GÜNCEL

Cem Küçük : Akın Atalay ve Kadri Gürsel gerçeği

Tarih
27 Temmuz 2017
İzlenme
Kişi
Yazar
Cem Küçük
 Kadri Gürsel'in 1 Temmuz 2016'da Cumhuriyet'te "IŞİD Daha Ne Yapsın?" başlıklı bir yazı yazdı. Yazıdan bazı bölümleri dikkatinize sunuyorum:

"Bu cihatçılar İstanbul üzerinden Suriye’ye aktıkça orada güçlenip örgütlenecekler... Silah, mühimmat ve bilumum lojistik destek bunlara Türkiye üzerinden aktarılacak. Türkiye, radikal İslamcı silahlı örgütlerin geri üssü olacak. Türkiye’de serbestçe propaganda yapacaklar, savaşçı devşirip Suriye’ye yollayacaklar. Bu iki-üç haftada radikalleştirilen İslamcı sergerdeler orada kafa kesecekler, sivilleri katledecekler ve birer ölüm makinesine dönüşecekler. 

İşte bu politikaların neticesinde, 'Irak’taki El Kaide' ile Suriye’deki El Kaide eğilimli yabancı cihatçılar 2013’te birleşip Irak Şam İslam Devleti’ni (IŞİD) oluşturdular. 

Ardından, IŞİD’in içindeki uluslararası cihatçıların bir kısmı aynı transit merkezini, yani İstanbul havaalanlarını kullanıp geldikleri ülkelere geri döndüler. Transit merkezleri IŞİD’in bu kez Afrika’nın Sahel bölgesinde, Libya’da, Mısır’ın Sina Yarımadası’nda, Fransa ve Belçika’da, Afganistan’da örgütlenip uluslararasılaşmasına hizmet etti. Cihatçı terörist transit merkezleri iki yönlü çalıştı. 
'Türkiye’nin gururu' ulusal hava yoluna hizmet veren havaalanları, aynı anda Türkiye’nin derin utancı uluslararası cihatçı teröristlerin de transit merkezi olursa... Bu iki paralel hat, bir gün birbirine değmeyecek ve kısa devre yapmayacak mıydı?" 

***

Türk devleti ve Erdoğan DEAŞ'a yardım ediyor iddiasında Kadri Gürsel. Delil ne? Hiç. FETÖ'cü polis ve askerlerin dedikleri. Hepsi bu. Yanına biraz da ABD ve Batı basınında çıkan saçmalıklar eklenmiş.
Daha önce çok söyledim, yine tekrarlamak isterim. Akın Atalay-Kadri Gürsel ile Adem Huduti-İlhan Talu'nun hukuki durumu arasında fark yoktur. 4'ü de FETÖ üyesi olmamakla birlikte FETÖ'nün amaçlarına sistematik hizmet etmiştir ve bu suçtur. Savcılarımızın bu haklı operasyon yüzünden yıpratılmak istenmesi haksızlıktır. Sedat Ergin aslında Akın Atalay ve Kadri Gürsel'in suçlu olduğunu ve FETÖ üyesi olmamakla birlikte sistematik olarak FETÖ amaçlarına hizmet ettiğini biliyor ama "şık" görünmek için bu gerçeği yazmıyor. Elbette Atalay ve Gürsel dışında tüm Cumhuriyet yazarları tahliye edilmelidir. Bunu hep ve sürekli söyledim. Sedat Ergin de dürüst olmalı. Gürsel ve Atalay konusunda gerçek görüşünü "mahalle baskısı"na aldırmadan yazabilmeli. Ergin, Orgeneral Adem Huduti'nin FETÖ üyesi olmamakla birlikte örgüt amaçları uğruna suç işlediğini mükemmel ortaya koyuyor. Fakat Huduti ile yüzde yüz aynı hukuki pozisyonda olan Kadri Gürsel konusunda Ergin de adam kayırmacılık yapıyor. Huduti de Gürsel de hayatları boyu Fetullah karşıtı olmuş tipler ama Erdoğan düşmanlığı konusunda ikisi de fanatik olduğu için darbe teşebbüsünde FETÖ ile hareket ediyorlar.
Huduti ve Gürsel gibiler için meşru Erdoğan hükûmetini devirmek öncelikli amaç. O yüzden Huduti de Gürsel de Fetullah tetikçiliği yapıyor. Biri 17-25 Aralık’ta, öbürü 15 Temmuz'da aynı suçu işliyor. Gürsel, MİT tırlarını durduran hainleri savundu, yetmedi CNN Türk ekranlarında en kozmik Dışişleri tapesini dinleyerek casusluk yapan FETÖ'cüleri bile övdü. Açıkça vatana ihanet etti. Mesela o süreçte haklarını teslim etmem gerekir ki Sedat Ergin, Ertuğrul Özkök, Fikret Bila, Murat Yetkin gibiler bu casusluğa isyan etti, meşru tavır aldılar. Ama malum Yozgat kuzusu da Kadri Gürsel gibi tavır aldı. FETÖ üyesi olmamakla beraber örgüte yardım yataklık etti.
Sedat Ergin sorabilir: O zaman niye adil davranılmıyor? İşte o noktada benim söyleyeceğim bir laf yok. Savcılarımız bu kişilerin işledikleri suçları biliyorlar, kanıtlar ellerinde. Aslı Baş cinayeti dosyası da aynı şekildedir. Yarın hukuka uygun bir operasyon yapmak hakları da hukuken var ama şu an Hürriyet gazetesine dair net bir devlet politikası var ve dokunmuyorlar. Yani Kadri Gürsel şu an Hürriyet yazarı olsa ona da dokunulmayabilirdi. Elbette bu adalete uygun değildir. Ben eğriye eğri doğruya doğru demek zorundayım. Akın Atalay ve Kadri Gürsel dışındaki tüm Cumhuriyet yazarlarının tahliye edilmesi gerekirken işledikleri suçlar apaçık olan kimi Doğan Medya mensuplarına dokunulamıyorsa elbette toplumun adalet duyguları rencide olur. Bu eleştiri karşısında boynum kıldan incedir. Adalet devletin temelidir. 15 Temmuz şehitlerimizin elleri hepimizin iki yakasındadır. Bunu kimse unutmamalıdır.

Türkiye
27 Temmuz 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;