SİYASET

Bülent Erandaç : Kod adı KALE

Tarih
05 Ocak 2016
İzlenme
Kişi
Yazar
Bülent Erandaç

Sembol, anlatmak istediği şeyi en kesin, en belirli, en sade, en doğal şekilde ifade eden işarettir.
Osmanlı İmparatorluğu'nun sembolü Topkapı Sarayı'dır.
20'inci Yüzyıl'da Türkiye Cumhuriyeti'nin sembolü Çankaya Köşkü'ydü. 21'inci Yüzyıl'ın Yeni Türkiyesi'nin sembolü de BEŞTEPE'dir.
Yeni bir sembol,
KOD ADI: KALE olacak. MİT'in yeni yerleşkesinin Ankara Etimesgut'ta (AHİ MESUD) 600 dönümlük araziye inşa edilen karargahı kısaca KALE olarak kodlanacak. YENİ TÜRKİYE'NİN İSTİHBARAT KARARGAHI, 2017'de hizmete girecek. Yatay düzlemde şekillenecek çok katlı olmayan bina, "L" şeklinde konumlanacak. Bunun etrafında yanında yatay küçük binalar yer alacak.
Şu anda 5 ayrı yerde faaliyet gösteren tüm birimlerin koordinasyon içinde olacağı yerleşke, 21'inci Yüzyıl'ın Türkiyesi'nin kaderinde hayati görevler yapacak. Aynen, PENTAGON (ABD Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı) ve VİRJİNYA LANGLEY (CIA karargahı) gibi...
Pentagon, adını üstlendiği binadan, iç içe geçen beş tane beşgenden (Pentagon, Yunanca'da beşgen demek) oluşan binayı ifade eder. (600 bin m2 toplam alanlı...) MİT'teki Büyük Değişim'in ayak sesleri (2002 yılı) aziz milletin, sessiz devrimiyle iktidara gelen, Lider Tayyip Erdoğan'la başlamıştı. Çok yönlü bir dış politika izlemeyi amaçlayan LİDER, ülkemizin "STRATEJİK İSTİHBARAT'TAN yoksun olduğunu" fark etmiş ve MİT'in dışarıya açılmasına karar vermişti. 21'inci Yüzyıl'a damga vurmaya kararlı Erdoğan stratejisiyle, MİT; yeni bir vizyon ve paradigmanın yoğunluğu içine girdi. Hakan Fidan'ı müsteşarlığa getirerek, hamlelere başladı. Yeni paradigmalara geçmeye mecburduk. Çünkü, Türkiyemiz içinde bulunduğu coğrafya itibariyle Balkanlar, Kafkaslar ile Ortadoğu'nun arasında "bir iç hat" pozisyonunda yer alıyordu.
Kademeli olarak Orta Asya'ya açılan alanlarla bağlantılıydı. Dolayısıyla yeni sorun ve tehditler doğrultusunda 21'inci Yüzyıl'da Türkiyemiz gittikçe genişleyen bir alanda merkezi pozisyon kazanıyordu. Yalnız SAVUNMA POZİSYONU'nda olmak Türkiye'ye haiz şartlar nedeniyle kabul edilemez bir davranıştı. Bu nedenle de ANADOLU tüm kartlarını/avantajlarını maksimum düzeyde değerlendirmeye başladı.
TÜRKİYEMİZ, GÜCÜNÜ VE POTANSİYELİNİ KEŞFETTİ. Bu bağlamda MİT, yeniden yapılandırıldı.
DIŞ İSTİHBARAT : Daha önce ağırlıklı olarak iç istihbarata odaklanan MİT, dış istihbaratta yapılanmasını tamamladı.
SİBER SAVUNMA: Siber terör, siber savunma konusunda önemli adımlar atıldı.
İSTİHBARAT UÇAĞI: Son teknoloji ürünü, her türlü istihbari ve teknolojik donanımı içinde barındıran bir sinyal istihbarat uçağı geliyor. 'DRONE'LAR UÇUYOR. Son teknolojili yeni drone'lar (insansız hava araçları) hizmete giriyor.
UYDU İSTİHBARATI: GÖKTÜRK UÇUYOR. Uydu istihbaratında çok ileri noktaya ulaştık.
Terörle mücadele operasyonlarında ve dış tehditler konusunda hayati hizmetler veriliyor.

SONUÇ: Osmanlı İmparatorluğu'nun, Küresel Güçler tarafından lime lime edilmesi, 3 milyon kilometrelik topraklarının cetvellerle küçültülerek, Anadolu'da kuşatılan 789 bin kilometreye indirilen Türkiyemiz'in 100 yıllık SAVUNMA POZİSYONU sona erdi.
YENİ GERÇEK ŞUDUR:
Türkiyemiz, Balkanlar'dan Orta Asya'ya kadar uzanan bölgede tesis edilecek düzenin en önemli parçası ve gerçek öğesidir. Yakın coğrafyasında Ankara'yı dışlayan bir siyasi düzen ve statüko mümkün değildir. Türkiye olmadan atılacak hiçbir dikiş bu coğrafyada tutmayacaktır. 21'İNCİ YÜZYIL'IN GÜÇLÜ ORDU'SU VE MİT'İ SAHNEDE. ARTIK, BOSNA'DAN MUSUL'A-GÖNÜL COĞRAFYASI'NA YÜRÜYEN BÜYÜK TÜRKİYE SÜRECİNDEYİZ.

Takvim
5 ocak 2016

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;