SİYASET

Bülent Erandaç : Kozmik paşanın şok sözleri

Tarih
27 Temmuz 2016
İzlenme
Kişi
Yazar
Bülent Erandaç

Genelkurmay Başkanlığı'nın en kritik mevzilerinin önde geleni, İstihbarat Başkanlığıdır. Nitekim, İstihbarat Başkanı korgeneral Mustafa Özsoy tutuklandı.
Genel Kurmay İstihbarat Başkanlığı'ndan daha önce ayrılan Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, popüler bir komutandı.
15 Temmuz darbesinden sonra daha da popüler oldu.
Televizyonların kapıştığı bir isim. E. Korgeneral İsmail Hakkı Pekin çıktığı TV'lerde ve Aydınlık gazetesindeki köşe yazılarında şaşırtıcı-şok bilgiler / analizler yapıyor. Pekin'in şok açıklamalarından sadece 2'si bile çok şaşırtıcı-manidar-düşündürücü bilgiler içeriyor:
1) Rus Savaş uçağının düşürülmesinin sırları...
2) 15 Temmuz darbesinin anatomisinde ABD (Pentagon-CIA) pozisyonu...
RUS UÇAĞININ DÜŞÜRÜLMESİ: Genelkurmay İstihbarat eski Başkanı E. Korgeneral İsmail Hakkı Pekin (NTV canlı -20 Temmuz Salı akşamı yayını) Rus savaş uçağının düşürülmesiyle ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.
KOMUTANLARIN HABERİ YOK: Rus uçakları bölgeye geldikten sonra daha önce pilotlara verdiğimiz angajman kuralları uygulama yetkisini Hava Kuvvetleri Komutanı'na kadar çektik. Komutanı haberi olmadan ateş edilmesin dedik. Olay olduğu zaman Hava Kuvvetleri Komutanı'nın haberi yok.
Genelkurmay Başkanı toplantıda... Hava Kuvvetleri Komutanı kendi karargâhında...
Komutana sormadan uçak düşürülüyor.
Sadece iki pilot yok. Aşağıda radardan onları yönlendiren ekip var. İhlal radar çizgisinden belli olur. AŞAĞIDAKİ ADAMIN SUÇU VAR. Radar görüyor uçakları yönlendiriyor. Yoksa pilot ihlali göremez. Öğreniyor Hava Kuvvetleri Komutanı, o sırada toplantıda olan Genelkurmay Başkanı Akar'ı arıyor.
Daha sonra tekrar arıyor 'komutanım uçak düşürüldü' diyor. Haberleri yok.
Mahkeme devam ediyor. Soruşturmada bunlar çıktı ortaya.
"Yerdeki radar ekibi vurmadan önce Ankara'ya sorabilir mi?" sorusuna E. Korgeneral Pekin şu yanıtı verdi: "Sorabilir. Uçaklar geliyor, Akdeniz'e doğru dönüyor. Bunun anlamı, uçaklarda hava savunma sistemleri yok. Sadece havadan yere sistemler var. Her şey belli..."
15 TEMMUZ DARBESİ VE AMERİKA : Genelkurmay E. İstihbarat Başkanı Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, Aydınlık gazetesindeki köşe yazısında,15 Temmuz darbesinin arka planına ışık tutuyor: "Yapanlar Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı devirmek ve iktidarı ele geçirmek istediler. Organize edenler ise TSK'yı, dolayısıyla da T.C devletini çökertmeyi hedeflemişti. Uluslararası kuruluşlar ve ABD emperyalizmi Türkiye'de bir darbenin zeminini hazırlattı ve teşebbüs etti. Bunun içinde ağırlık Fethullah Gülen örgütündeydi, ancak gözaltına alınanlar arasında benim romantik devlet seviciler, romantik cumhuriyetçiler dediğim insanlarda var. Darbe T.C. devletini hedef aldığı için büyük ölçüde ABD'nin istediği doğrultuda gelişti. Çünkü amaç Suriye'deki yapılanma ve içerde PKK ayaklanması gibi tehditlere karşı ordunun kullanılmasını engellemekti. Önümüzdeki günlerde Türkiye'nin üzerine biraz daha gelinecek ve ekonomik olarak Türkiye'yi zor durumda bırakacaklarını değerlendiriyorum.
Olmazsa altı ay içerisinde Türkiye'de El Nusra veya IŞİD benzeri radikal dinci bir örgütün eylemleri başlayabilir. Onun için bir an evvel Türkiye'nin bu sarmaldan çıkması, TSK'nın toparlanması şart..." E. Korgeneral Pekin, zor dönemin atlatılmasına yönelik önerileri de şöyle sıralıyor: "OHAL çok doğru bir şey. Suçlu suçsuz ayrılarak TSK tekrar organize edilmelidir. İstihbarat teşkilatının da süratle revize edilmesi şarttır. Böyle bir dönemde kesinlikle TSK'yi dışlayıcı, itibarı zedeleyeci geri kalanları aşağılayıcı tavırlarda bulunulmaması lazımdır."
SONUÇ : Düşmanlarımız, Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan'ı ve Türk Ordusu'nu deviremedi. AZİZ MİLLETİMİZ 2'İNCİ İSTİKLAL SAVAŞINI
KAZANDI. İSTİKLAL SAVAŞI'NI KAZANDIK. İSTİKBAL SAVAŞI'NI DA MUHAKKAK KAZANMALIYIZ. ZAFER İNANMIŞ CUMHURBAŞKANIMIZ
ERDOĞAN'A SARILAN AZİZ MİLLETİMİZİN OLACAKTIR...

Takvim
27 Temmuz 2016

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;