DÜNYA

Ergün Diler : AB-D

Tarih
01 Nisan 2023
İzlenme
Kişi
Yazar
Ergün Diler

Trump'ın başı bir türlü beladan kurtulmuyor. Biden gelip Beyaz Saray'a otursa da bu değişmiyor. Davalarla boğuşan Trump, tutuklanma tehlikesi altında olduğunu söylüyor ve bir yandan da ilginç bir şekilde "Rusya-Ukrayna savaşını ben sona erdiririm. Ancak bunun yolunu söylemem" diyordu. Daha önce çok kez yazdım. Trump daha seçilmeden ABD içindeki bir GÜÇ, hem müstakbel Başkanı hem de ekibini izliyordu. İleriki tarihlerde bu film olacak kadar büyük bir DERİN DEVLET operasyonuydu. Trump seçilse de yanındaki pek çok adamını koruyamıyordu. Ekibi eriyip gidiyordu. ÇATIŞMA en üst düzeyde hala Beyaz Saray'da yaşanıyordu. Trump ve ekibi için açılan RUSYA Dosyası ASLINDA BASINA YANSIDIĞI GİBİ DEĞİLDİ. Yani Trump'ın Rusya ile yakın olması oralarda iş yapmak istemesi değildi.

Kavganın önemli bir bölümü, YAHUDİ CEMAAT üzerinden götürülmek isteniyordu. Savcı Mueller ve arkasındaki güç, bu yolu tercih ediyordu…

Açalım….

Trump'ın damadı Jared Kushner çoğu insanın adını hiç duymadığı uluslararası bir Hasidik hareket olan Chabad'ın üyesiydi. Bu yapı içindeki ilişkiler pek bilinmezdi. Putin'in bu harekete yakınlığı ve ilgisi de… Putin bu hareketin patronu olmak istediğini saklamıyordu. EN azından büyük pay ve etki sahibi olmak gibi bir hayali vardı. Bu nedenle Rus DERİN DEVLETİ'nin iki önemli isminden yardım istedi. 
Lev Leviev ve Roman Abramovich'ten… Harekete geçildi. Haham Berel Lazar'ın önderliğinde Rusya Yahudi Cemaatleri Federasyonu'nu kurmak için yola çıkıldı. Daha sonra Lazar "Putin'in hahamı" olarak tanınacaktı.

Rusya'da bunlar olurken önemli iş insanı olarak bilinen Trump da, Chabad ile yakın bağları olan Sovyet göçmenleri Tevfik Arif, Felix Sater ve Tamir Sapir liderliğindeki Bayrock-Sapir tabelasıyla yakınlaşıyordu. Ortaklık kuruyordu. Manhattan'daki bir projede başları derde giriyordu. Trump ilerliyordu. Chabad ile arasındaki bağlar birikmeye devam ediyordu. 2007'de Trump, Sapir'in kızının Mar-a-Lago'daki düğününe ev sahipliği yapıyordu. Birkaç ay sonra Leviev, Moskova'daki ANLAŞMALARA İMZA atmak için Trumplar'ı ağırlıyordu. Ivanka ile Kushner de oradaydı… Chabad hareketi için özel bir mekanda buluşma gerçekleşiyordu. Ivanka, Abramovich'in eşi Dasha Zhukova ile yakın ilişki kuruyor ve ailece seyahatlere çıkacak kadar yakınlaşıyorlardı. Küresel ölçekte etkili olan bu hareketin son lideri 1994'te ölen Haham Menachem Mendel Schneerson'du. Mesih olduğuna inanılıyordu.

Kushner, HARVARD'ta hukuk okuyor ve CHABAD evinin en aktif öğrencisi oluyordu. Damat Kushner, Trump'ın seçilmesinden 3 ay önce Ivanka ile birlikte Schneerson'ın mezarını ziyaret etti. Trump için dua ettiler. Sızan bilgilere göre Felix Sater, "İstediğimiz zaman Trump'ı ABD Başkanı seçtiririz" diyordu… Aralarındaki ortaklık da büyüyor ve sanırım Kushner West 43rd Street'teki eski New York Times binasının çoğunluk hissesini Leviev'den 295 milyon dolara satın alıyordu.

Devam…

Putin ve arkadaşlarının önüne çıkan Boris Berezovski gibi isimler de tasfiye ediliyordu. Abramovich'in Rus petrol devi SİBNEFT'teki hisseleri BEREZOVSKİ'den zorla alındığı iddia edilmekteydi. Yeltsin ile arası iyi olan Berezovski, Putin ile ters düşüyordu. Kaçıyordu. İrtibatta kaldığı kişiler de Putin karşıtı olan Litvinenko ile Markelov gibi isimlerdi. Bir sabah Londra'daki evinde ölü bulunuyordu… Moskova'nın önünde engel kalmıyordu. Chabad hareketi şimdi daha özgür olarak yoluna devam ediyordu.

Bu çok bilinmeyen ancak etkili ve sonuç alabilen hareket Londra üzerinden ABD'ye uzanmaktaydı. İsmiler ve irtibatlar zaten ortadaydı. KÜRESEL politikaların OLUŞMASINDA DA SON DERECE ETKİNDİLER. Nat Rothschild de bu yapının önemli üyelerinden biriydi.

Dönelim başa…

Trump davalarla uğraşırken bile "RUSYA-UKRAYNA SAVAŞINI BEN BİTİRİRİM" derken acaba bu yakınlıklarını mı kullanacağını işaret ediyordu. Kimseye söylemeyeceği yol bu muydu? Savcı Mueller'in RUSYA DOSYASI ile Trump'ı durdurmak istemesi aslında bu harekete karşı adım atmak olarak mı yorumlanmalıydı?

İşin içinde ilginç olan çok nokta vardı. Hareketin özel isimlerinden biri de Marina Abramovich'ti. Marina ile yan yana gelmeyen onun partilerine koşmayan yoktu. Jacob Rothschild'den Soros'un oğluna kadar herkes oradaydı… Hatta Marina'nın ağabeyi olan Velimir Abramovich de TESLA'da çok etkindi.. Elon Musk'ın sırtını dayadığı isimlerdendi. JP Morgan da işin içinde önemli katmanlarda yer tutan bir güç olarak dikilmekteydi…

Daha önce de sık sık yazdığım gibi Jeffrey Epstein de bu hareketin önemli ismiydi. Önemli gücüydü. Öldürüldü…

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Tahir

    01 Nisan 2023 21:59
    1 0
    Eğer Charles küresel ekole kayacak olursa suikasta uğrayabilir.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;