EKONOMİ

Cem Küçük : Dolar nerede duracak?

Tarih
24 Kasım 2021
İzlenme
Kişi
Yazar
Cem Küçük

Dün bu yazıya oturduğumda dolar 12,47’ydi. Bir ara 13 oldu. Böyle gidiyor... Nerede nasıl duracağı da belli değil. Zaten bu belirsizlik kötü. 

Hükûmet faizleri düşüyor ve ilkbaharda işlerin iyi olacağını söylüyor. Faizlerin düşmesi kötü bir şey değil. Öngörülemeyen şey döviz. 

Böyle durumlarda en zor şey döviz tahmininde bulunmak. 13 lirada durur ya da 15 lira olunca düşüşe geçer denilecek durum da yok. İnsanlar bilse ki, döviz belli bir rakam etrafında duracak sıkıntı olmaz. Ama öyle değil... 

Dolar/TL kuru 13'ü aştı: Kur krizi mi yaşanıyor? - BBC News TürkçeDöviz konusunda bir diğer mesele vatandaşların döviz bürosu ve bankalara gidip alım yapması. Yani param dolarda kalırsa daha iyi olur diye düşünüyor. Bankalardaki döviz mevduatının son birkaç yıldır artmasının sebebi de bu. Vatandaşa da, “Sen niye döviz alıyorsun?” diyemezsin. Çünkü Türk lirasına değil dolara güveniyor. 

Dün telefonumda, “Dolar nerede duracak?” diye çokça mesaj vardı. Biz de merakla bekliyoruz, bakalım yükseliş ne zaman bitecek diye...

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;