GÜNCEL

Cem Küçük : MİT operasyonunun yabancı ülkelerdeki etki ve yansımaları

Tarih
15 Eylül 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Cem Küçük

2014’te dış operasyon yetkisi alan MİT, o tarihten beri büyük başarılara imza atıyor. Önceden MİT’e soğuk bakan ideolojik solcular bile elde edilen başarıya gıpta ile bakıyorlar. Fısıltı gazetesi bu büyük olayı yurt dışına ulaştırdı. Başta FETÖ’cüler olmak üzere bütün işi teşkilatı kötülemek olanları da büyük korku saldı...

Önce operasyon nasıl oldu, onu bilmek lazım. 2013 Mayıs’ında Yusuf Nazik, Reyhanlı saldırısını, Suriye askerî istihbaratından aldığı talimatla gerçekleştirdi. Teşkilatımız yaptığı araştırmalar sonucunda bu kanlı eylemi organize eden terörist Nazik’in Lazkiye’de olduğunu tespit etti.

Yusuf Nazik, Suriye rejimi tarafından verilen başka bir isme ait kimlik ve âdeta geniş bir koruma ordusuyla yaşıyordu. Lazkiye şehri rejim askerleri, istihbaratçıları tarafından sıkı şekilde korunuyor. Ayrıca burası Rusya için de çok önemli olan Tartus’un korunmasında stratejik değere sahip bir yer.

Bilinmesi gereken bir diğer önemli husus da Lazkiye’ye giriş ve çıkışların katı kurallara tabi olması. Şehrin etrafı, radarlarla kuşatılmış durumda. MİT, Yusuf Nazik’i tek bir olumsuzluk yaşanmasına izin vermeden rejim tarafından sıkı korunan bu şehrin merkezinde düzenlediği operasyonla ele geçirdi.

Peki, terörist, Türkiye’ye nasıl getirildi? MİT burada TSK’dan destek aldı ve güvenli yollar üzerinden Türkiye’ye getirildi. Altı çizilmesi gereken bir diğer nokta ise operasyonda yabancı herhangi bir devletten istihbarat alınmamış olmasıdır.

Gelelim bu operasyonun yurt dışındaki yansımalarına. Bir kere teröristler kendilerini koruyan ülkelere ve hatta en yakınlardakine duydukları güveni sorgulayacaktır.  Suriye rejimi bu operasyonla prestij kaybına uğradı. Avrupa ve diğer ülkelerde yaşayan PKK’lılar ve FETÖ’cüler iyice tedirgin oldular. 

Mesela yurt dışında alışveriş merkezlerine kapanma saatlerine yakın gidiyorlar. Gerekmedikçe evlerinden çıkmıyorlar. Her an kapımıza dayanırlar korkusu hepsini sarmış durumda. Sürekli yer değiştirenler, bere takan, saç sakal bırakanlar var. Teröristlerin sadece bu endişeli hâli bile Türk devletinin imkân ve kabiliyetlerinin nereye ulaştığının göstergesi. 

Özellikle Afrika ve Asya kıtasında yaşayanlar kapağı Avrupa ya da AB’ye atma derdindeler. Ama onlara bir kötü haberim var! Nereye giderlerse gitsinler, kaçarlarsa kaçsınlar MİT enselerinde. Yakında sırtlarını dayadıkları AB ülkeleri kendi elleriyle bu FETÖ’cüleri ve PKK’lıları, uluslararası kanunlar çerçevesinde bize verecekler. İsterseniz kimseyi yormayın, Türk adaletine gelip kendiniz teslim olun. 

yazının kaynağı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;