GÜNCEL

Erdoğan'dan 1 Kasım yorumu

Tarih
02 Kasım 2015
İzlenme
Kişi
Yazar
Özel Haberci

2 Kasım 2015

1 Kasım genel seçimleri sonuçlarını Üsküdar Kısıklı'daki evinde takip eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu sabah İstanbul Eyüp Sultan'da türbe ziyareti gerçekleştirdi.

Değerli arkadaşlar sandıktan çıkan sonuç malum, bu koalisyon görüşmeleri sonuç vermeyince tekrar milli iradeye gitmek durumundaydık ve milli iradeye müracat ettik. Ve milli irade dün 1 Kasım ititbari ile istikrardan yana tecelli etti. Ben şu an da çıkan neticenin ülkemiz için hayırlara vesile olmasını niyaz ediyorum. Bir olalım diri olayım hep birlikte Türkiye olalım.
 
Üzerimizde çok büyük oyun oynandığını biliyosunuz, tek bayrak dedim, tek vatan dedim, tek millet dedim. Ben tekrar milletime özellikle şükranlarımı ifade ediyorum. O duyulan coşkunun, ülkemizin demokratik bir olgunluğu eriştiğini gördük. 
 
DÜNYA MEDYASINA ELEŞTİRDİ...
 
Acaba dünya medyası niçin bizim ülkemizle bu denli, bu şekilde  ilgilenirken, kendi ülkeleriyle ilgilenmiyorlar? Milli iradeye niye saygı  duymuyorlar? Milli irade burada diyelim, Erdoğan'ı yüzde 52 ile Cumhurbaşkanı  seçtiği halde, seçtiği günden bugüne hala saygı duyamadılar. Manidar olan budur.  Onlara bu soruyu sorun. Onlara bunu sormak lazım. Sizin demokrasi anlayışınız bu  mu? Niçin yüzde 52'ye saygı duymuyorsunuz? Şu anda da yaklaşık yüzde 50 ile  Türkiye'de bir parti iktidar oldu. Kesin rakamlar da Yüksek Seçim Kurulu'nun dün  akşamki açıklamalarına göre, 17'sinde filan açıklanacak. Ama şu anda geçici  neticelere baktığımız zaman yüzde 50 gibi bir rakam gözüküyor. Buna yurt dışında  kullanılan oylar da neticelendiği zaman öyle zannediyorum ki tamamen kesinleşecek  ve YSK neticeyi açıklayacak. Dolayısıyla buna da tüm dünyanın saygı duyması  gerekir. Tüm dünyada da böyle bir olgunluğu ben pek görmedim. Nadide bazı yerleri  bir kenara koyarsak, hamdolsun çok olgun bir seçim geçti. Çok kısa zamanda da  neticeler, hemen hemen saat 24.00 olmadan biliyorsunuz netleşti. Onun için  milletime de şükranlarımı iletiyorum. Sağ olsunlar, var olsunlar." 
 
Ayrıntılar geliyor
 
İLK AÇIKLAMA DÜN AKŞAM GELMİŞTİ
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam 1 Kasım seçimi sonuçları nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu aldığı sonuç nedeniyle tebrik ederken, muhalefeti eleştirdi, seçim sonuçlarının bölücü terör örgütü ve muhalefet liderlerine mesaj niteliği taşıdığını kaydetmişti.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1 Kasım seçimlerinin Türkiye ve millet için hayırlı olmasını dileyerek, "Bu demokratik yarışta yer alan tüm partilerimizi, sandığa gidip oy kullanmak suretiyle milli iradenin tecellisini sağlayan tüm vatandaşlarımızı tebrik ediyorum. Tek başına iktidar olan AK Parti’yi, Genel Başkanı ve Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu’nu kutluyorum" ifadelerini kullandı.
 
Erdoğan, 1 Kasım Milletvekili Genel Seçim'nin resmi olmayan sonuçlarına ilişkin yazılı açıklama yaparak, Türkiye, çok partili siyasi hayatımızda bir ilk olan, 7 Haziran seçimlerinin tekrarı mahiyetindeki 1 Kasım erken genel seçimlerinin, demokratik bir olgunluk içinde tamamlandığını belirtti.
 
"Seçim sonuçları, milletimizin tercihinin, 7 Haziran’da risk altına giren istikrar ve güven ortamına sahip çıkmaktan yana olduğunu göstermiştir" değerlendirmesinde bulunan Erdoğan, sonuçlara göre, Türkiye’yi 13 yıldır tek başına yöneten AK Parti'nin gelecek 4 yıl için milletten yeniden yetki aldığını kaydetti. 

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;