SİYASET

Cem Küçük : Can Dündar Türk Julian Assange’dır!

Tarih
27 Şubat 2016
İzlenme
Kişi
Yazar
Cem Küçük

Can Dündar AYM eliyle serbest bırakıldı. Dündar’ın yaptığı dünyanın her yerinde suçtur ve milli güvenliği ihlaldir. AYM’nin gerekçeli kararını okuduktan sonra detaylı bir yazı yazacağım. 30 Mayıs 2015’te Can Dündar’la ilgili bir yazı yazmıştım. O yazıdan seçtiğim bazı bölümleri burada yineliyorum:

1 Ocak 2014’te Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde bütün unsurlarıyla paralel çete MİT TIR’larını durdurdu. Bu olaydan 18 gün sonra Adana, Ceyhan Sirkeci gişelerinde paralel jandarma MİT TIR’larının önünü kesti. MİT personeli Başbakanın izni olmadan soruşturulamaz kanununa rağmen paralel savcı Aziz Takçı, Pensilvanya’dan aldığı talimatla devlete ve millete operasyon çekti.

Vatana ihaneti yapan şebekenin bütün unsurları şu anda yargılanıyor. Batı demokrasileri kendilerine yönelik böyle operasyonlarda nasıl davranıyorlarsa, bizim devletimiz de aynı şeyi yapacaktır. Bundan kimsenin zerre şüphesi olmasın.

Dün “İşte o silahlar” manşetiyle çıkan Cumhuriyet ve haberin altında imzası olan Can Dündar Türk devletinin kırmızı çizgilerini aştı. Dün konuştuğum devletin en tepe noktasındaki isimlerde korkunç bir öfke vardı. Böyle bir ihaneti devlet ve millet hafızasının asla unutmayacağının altını çizdiler.

Bir insan Türk dış politikasını eleştirebilir. Bu en doğal hakkıdır. Türkiye’nin Suriye politikasını beğenmeyebilir, topa tutabilir. Ama Türk devleti Esad’ı devirmek için atom bombası bile gönderse, bunu ifşa edemez. İfşa etmeye kalktığınızda milli güvenliği ihlal etmiş olursunuz.

ABD ve İngiltere’nin Julian Assange ve Bradley Manning’e neler yaptığı ortada. Assange, dünyanın en kötü basın siciline sahip Ekvator’un İngiltere büyükelçiliğinde 12 metrekarelik bir alanda yaşıyor. Dışarı çıktığı an hapsi boylayacak. Manning ise hem işkence gördü hem de 35 yıl cezaya mahkum edildi. İran-Kontra skandalında CIA’in rolünü sorgulayan gazeteci Gary Webb 2004’te intihara zorlandı.

Can Dündar Türk Julian Assange’ıdır. Assange’ın akıbeti neyse ona uğrayacaktır. Devlet sırrını ortaya saçıp, ülkenin seçilmişlerini Lahey Adalet Divanı’nda yargılamak isteyenler bunun bedelini ödemek zorunda. Can Dündar bu haberle Türk pasaportlarını işlevsiz hale getirmek isteyen paralel çetenin yeni üyesidir.

Bu davayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı sözde Selam örgütü soruşturması kapsamına aldığı TIR’ların durdurulması eyleminin paralel örgütün bir planı olduğunu belirlemiş ve bu çerçevede toplam 26 asker tutuklanarak cezaevine konulmuştu. Soruşturma savcısına göre MİT TIR’ları planlı şekilde durduruldu ve talimat paralel yapılanmanın üst yöneticileri tarafından verildi.

Cumhuriyet Gazetesi  bazı fotoğrafları manşetine taşıyarak TIR’ların dorselerinde askeri mühimmat olduğunu iddia ederek, aslında devletin gizli sırlarını açığa vurmak istedi. Üstelik Can Dündar imzasıyla yayınlanan haberde Türkiye sanki Suriye’deki yasadışı oluşumlara silah sevkiyatı yapıyor izlenimi oluşturmaya çalıştı. Şimdi başsavcılık 3713 sayılı terörle mücadele kanunu çerçevesinde Cumhuriyet Gazetesi yöneticilerini sorgulayacak.

Star
27 Şubat 2016

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • HAKKA

    28 Şubat 2016 00:00
    1 0
    SAYIN DIŞ SES UZUN ZAMANDIR OSMANLININ ŞU MEŞHUR DELİLER ORDUSUNU ARAŞTIRIYORUM. AMAÇLARINI , YAŞAM ŞEKİLLERİNİ , SAVAŞMA KABİLİYETLERİNİ VE MERHAMETSİZ OLUŞLARINI , GÖREVLERİNİ , VS VS... ŞİMDİ!!! ACABA BİZ ÖYLE BİR ORDDU KURSAK AMA GAYRİ RESMİ VE CIKIP BU KÖPEKLERİ TEK TEK GEBERTSEK VE HER GEBERTEN TESLİM OLSA EN AZINDAN GEBERMEK İÇİN BEKLEYENLER SIKINTININ FARKINA VARIP BU ÜLKEDEN KAÇIP GİTMEK ZORUNDA KALSA? AMAA ÖYLE BİR GEBERTELİMKİ DELİLER ORDUSU GİBİ MERHAMETSİZ VE HATTA DAHADA VAHŞİCE KATLETSEK BUNLARI :))) ATIYORUM CAN DÜNDAR VE AİLSENİ BİR MİNÜBÜSLE CHPNİN PARTİ MERKEZİNİN ÖNÜNE GETİRİP DİRİ DİRİ KATILAŞTIRILMIŞ PETROILLE YAKSAKBİR DİĞERİNİDE AİLESİYLE ANAYASA MAHKEMESİNİN ÖNÜNE GETİRİP YAKSAK SENCE NASIL OLUR DIŞ SES ???
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;