GÜNCEL

Ergün Diler : Ankara anlaşması

Tarih
06 Temmuz 2017
İzlenme
Kişi
Yazar
Ergün Diler
TARİHE baktığınız zaman PARANIN ne kadar önemli olduğunu görürsünüz. Hem parayı hem silahı yönetiyorsanız zaten imparatorluksunuz.

Osmanlı böyleydi! Roma da... Şimdi de Amerika... Bu dengeyi kaybettiğiniz anda gerileme, bozulma, yavaşlama ve yıkım beraberinde gelir...
Kaçış yoktur. Hem paranız hem ordunuz güçlü olmak durumundadır. Son 15 yıla bakın! Türkiye finansal olarak çökertilebilseydi, bir adım atabilir miydi? Mümkün değil. Bu kadar saldırı yapıldı, bu kadar kumpas kuruldu ama ANKARA dimdik ayakta kaldı. Parayı yönettiğiniz zaman şansınız hep fazladır.
Şimdi dünyanın birbirinden ilgisiz gibi duran pek çok yerinde, garip olaylar yaşanıyor! Paris patlıyor, Londra sarsılıyor, Afganistan kan ağlıyor! Birbiri ile nasıl bir ilgisi var bunların! Terör çirkin yüzünü gösterirken nasıl bir ORTAK PAYDA üzerinden yürüyor. Bir Parisli ile Kabilli'yi birleştiren ne? İşte bu soruları sorup doğru cevaplar bulduğumuz an işlem çözülmüş olur... Mesela CHP lideri Kemal Bey'in yürüyüşü konuşuluyor! Dün de DEAŞ'lı olduğu söylenen teröristler saldırı hazırlığında yakalandı. Araçla tıpkı Londra'daki gibi Paris'teki gibi insanların üzerlerine dalacaklarmış! Yer farklı olsa da teknik aynı! Bu garip değil mi! Küçük bir benzerlik diyerek geçiştirilebilir mi?
Elbette hayır! AKIL AYNI!
Terör, büyük savaşı ucuz maliyetle götürme operasyonudur! Terör diye bir şey yoktur! Büyük güçlerin kullandığı adamlar vardır... Şimdi bölgemiz tam da bu tabloya uygun durumda. Peki neden?
Açalım biraz...
Günlerdir yazıyorum. Çok önemi olduğu için, dünya savaşının burada verildiğini bildiğim için ısrarla İPEK YOLU diyorum. Türkiye'de bu konular pek sevilmez. Anlamayan, anlatamayacağı için de tercih edilmez. Ama inanın Paris'teki bir bombanın, Kabil'deki terör saldırısının, Manchester'daki canlı bombanın emri aynı yerden verilir. Keza İstanbul'daki de aynı elin işidir. Anlamamız gereken bu!
İPEK YOLU Amerika'nın imparatorluğunu bitirmek için atılan en büyük adım! Nükleer füze yok, ordular yok, bombalar yok silahlar yok! Ama sonucu bundan daha ağır olacak bir eylem var! PARA!
İPEK YOLU birçok ülkenin geleceğini belirleyecek. Eğer bu proje, İngiltere ve Çin'in planı olarak öne çıkarsa Amerika İmparatorluğu tarih olacak. Eğer Pentagon'un planı, İpek Yolu'nun rotasını belirlerse, İngiltere kaybedecek. ABD tek süper güç olarak Çin'i de yönetecek. BÜTÜN KAVGANIN TEK CÜMLELİK ÖZETİ BU!
64 ülke İPEK YOLU üzerinde.
Hepsinin önemli rolü var. İPEK YOLU'nu deniz, kara, demir ve hava yolu ile kuran akıl bir noktaya çok dikkat etti! Orta Asya ve Orta Doğu'nun enerji kaynaklarının proje ile güvenli hale getirilmesine... İşte bu ABD'nin asla ve kat'a sessiz kalamayacağı bir durumdu.
Çünkü tehlikenin farkındaydılar!
