DÜNYA

Ergün Diler : Alman hesabı

Tarih
10 Mart 2017
İzlenme
Kişi
Yazar
Ergün Diler
Türkiye 16 Nisan'da yeni bir sistem için sandık başına gidecek.

Bu, milletin vereceği bir karar. Peki, bu karara en çok karşı çıkan kim? AVRUPA!
Gördünüz, dalga dalga Erdoğan karşıtlığı yayılıyor. Avrupa'da Erdoğan'ın Türkler'le buluşması engelleniyor. Doğru soru şu: ALMANYA NEDEN RAHATSIZ? ALMANYA'YI İLGİLENDİREN NE VAR?
Galiba üzerinde pek düşünmediğimiz nokta bu! 15 Temmuz kalkışması ne için yapıldı? Ve darbecileri Almanya neden sahiplendi?
Soru çok! İsterseniz gelin hem 16 Nisan'ı hem de büyük mücadeleyi anlamaya çalışalım… Darbeci askerlerin ifadelerine bakıyorum! Hiçbir şey bilmediklerini görüyorum. Üzülüyorum. Hep böyleydi bu işler. 1960'ta da 1971'de de 1980'de de… Daha sonra herkes kullanıldığını anladı. Ama fatura ağırdı!
Neyse… Yola çıkalım bakalım!
Bir solukta okudum… DA VİNCİ'nin ŞİFRESİ'ni… Bir de karşısında yer alacak olan İSA'NIN ÇİLESİ filmi vardı. Mel Gibson'ın… Öte taraftan ortaya çıkarma hazırlığı yapılan DEAŞ bulunuyordu! Zaten FETÖ kapının önünde duruyordu! Bütün bunlar ne anlama geliyordu! KÜRESEL SAVAŞ eski şeklini bırakmış, DİNLER üzerinden gidiyordu! Anlamamız gereken buydu!
DİN ÇATIŞMASI savaşın gerçek yüzü değil asıl mesele arka plandaydı.
DİNLER SAVAŞI nedeniyle bunu görmekte zorlanıyorduk ya da dini semboller üzerindeki kavga asıl meseleyi görmemizi engelliyordu!
Açalım… Birinci ya da İKİNCİ Dünya savaşları ne için çıktıysa şimdi DİNLER üzerinden giden ÜÇÜNCÜSÜ de aynı nedenle çıkmıştı! Önceden NATO vardı, karşısında VARŞOVA PAKTI bulunuyordu!
Değişen, bu eski metotların terkedilmesiydi.
Yoksa DİN SAVAŞI yoktu.
Siyasi ve ekonomik çıkarlar DİN üzerinden götürülüyordu… DA VİNCİ'nin ŞİFRESİ KATOLİKLERİ son derece rahatsız ederken İSA'NIN ÇİLESİ YAHUDİLER'i törpülüyordu!
DEAŞ ise Müslümanlar'ı… Ya da Fransa'da yayınlanan çirkin, iğrenç karikatürler… Ama Amerika'daki EVANGELİSTLER bunlardan hiç rahatsız olmuyordu! Garip, değil mi!..
Amaç ORTADOĞU'yu kimin kontrol edeceği ile ilgiliydi. Almanya'nın saldırısı da buydu! KATOLİKLER Avrupa ve GÜNEY AMERİKA'da çoktu! ABD karşıtlığı aslında bir anlamda KATOLİKLER'le yürüyordu… Mesela RONALDO, FİLİSTİNLİ çocuklara yardımda sınır tanımıyordu! Filistinliler'i sevmesinden çok YAHUDİ karşıtı olduğu için bunu yapıyordu! Diğerleri de öyle… Filmlerle kitaplarla başlayan kavga şimdi Ortadoğu'nun her yerindeydi… Amerika ticaretini Avrupa, Japonya, Çin ve Ortadoğu ile yapıyordu.
Avrupa'nın bundan büyük şikayeti vardı. Kurtulmak için yani sattıkları malların karşılığı AMERİKAN KAĞIDI almaktan kaçınmaları için AVRASYA denilen bölgeyi kontrol etmek zorundaydılar. Ortadoğu dahil... Bu hem enerji ile buluşma hem ticaret olarak YENİ PAZAR demekti. Amerika da eski sistemin değişmemesi için buralardaydı. Kendi bekası için buraların AVRUPALI GÜÇLER TARAFINDAN ELE GEÇİRİLMESİNE RAZI OLAMAZDI…
DİNLER VE DİNİ SEMBOLLER ÜZERİNDEN GİDEN SAVAŞ BUYDU! 15 TEMMUZ KALKIŞMASI BUYDU.
FETÖ, buydu! DEAŞ, BUYDU!
Ama anlamaktan çok ezberlerle gidiyorduk. İstanbul'da ve Ankara'da ADİL ÖKSÜZ'e kucak açan bilinen isimlerin ne yaptığını sanıyordunuz!
Neden bu riski alıyorlardı? HERKES bir taraftı. Büyük kavganın içine aldığı çok isim vardı… Anlamalıydık… Kavganın büyüklüğünden çok içerideki isimleri merak ediyorduk. Sayarız hepsini tek tek… Yakında. Ama bu bizi bir yere götürmez. Önemli olan dışında kalamayacağımız kavganın kazanan tarafında olmak… Buraları Amerika kontrol ederse değerler sistemimizi ona göre tanımlar, yok Avrupa bunu başarırsa onlar da kendilerine göre elbise biçer! Olay budur… Fransa'yı çok kez yazdım Bu kavganın başlangıç noktalarından olduğu için… Açalım biraz… Christopher Stevens, ABD'nin özel olarak yetiştirdiği bir diplomattı.
