iyi oyuncuları SİLAH zoruyla yanlarına çekebilmek için! Türkiye bunu bozup attı. Kaybeden YPG değil ABD... Washington YPG ile TÜRKİYE, İRAN ve IRAK'ı kendine bağladığı zaman en büyük yıkım Çin ve İngiltere'de yaşanacaktır!
Bizde içeriden yıkılırız ama en büyük zarar İngiltere ve Çin'de olur! Kazanan ise sadece ve sadece ABD!
Denklemleri bu! İstedikleri de bu! Bir tarafta 65 ülkenin zenginleşeceği ve paylaşacağı bir denge diğer tarafta sadece ABD'nin kazanacağı herkesin bakacağı bir oyun! KAVGANIN NEDENİ BU!
BEYAZ SARAY bunu başarırsa, İpek Yolu Washington'ın olur, başaramazsa Amerika'nın gidecek yolu olmaz. DEAŞ da, kurulurken İpek Yolu merkez seçilmişti.
Amerikan şu an askeri olarak Türkiye'ye, İran'a hatta sürekli dövdüğü Irak'a zarar veremez!
Çünkü Irak, emirleri Londra'dan alıyor. Amerika, kendi askeriyle Irak'ta merkez yönetime tek bir mermi dahi atamaz. O nedenle Kuzey Irak, bugün merkez yönetimiyle kavga ediyor.
Washington istediği için ayrışma referanduma kadar gitti. Türkiye, Afrin'de önemli bir zafer kazanacak! Bu Rusya'yı da mutlu edecek.
Çünkü tüm stratejistler, araştırma kuruluşları, think-tank'lerin raporları ABD ile Çin'in gizli savaşında kazanan ülkelerin İngiltere, Rusya ve Türkiye olacağını gösteriyor. Rusya ve İngiltere, ABD'nin yanlış politikaları nedeniyle yan yana gelmek zorunda kaldı. Hiçbir iletişimin olmamasına rağmen bugün ABD'nin YPG ve DEAŞ politikalarında Rusya ve İngiltere aynı düşünceyi yönetiyor.
Türkiye'nin Afrin operasyonunun önemi, İran'ı da harekete geçirecek. Çünkü İran, rejim destekli operasyonla YPG'nin Irak sınırını MERKEZİ YÖNETİME vermek için plan yapıyor. YPG, Deyrezor kentinin Fırat Nehri doğusunda kalan hattını tamamen aldı. Bu bölge önce DEAŞ tarafından işgal edildi, 45 gün sonra YPG'ye verildi. Artık Irak'la YPG sınırı var. Bu hat ABD için de çok önemli. Türkiye'nin Afrin operasyonundan sonra veya aynı dönemlerde rejim de YPG'yi vuracak. Deyrezor'dan Irak sınırına kadar olan bölge YPG'den alınacak. Bu operasyonda, Rusya, İran ve Suriye yan yana olacak. ABD'nin bu operasyona karşı bir operasyon yapacağı da ön görülüyor. Haseke de aynı şekilde İran'ın hedefi olacak. Çünkü bu bölgedeki Şiiler de, Amerikan destekli DEAŞ ve sonrasında YPG tarafından bölgeden gönderilmişti.
ABD, şimdi bu beklenen plana karşılık ciddi bir adım atmak zorunda. Zaten önceki gün ABD'li CENTCOM Komutanı VOTEL'in RAKKA'daki görüntüleri ortaya çıktı. Savaş büyük yani! Ancak kıskaç giderek daralmakta! Washington nefes alacak alan bulamamakta! Tabii yine de boş duracak halleri yok! İran'a karşı YPG değil DEAŞ saldırıları planlanıyor. Çünkü DEAŞ'ın kuruluş felsefesi, Hıristiyanlara karşı değil. DEAŞ'ın hedefi ilk günden beri Şiiler'di. Yani hedefteki ilk ülke İran'dı.
Şimdi bitti gibi görünen DEAŞ, bir anda Tahran'da birkaç saldırı düzenlerse ne olur? Mümkün mü? Evet!
ABD bunun planını tamamladı. Amerika'nın gizli güçlerinin açıklamalarını dikkatlice incelerseniz, İran'daki ayaklanmadan sonra yeni planın devreye girdiğini net olarak görebilirsiniz.
Ortadoğu istenilen yeni düzene ulaşmadığı sürece ABD Afrika'da adım atmayacak. Bu herkes tarafından bilinmekte! Yani büyük oyuncular farkında!
Şu anda Amerika'nın elit birlikleri, Afrika'daki terör örgütlerine eğitim veriyor. Bu eğitim 3 yıldır sürüyor ve hepsi çok güçlü birer terör ordusu haline getirildi.
Ancak öncelik Ortadoğu'da. Pentagon, Ortadoğu konusunda aralarındaki tartışmada haklı çıktı! Çünkü Pentagon, 1 yıl önce Ortadoğu'da YPG'nin daha etkin kullanılmasını istiyordu. Bu gerçekleşmedi.
Trump döneminde ise Pentagon ile çok sancılı çekişmeler yaşandı. Bugün ise Pentagon'un kararları geçerli oluyor. Trump yönetimi DEAŞ ve YPG'yi destekliyor. Pentagon da destekliyor.
Trump'ın ekibiyle yaptığı harita değil, Pentagon'un yaptığı haritanın geçerli olması için çalışılacak. Kendi içlerindeki son karar bu gibi! Tabii bu dediklerinin olacağı anlamına gelmiyor! Sadece tartışıyorlar!
Amerikan Savunma Bakanlığı ile Beyaz Saray'ın açıklamaları dikkatlice izlerseniz arasındaki farklılıkları, anlaşmazlığı da görürsünüz. Burada kazanan kim olur? Elbette Pentagon.
Çünkü Trump'ın güçlü olmadığı 2018 bütçe görüşmelerinde de ortaya çıktı.
Pentagon, Trump'a küçük bir ayar verdi. O da bunu net olarak gördü. Beyaz Saray'ın komutanı yok, askerleri de yok.
Elbette silahları da yok. Ancak Pentagon, hepsine sahip. Bunu da kullanıyor. Çin ise Ortadoğu'daki karışıklıktan rahatsız değil. Ancak sonuçlarının kendilerini de çok ilgilendirdiğinin farkında. Çin yönetiminin çok özel bir ekibi, Ortadoğu turunda. Çok önemli görüşmeler yapıyor. Ancak Çin, içeride bir karışıklık ihtimalini reddetmiyor. O nedenle içeriyi bırakmadan dışarıda adımlar atıyor.
Yazıyı bitirirken birkaç saat sonra ERDOĞAN-TRUMP telefon görüşmesi olacağını hatırladım!
Türkiye kim ne derse desin bölgenin KİLİT ÜLKESİGÜCÜNÜ de ABD'nin besleyip büyüttüğü ÖRGÜTE DARBE İNDİREREK bir günde gösterdi...
Kimse bizim dışımızda oyun kuramaz. ASLA VE KAT'A KURAMAZ...
Bu tehlikenin olmadığı, olmayacağı anlamına gelmesin!
Süreç sancılı ve zor!
Ama kazanan biz olacağız.
Anlatmak istediğim bu.
Kimse bizsiz adım atamaz.
Atsınlar da görelim... Atmaya kalkanlar şimdi AFRİN'de kaçacak delik arıyor...

Takvim
25 Ocak 2018

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Göktürkler

    25 Ocak 2018 12:02
    4 0
    Ergün Hann Büyük Türklersiniz Sen senin gibileri
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;