Kabul edemezlerdi... Daha önce de yazdım. Bu güzergahta en kritik ülke AFGANİSTAN'dı! 11 Eylül İKİZ KULE SALDIRILARINDAN sonra boşuna Afganistan'a girilmedi yani!
O gün yapılan müdahale, bugünü gördükleri içindi!
Yeni İpek Yolu projesinde ABD'nin kontrol etmek istediği en önemli ülke Afganistan. Çünkü İpek Yolu projesinin en önemli kara parçası burası. ABD, gerekirse Afganistan'da bir sivil bile bırakmayabilir. Bu konuda kararları yok değil! Konu Afganistan olunca hassasiyetleri tavan yapıyor...
Bazı odakların bu konuda çok ilginç bir iddiası var! AFGANİSTAN'la İLGİLİ... Tabii bizimle de ilgili...
Dedikoduya göre Pentagon'u yaralı bir aslana çeviren çok önemli bir Afganistan toplantısı yapıldı. Pentagon, CIA'dan bu toplantının içeriğini ve kimlerin katıldığını detaylı bir rapor olarak istedi. Toplantı, Yeni İpek Yolu projesiyle dünyanın en önemli 5 ülkesinden biri olacak Türkiye'nin başkentinde yapıldı. Ankara'daki toplantıya Afganistan yönetiminde yer alan çok önemli isimler katıldı. Bu isimleri Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani dahi öğrenemedi.
Yani iddiaya göre YENİ DÜNYA DÜZENİ Ankara'dan da şekilleniyordu! Türk askerinden başka kimsenin sokaklarda rahat dolaşamadığı AFGANİSTAN Ankara'ya geliyordu yani.
Bunun üzerine ABD harekete geçti. ABD Genelkurmay Başkanı Dunford çıkıp GANİ'yi evinde ziyarete gitti...
Tabi çay kahve içmek için değil. ABD Genelkurmay Başkanı GANİ'yi açıkça tehdit etti. Bu toplantıya katılanları bulması için ne yapması ve ne yapmaması gerektiğini altını çizerek anlattı... Bir genelkurmay başkanının bir devlet başkanını tehdit etmesi olağan olmasa da, Eşref Gani, Dünya Bankası'nda çalıştığı dönemlerde Pentagon'un tehditlerine alışıktı. Onun için yeni ve ilk değildi. Ancak Gani de Ankara'daki toplantının ayrıntılarını öğrenemedi.
Çok istese de uğraşsa da bir şey elde edemedi. Gani hükümetinde yer alan birçok isim, Ankara'daki toplantıda yer aldı. Gani'ye anlattıkları konular, toplantının eğlence kısımlarıydı aslında.
Kimse özüyle ilgili tek söz etmedi.
Tabii bu durum ABD'yi çok ama çok telaşlandırdı... AFGANİSTAN'ın elinden kaçma ihtimalini gördü. Bu kabustu! Afganistan'ın elinin altından kayıp gitme ihtimali Washington'u çıldırttı...
Ankara'da en güçlü yabancı istihbarat servisi olan CIA de toplantıdan yeterli bilgi alamadı. Pentagon'un ısrarı sonuç vermedi. Oysa CIA, birkaç yıl öncesine kadar Ankara'nın her noktasında aktifti.
Bilmedikleri bir şey olmazdı.
Şimdi ise sıkıntıları büyüktü. Gani, eğer bu toplantının merkezindeki konuşmaları öğrenemez ve ABD'ye bilgi veremezse, çok zor günler onun için başlayacaktı. Zaten DUNFORD bunu açıkça yüzüne söyledi!
Tehditlerin ne kadar ciddi olduğunu yaşayarak göreceğiz...
Şu anda Langley, Berlin ve Ürdün'deki CIA merkezlerinde, Ankara'daki Afganistan toplantısı araştırılıyor. Tek konu bu! Bu toplantı ile ilgili özel bilgilere ulaşan ekip, CIA'da üst düzey yönetime gelecek.