Bölgedeki en başarılı istihbaratçıydı.
Ortadoğu ve Afrika'nın dizayn merkezi, Libya yani Bingazi'ydi. Stevens bir baskınla öldürüldü. Beraberindeki bazı kişiler de hayatlarını kaybetti! Bu son yıllardaki en önemli İSTİHBARAT OPERASYONUYDU!
Önümüzdeki 20 yıllık planın tüm detayları da Bingazi'de, Stevens'ın özel gizli kasasındaydı. Ülke ülke değil, bölge bölge CIA ajanlarının isimleri belgelerde yazılıydı. Ülkelerde, ABD'ye çalışan ajanların da listesi o özel bölmedeydi.
Washington'ın yıllar süren hazırlıkla yıllarca sürecek planları o kasadaydı.
Baskın bu nedenle yapılmıştı. 11 Eylül 2012'de gelenler Fransız istihbaratıydı!
Christopher Stevens'ın öldürülmesinden sonra bu özel bölümden belgeleri aldılar.
Fransa tarihinin en büyük istihbarat operasyonuydu. Amerika bunun şokunu uzun süre üstünden atamadı. Hala atabilmiş değil!
Büyük bir başarı sağlanmıştı. ABD ile Fransa'nın asıl savaşı, o tarih itibariyle başladı.
Hillary Clinton, özel bir ekiple Fransa ile her türlü anlaşma yolunu denedi.
Ancak istihbaratta bir kural vardır. Gizli bilgiler, karşı tarafa geçtiyse önemini yitirmiştir. Hillary Clinton'ın bu hamlesi, aslında kendisini kurtarmak içindi. Ancak sonuç alamadı! ABD ve Fransa'daki terör olaylarına bakarsanız, bu tarihten sonraya denk gelir. Karşılıklı onlarca BASKIN yaşandı. Masum insanlar öldü! Her defasında saldıranlar MÜSLÜMAN'dı!
Kimliklerini bırakıp gidiyorlar ve dünya Müslümanlar'ı KATİL olarak algılamaya başlıyordu! Ama işin rengi bambaşkaydı!
Kim anlıyordu bilemiyorum!
Amerika baskından sonra bu bilgileri değiştirmeye başladı. Clinton'ı başkanlığa soyunduran ekip, Trump'ın Fransa ile anlaşmasını istiyordu. Bunu dayatıyordu… Ancak Trump'ı Beyaz Saray'a ışınlayan güç, yani ABD'nin gerçek sahipleri, Fransa ile anlaşmayı asla kabul etmeyecekti.
Çünkü ABD'nin büyük planında, Fransa yok. Özellikle Ortadoğu ve Afrika'da Fransa asla olmayacak. Bu yıl veya gelecek yıl, Fransa'da çok büyük karışıklık meydana gelecek. İç çatışmalarla uğraşan ülkeler, başka yöne bakamaz.
Amerika planını yaptı. Hillary Clinton'ın büyük hatası sonunda ABD'nin 20 yıllık planı çöpe gitti ama yenisi tamamlanmak üzere.
Washington, her konuda olduğu gibi önce TEZ, ardından ANTİTEZ ve SENTEZ kuralını uygular. Fransa'nın ipi çekilecek. Hem de çok şiddetli olacak. Nisan'da yapılacak Fransa Cumhurbaşkanlığı seçimi için yaşanan skandalların merkezinde CIA yer alıyor.
ABD, Ortadoğu ve Afrika'da etkin olamayacak bir adayı Elysee Sarayı'na gönderecek. Amacı bu! Fransa'nın olmadığı bir Avrupa da güçsüz kalır.
Bunu ABD çok iyi biliyor. Bu nedenle saldıracaklar. Avrupa da bunu bildiği için TÜRKİYE üzerine oyun kuruyor… Amaç ORTADOĞU'yu ne pahasına olursa olsun kontrol etmek! İki taraf için de bu geçerli… Kavga giderek DAR BİR SOKAĞA HAPSOLUYOR!
Böyle durumlarda herkesi şok eden SALDIRILAR olur. Buna gebe bir hava var! Ne olur bilinmez ama iki taraf da bilek güreşinin en kritik noktasında… Amerika'da saldırı oluyor, saldıran MÜSLÜMAN! Paris kana bulanıyor, katil MÜSLÜMAN! Türk Devleti'ni rehin almaya çalışan, O DA MÜSLÜMAN!
YOK BÖYLE BİR ŞEY!
Her iki kutup da bizi kullanmak için yola çıkmış durumda. Ve savaşın metotları çok farklı! Anlamamız gereken bu! DİN ve SEMBOLLER üzerinden giderken arkada olanları bilmek durumundayız.
Burası Ortadoğu, çok akıllı olmalıyız.
Bin düşünüp bir adım atmalıyız… Hıristiyanların kendi içinde, Yahudiler'in bunlarla mücadelesi var! Gruplar belli.
Müslümanlar olmadan sonuç alınamaz.
Biz de rolümüzü bilip kazanana oynayalım… Kazanmak için de içeride tek ve bütün olmalıyız… Sizce 15 Temmuz'a kalkışan askerler bunları biliyor muydu?
SANMAM! Siz 16 NİSAN'da bildiğinizi gösterin!
Gösterin ki herkes bizim izleyen değil oyun kurucu olduğumuzu görsün!

