SİYASET

Bülent Erandaç : Metin Külünk’ün Musul öngörüsü

Tarih
04 Ekim 2016
İzlenme
Kişi
Yazar
Bülent Erandaç

Cumhurbaşkanımız Erdoğan bir hafta içinde, emperyalist ülkelere 2 tarihi vuruş yaptı:
1) Birleşmiş Milletler'de, 5'Lİ ÇETE'nin liderlerinin gözlerinin içine bakarak 'Dünya beşten büyüktür' diye haykırdı.
2) "Lozan Antlaşması" bağlamında, Dünyanın altını üstüne getiren, Müslüman ülkelerin kanını emmekten utanmayan DERİN PROJELER'in yapımcısı İNGİLTERE'YE anlayacakları lisandan konuştu.
Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan'ın, emperyalistlerin 21'inci yüzyıl planlarında yer alan 'Türkiye'yi kuşatma' hevesleri karşısında yanmakta olan iç yangınını Aziz Milletimiz paylaşıyor. Allah razı olsun. Başta CHP olmak üzere, malum çevreler yine ortalığa döküldü. Ama onların kafaları Erdoğan'ın çıkışlarına, Emperyalist ülkelerin yeni yüzyıl oyunlarını deşifre etmesine basmaz. Eski Türkiye'de kafası kalmış olanlar bırakın, Lozan üzerinden konuşsun. Bir gerçek var ortada. Osmanlı'yı parçalayanlar onlardı. Bugün de Türkiye'yi parçalamaya kafasına koymuş Amerika-İngiltere- Fransa-Almanya'ya meydan okuyan Cumhurbaşkanımızın yanında olmak, vatanı korumaktır.
Kafaları Eski Türkiye'de kalmış olanlar bırakın, 'İngiliz ipiyle asılmayı' marifet saysınlar. Aziz Türk Milleti, İngiliz ipiyle asla asılmayacak. 100 yıldır uzak tutulduğu gönül coğrafyasına yeniden dönüşünü engelleyenleri, saf dışı bırakmaya kararlıdır.
MUSUL HAREKÂTI EKİM'DE BAŞLIYOR: AK Parti'nin araştırıcı beyinlerinden (Bölgeselden Küresele Vakfı Başkanı) İstanbul Milletvekili Metin Külünk'le, Musul-Kerkük-Halep hattındaki gelişmeleri konuştuk. Değerli Külünk, gelecek senaryolarını anlattı:
"100 yıl önce, Osmanlı, Çanakkale'den Filistin'e, Basra'ya, Kafkaslar'a kadar Haçlı zihniyetinin hayasızca akınları sonucu her cephede dökülen kanla yıkıldı. İngiliz- Fransız'ın, Sykes-Picot'un kanla çizilen sınırlarıyla kurulan Ortadoğu denklemi bu yıkımın bakiyesiydi. Cetvelle çizilen sınırlarda yeni devletçikler yükseldi. Sykes- Picot sonrası ortaya çıkan haritalar tümüyle emperyal hevesler, petrol-deniz geçişleri ve bölgenin kültürel, tarihsel genleriyle oynayarak çizilmişti. Haçlı zihniyeti stratejik paylaşımı gerçekleştirdi."
MUSUL OYUNLARI : Musul Vilayeti, Misak-ı Millî sınırları içindeki toprak parçalarından birisiydi. İngiltere, Mondros Mütarekesi üzerinden bir gün geçmeden kaç Musul'u işgal etti. Bölgelede yaşayan Kürt ve Arap kardeşlerimizin 'Türkiye'den ayrılmayacağız' diye haykırdıkları bir sırada, çeşitli oyunlarla İngiltere Musul'a çöktü.
Külünk'e göre, Irak ve Suriye'nin geleceği: "Irak ve Suriye'nin bölünme riski dikkatle değerlendirilmelidir. Enerji ve güvenlik, bizim için son derece önemli. Çünkü hemen yanı başınızda bulunan petrol ve doğalgaz yataklarına sahip olan bir coğrafya dururken, Türkiye'nin ciddi şekilde enerji açığıyla karşı karşıya kalmış olması, Türkiye'nin büyümesi ve hedeflerini düşündüğünüzde, kabul edilir bir süreç değildir. Güvenlik açısından, IRAK BÖLÜNÜRSE TÜRKMENLER'İN DE BİR BÖLGESİ OLMALIDIR.
SURİYE HAREKÂTI: Suriye'nin toprak bütünlüğü hayatidir. Türkiye hiçbir şekilde bir oldubittiye getirilerek PKK/ PYD çadırının Suriye'nin kuzeyinde kurulmasına asla izin vermeyecektir. Aynı şekilde DAEŞ'in de PKK'nın önünü açan stratejisine de Türkiye boyun bükmeyecektir. Fırat Kalkanı harekâtıyla dünyaya bu anlamda bu coğrafyanın şekillenmesinde Türkiye'nin ne düşündüğünü somut bir şekilde ifade edilmektedir. Irak ve Suriye hatlarındaki olası tehditleri ortadan kaldırmak, Türkiye'nin gelecekteki 100 yıllık süreçte varlığına tehdit oluşturabilecek gelişmeleri, devletimizin bekası için son derece önemlidir. Yapacaklarımız, bölgedeki dengelerin Türkiye'siz inşa edilemeyeceğini, Türkiye'ye rağmen kalkışılırsa bunun dünya için son derece ağır bedeller ifade edeceğinin çok açık ifadesi olacaktır."

SONUÇ: Türkiye'nin Güney savunması gönül coğrafyamızın Osmanlı vilayetleri olan Kerkük-Musul-Halep hattından başlıyor. Bu hattaki İngiliz oyunlarını deşifre etmeye, Amerikan-İsrail Koridorlarını bozmaya, derin projeleri ve tezgâhları kırmaya mecburuz. Musul'u kurtarma harekatında Türkiye muhakkak olmalıdır.

Takvim
4 Ekim 2016 

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;