CIA endişe içinde. Hiç bu kadar "NE KONUŞULDU? NE KARAR ALINDI?" diye merak ettiği toplantı olmamıştı... Tedirginlik ve korku iç içe...
Bu nedenle ORTADOĞU'daki bütün önemi ajanlar, şu an sahada! Herkes PLANI ÖĞRENMEK için çırpınıyor!
CIA, geçmişte Türkiye'de birçok özel bilgileri MI6'dan alıyordu. Ancak özellikle son dönemde yaşanan savaşın karşı cephelerinde yer alan CIA ve MI6, istihbarat paylaşımı konusunu da tamamen bitirdi.
İki istihbarat örgütünün Türkiye'deki güvenli evleri bile 2017 yılı başında ayrıldı. Bu sadece Türkiye'de olmadı.
İki istihbarat biriminin tüm güvenli evleri artık ayrı çalışıyor. Ortaklık tamamen bitti!
Son 100 yılda bu ilk kez yaşanıyor.
Geçmiş yıllarda birbirlerine karşı mesafeli oldukları dönemler oldu.
Ancak hem CIA, hem de MI6 şu anda Yeni Dünya Düzeni'ne yön vermek için savaşta. İngiltere ve ABD'nin bu savaşı, aslında dünya için iyi bir haber değil. Çünkü bu savaş, açık şekilde yapılmayacak. ABD, İngiltere'nin desteklediği, İngiltere de ABD'nin desteklediği ülkeler üzerinden bu savaşı sürdürecek. Bu da İpek Yolu projesinde yer alan tüm ülkelerin içinde yer alacağı bir mücadele anlamına geliyor.
İngiltere'de birkaç ay içinde 5 büyük olay yaşandı. Terör saldırılarının merkezinde CIA vardı. Bunu herkes biliyor. ABD, 100 yıl boyunca birlikte yürüdüğü bir ülkeyi bile kanla tanıştırarak dünyaya mesaj veriyor.
Mesajı alan ülkeler var. Ancak ABD'ye karşı olanlar da artık çok fazla ve bu saldırılara rağmen geri adım atmıyorlar.
İşte Washington'ı kızdıran en önemli konulardan biri de bu.
Çünkü ABD, 100 yıldır İngiltere ile birlikte dünyaya yön verirken terörü kullanıyordu. Şimdi bu birçok ülkede işe yaramıyor.
Terörden vazgeçmeyecekler tabii ki!
Şiddeti artıracaklar!
CHP yürüyüşü de bu! İçeride ABD etkinliğini azaltmaya yönelik operasyonlara "DUR" demek için yollardalar! Mücadele her alanda sürüyor. Sürecek de... ADALET işin tabela kısmı!

Takvim
6 Temmuz 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Göktürkler 1

    06 Temmuz 2017 14:29
    4 0
    BIR de bu BIZIM lideri biraz OLSUN dinlendirseniz Erdogan COKKK BÜYÜK BIR INSAN VE lider Allah onu bu MILLETE bagislasin COKKK Nankörünüz var COKKK
  • Göktürkler 1

    06 Temmuz 2017 14:26
    4 0
    Yolun yol hayrin selametler getirsin ISTE Türkler ISTE BENIM vatanim Helal ile yola cikan gazeticiler SLM KALIN
  • vatan sever

    06 Temmuz 2017 13:49
    3 0
    helal olsun olayların magazin kısmını atıp özüne bakan tek adamsın yazının özellikle sonu tammm orutmuş
  • gerçekçi

    06 Temmuz 2017 11:20
    4 0
    helal olsun kardeşim yazılarını takdirle okuyorum , başarılarının devamını dinliyorum
  • i.zun

    06 Temmuz 2017 09:53
    5 0
    senin canının seveyimben kalemine sağlık
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;