GÜNCEL

Cem Küçük : Televizyondaki tartışma Binali Bey’e yarar

Tarih
10 Haziran 2019
İzlenme
Kişi
Yazar
Cem Küçük

Ekrem İmamoğlu ile Binali Yıldırım’ın beraber televizyona çıkması çok iyi bir fikir. Böyle bir durum şu an için en çok Binali Bey’e yarar. Eğer 31 Mart’tan önce böyle bir televizyon programı olsa bu Ekrem Bey’e faydalı olurdu.

Çünkü Ekrem İmamoğlu küçük bir ilçe dışında kimsenin bildiği bir aday değildi. Büyük isimle küçük isim laf yarışına girdiğinde küçük isim bundan kârlı çıkar. 7 Haziran’a giderken AK Parti’nin gereğinden fazla Selahattin Demirtaş adını diline dolayıp yüzde 10 alacak adayı 13 yapması gibi bir şeydir bu.

AK Parti bu hatayı 24 Haziran’da yapmadı. Meral Akşener âdeta yok sayıldı ve akıllı bir hamleyle oyu düşük kaldı. Strateji işe yaradı. O zaman Başkan Erdoğan, muhatap alsa Meral Akşener hayatında görmeyeceği bir oyu alabilirdi. Bunun ticaretteki örneği Amazon’un vakti zamanında Hint firması Ali Baba’ya cevap vererek onu büyütmesidir. 

31 Mart’tan önce pek kimsenin tanımadığı Ekrem İmamoğlu şimdi hemen herkesin tanıdığı bir aday oldu. İdeal aday diye tanıtılan İmamoğlu ile Binali Bey’in ekrana çıkması iki aday arasındaki farkı ortaya çıkaracaktır. Daha önce de söylemiştim, İmamoğlu kesinlikle yapay bir aday. Dışı cilalı içi boş. Sinirlerine asla hâkim olamıyor.

İki aday ekrana çıktığında Binali Bey’in farkı ortaya çıkacaktır. Sakin, mutedil, sabırlı, icraatlarıyla ön plana çıkan Binali Bey “Ben 16 milyonu kucaklıyorum”, “Üzülüyorum” dışında lafı olmayan Ekrem Bey’in gerçek yüzünü herkese gösterecektir. İstanbul ve Türkiye halkı kim samimi kim değil anlayacaktır. Zaten en son Ordu Valisi’ne ettiği laflar ortada. Sonra da “Ordu Valisi bize tuzak kurdu” diyor. Adama her türlü hakareti et, sonra kıvır. İnsan ettiği sözün arkasında durur.

Öte yandan Binali Bey’in âdeta hodri meydan diyerek Uğur Dündar’ı moderatör olarak istemesi de bir cesaret örneğidir. Dündar asla tarafsız biri değildir. Sözcü’de yazması bile onun kim olduğunu göstermesine yeterli. Dündar’ın ne olduğunu bütün kamuoyu biliyor. Binali Bey’in Dündar’ı istemesi öz güvenini gösterir. Tabii Dündar bu işten caydı. Bu işin Binali Bey’e yarayacağını düşündü.

Ayrıca “ben tarafsızım” diyen Uğur Dündar’a geçmişte Binali Bey hakkında yazdıklarını hatırlatmak isterim. 17-25 Aralık’taki illegal FETÖ tapelerini köşesinde yayınlayarak Binali Bey’e saldırmıştı Dündar. 23 Ocak’ta bu köşede “FETÖ 17-25 Aralık’ta Uğur Dündar’ı nasıl kullandı?” başlıklı bir yazı yazmıştım. Onu yeniden hatırlatayım. 5 Nisan 2014’te Dündar, Sözcü’deki köşesinde şunları yazmıştı: “Mehmet Cengiz, Sabiha Gökçen Havalimanı'na inşa edilecek yeni pistin ihalesini alabilmek için kime yüzde 10 verdiğini de hâkim kararıyla dinlenilen o telefon görüşmesinde ayrıntılı biçimde dile getiriyordu. Anlattığına göre 14 Kasım 2013 günü, Ulaştırma eski Bakanı Binali Yıldırım'la İstanbul'daki Kıyı Emniyeti Sosyal Tesisleri'nde buluşmuşlar ve gece 23.00'e kadar pist ihalesini konuşmuşlardı. Birçok projede ortaklık yaptığı iş adamı Kolin İnşaat'ın sahibi Celal Koloğlu'na aktardığı bilgiye göre konuyu o görüşmede halletmişti.

Peki nasıl? Ses kayıtlarındaki iddiaya bakılırsa ‘Beyfendi’ dediği Binali Yıldırım'a yüzde 10 vererek!”

Gördüğünüz gibi 17-25 Aralık’ta FETÖ tapelerini köşesinde yazmış ve Binali Bey’e ağır ithamlarda bulunmuştu. Binali Yıldırım, Dündar’ı mahkemeye vermiş ve Dündar 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 

Dündar'ın hakaret eylemini alenen gerçekleştirdiği gerekçesiyle cezayı 1 yıl 2 aya çıkaran mahkeme hâkimi, verilecek cezanın sanığın geleceği üzerindeki olası etkilerini gözeterek, Dündar'ın 11 ay 20 gün hapis cezasıyla cezalandırılmasına hükmetti.

17-25 Aralık’ta FETÖ’nün Uğur Dündar’ı nasıl kullandığının özetidir bu. Bu kadar basit. Sonra “Ben tarafsızım.” Geç bunları, anam babam geç bunları. Bütün bunlara rağmen Binali Bey’in Dündar’ı istemesi büyük bir öz güvendir. 

Malum bizim tarafın medyasının Binali Bey’e pek faydası olmadı, olmuyor da. Hatta faydası olsun diye yapılan programlar İmamoğlu’na yaradı. İmamoğlu’na zarar versin diye yapılan programlar bile dost düşman herkes mutabık ki ona yaradı. Her iki adayın ekranlarda görünmesi kalite farkını ortaya koyacaktır.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Mehmet Katmer

    12 Haziran 2019 12:55
    0 0
    alibaba.com hint değil çin firması.
  • Mustafa

    11 Haziran 2019 17:07
    0 0
    Şöyle bir şeyde önerilse iyi olur. Muhataplarına cevaplandırılmak üzere 4 er de soru sorulsa biraz daha gerçekçi olur ve heyecan katar.
  • Yilmaz

    11 Haziran 2019 03:01
    0 0
    Ekrem İmamoğlu programı başından sonuna kadar yalan ve iftira atarak geçirecek.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;