NOT: İsim yazmak istemiyorum ama içeride ve dışarıda çok garip kişiler garip yerlerde bir araya geliyor. Onlar da ben de biliyoruz ki ortada çok SIR var! Şimdilik hiç isimlere girmek istemiyorum. Ama ne yaptıklarını bilmediğimizi zannetmesinler… Özellikle ADİL ÖKSÜZ'ün ayak izlerini takip ettiğimizde kocaman bir ittifak karşımıza çıkıyor! Herkes rolünü biliyor. Biz de kimin kimle yan yana olduğunu biliyoruz!
Dağılmaları onlar için iyi olur!
Aksi: Dağılmak zorunda kalırlar!

Takvim
10 Mart 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • ÜNAL ÇILDIR

    11 Mart 2017 16:56
    2 0
    ERGÜN BEY YAZILARINIZI MÜMKÜN OLDUĞU KADAR TAKİP EDİYORUM HEMEN HEMEN HER YAZINIZDA İSİMLERE GİRMİYORUM DİYORSUNUZ .ABİ ALLAH AŞKINA GİR ŞU İSİMLERE ANLATTIĞIN KONULAR DAHA İYİ ANLAŞILSIN
  • dr

    10 Mart 2017 13:33
    1 4
    ya kardeşim maval okumayı kes de isimleri yaz biliyorum yazmıyorsun sen bişey bilmiyorsun lütfe3n okuyucunun canını sıkma hangi şerefsiz ise yaz yaz
  • Göktürkler

    10 Mart 2017 12:11
    6 0
    Neden mi Yükardaki Ismin Göktürkler olma sebebi bir soru sormus VE BENIM nerden katildigimi sormus BIR arkadas .basta Göktürkler diye yazdigimin Sebebi Bu Türklerinin yerin GÖKLER OLDUGUNDAN dolayi geliyor SIZIN yeriniz gökler üstünlük liderliktir SIZIN SECILMIS oldugunuzdandir Ikincisi BENIM kalkigem yer Slowenisch sehir Lubjana dan takip ediyorum BENIM okudugum sizlerde müsafir ögrenci oldugum ZAMAN Izmirde Iken Ege Üniverstesi Izmir Sene 1993 SIZ Türkler Baskasiniz sizi COKKK SEVIYORUZ
  • Göktürkler 1

    10 Mart 2017 11:22
    3 0
    Sayin Diler.. Insallah Sen isini COKKK iyi bilirsin ...Vatanim. Senin VE senin gibi düsünen .benim BÜYÜK milletimizi ARTIK yanliz birakmayin BIZIM DÜNYA YA Az Gelen BIR liderimiz var böyle lideri biz Kolay bulmadik .Liderimiz Erdogan senin gibi lere emanettir Erdogani yanliz birakmayin Allah YOLUNUZU hayir ETSIN emin OLUN böyle dik durusunuz AVRUPADA kiler sinirden Tirnaklarini yiyorlar . Bu millete IYI anlatin niye EVET cok önemli HAYIR diyen BIZIM Icin iyilik düsünmediyinden olanlar
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;