GÜNCEL

Cizre neden hedefte?

Tarih
28 Ocak 2016
İzlenme
Kişi
Yazar
Özel Haberci

İngiltere ajanlarını yolladı, ardından "İç savaş Cizre'den başlayacak" çağrısı yapıldı. Güvenlik güçleri bu hain planı boşa çıkardı. Şimdi de 'Bir evde 30 sivil var. Hepsi infaz ediliyor' yalanı atıldı. Türkiye'ye karşı karalama kampanyası başlatıldı.


PKK geçtiğimiz yılın Temmuz ayında bir kez daha kanlı planlarını uygulamaya başlarken sivil, polis, asker, çocuk, yaşlı demeden birçok can aldı. Ancak bölgede yaşanan terör hem içerideki terör seviciler hem de dışarıdaki kaos medyası tarafından hep 'katliam' olarak nitelendirildi. Şırnak'ın Cizre ilçesi ise PKK tarafından en önemli merkez olarak gösterildi.

'KAOS LOBİSİ'NİN CİZRE MERAKI
İngiliz ajanlarının cirit attığı Vice News gazetesi geçtiğimiz yılın Ağustos ayında Cizre Belediye Başkanı Leyla İmret'in ağzından "Türkiye'de iç savaş çıkacak: Kürt direnişinin merkezine hoşgeldiniz. Savaş da olacaksa Cizre'den başlayacaktır" laflarını dünyaya duyurdu. Cizre'de ilk sokağa çıkma yasağa geçtiğimiz yılın Eylül ayında yaşandı. İlk yapılan operasyonlarda 32 terörist etkisiz hale getirilirken 4'ü ölü 18 yabancı ajan yakalandı. Bunlardan 12'si İngiliz pasaportu taşırken, turist olduğunu söyleyen 2 Fransız ise karakolların fotoğraflarını çekiyordu. Dışarıdaki kaos medyası Cizre'den hiç çıkmadı. İngiliz Kraliçesi'nin hizmetindeki BBC ve Reuters ile Fransız AFP her fırsatta eli silahlı teröristler arasından görüntü paylaşırken "Kürt gençler evlerini korumak için çaba gösteriyor" ifadeleri kullanıldı. PKK'nın yolları bombayla döşediği, binaları mayınlarla tuzakladığı, ambulansları vurduğu ortamda ise son olarak Cizre'de 24 yaralının ambulanslar tarafından alınmadığı yalanı ortaya atıldı. İddia için kaos medyası ve içerideki terör seviciler hemen harekete geçti.

'BİR DAHA BİZİ ARAMAYIN' DEDİLER
112 komuta kontrol merkezi ise "Bina içinden ulaştığımız kişilere hendekler, bombalar, barikatlar nedeniyle ambulansın oraya ulaşamayacağını, yaralıların güvenli noktaya getirilmesi gerektiğini söyledik. Söz konusu kişiler ise bölgeye gelmeyi reddedip, 'bir daha bizi aramayın' dedi. Ambulans beklettiğimizi bildirmek için arasak da kimseye ulaşamadık" açıklamasını yaptı. Bu açıklamaya rağmen kaos lobisi, "Cizre'de devlet katliam yapıyor" demekten çekinmedi.

İNGİLİZLER BU HABERİ SEVDİ


Cizre'de yaralı sivillerin olduğu iddia edilen binadan ateş açıldığı için, bu nokta vurulmuştu. Öte yandan Cizre ile ilgili bu fotoğraflar Twitter'daki bazı hesaplardan servis edildi.

1) Bölgeye giren her ambulansı tarayan teröristler, binaya ambulans gitmemesine isyan etti.

2) 112 Merkezi, olay yerinde çatışma olduğunu, sokakların bomba ve mayınla tuzaklandığını, hendek ve barikatlar nedeniyle binaya ulaşamadıklarını açıkladı.

3) Bina çevresinde teröristler güvenlik güçleri ile çalışırken, bölgede çatışmanın durdurulup bina yakınına ambulans getirilmesi için fırsat vermedi.

4) Binaya en yakın güvenli noktaya ambulanslar gönderildi. Ancak binadaki kişilerden kimse buraya gelmek istemedi.

5) HDP'li vekil Faysal Sarıyıldız binada 5 ölü olduğunu, ölü sayısının artması durumunda bunun infaz olacağını iddia etti.

6) İçerideki terör sevici medya ve dışarıdaki kaos lobisi bu olayı "Devlet katliam yapıyor" başlığıyla duyurdu.

Takvim
28 Ocak 2016


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;