SİYASET

Bülent Erandaç : Gizli kardinal Fetullah

Tarih
21 Ağustos 2016
İzlenme
Kişi
Yazar
Bülent Erandaç
15 Temmuz FETÖ darbe girişiminin beyni Rand'çı Rubin'i, değerli kardeşim Bekir Hazar 'Number One' başlıklı yazısında deşifre etti. (Takvim 19 Ağustos).
CIA kontrolündeki Rand Corp. Amerika'nın Küresel İstihbarat-analiz kuruluşudur.
CIA-Rand-Stratfor, Fetullah'ı çok sevmekte, onu çeşitli projelerinde kullanmaktalar...
Arka planı netleştirmek için, CIA-Rand-Fethullah Network'una beraberce bakalım:
1963: Gizli CIA Rand, Ilımlı Komünizm'i inşa ederek (Glasnost), Sovyet Bloğunu yıktılar. "Yeşil Kuşak Projesi"ne göre, CIA ajanı Graham Fuller Türkiye'ye geldi. Komünizmle Mücadele Dernekleri bağlamında Fethullah'ın Erzurum Başkanı olmasını sağladı.
1998: Graham Fuller'in "Ilımlı İslam" projesini Yeni Başkan Clinton uygulamaya soktu. CIA ajanı Graham Fuller'in kefilliğinde Fetullah, Vatikan'da Papa ile buluştu. Dinlerarası Diyalog projesi başlatıldı.
1999: Fetullah, Amerika'ya götürüldü.
2000: Türkiye uzmanı CIA ajanı Graham Fuller ve Paul Henze 'Balkanlar'dan Batı Çin'e: TÜRKİYE'NİN YENİ JEOPOLİTİK KONUMU' raporunu hazırladı. Onlara göre, Avrupa ve ABD için stratejik önemi gittikçe artan, Balkanlar, Kafkaslar ve Ortadoğu'da Türkiye kesişme noktasındadır. Hem Türkiye'de hem de Afrika, Ortadoğu, Asya ve Balkanlarda kılcal damarları olan Fethullah Gülen önemli bir obje olarak kullanılmalıdır.
İslamcı Doğu ve Batı arasında Türkiye'nin yönelimi ne olmalıdır? Geleneksel Atatürkçü fikirler ne ölçüde değişecektir?
2001: CIA-Mossad planı, İkiz Kuleler Operasyonu gerçekleştirildi. Afganistan ve Irak işgal edildi. Orta Doğu'ya yönelik Büyük Orta Doğu Projesi olarak adlandırılan politik-askeri strateji kurgulandı ve Türkiye merkezli, Fetullah'ın adamları ve okulları, kullanımın ana parçaları olarak belirlendi.
2007: CIA-Rand-Stratfor merkezli yeni stratejiye göre, "Sivil Demokratik İslam-Din inşası" sürecine geçildi. RAND'ın "Sivil Demokratik İslam: Ortaklar, kaynaklar ve stratejiler" başlıklı çalışmasında, Fethullah Gülen'in kılcal damarları Emniyet-Savcı- Hakim ve Ordu Cuntaları omurgadır.
Rand Corporation'ın 'Ilımlı Müslüman Ağlar Oluşturmak' Raporu: Gizli CIA Rand, İslami grupların nasıl tahrik edileceği, aralarında nasıl ihtilaflar çıkarılacağı, hangi yollarla kuşatılacağını revize etti. Rapor, Müslümanları (Türkiye'yi) yönlendirme stratejisi öneriyor:
A) "Batılı İslam" tezini destekle. Ortak bir İslam dünyası olmadığına dair kanaati yaygınlaştır... Burada Türk İslamı, Alman İslamı, Amerikan İslamı gibi"
B) İslam yorumunu ve çelişkilerini sorgula. Şiddet eylemlerini abart. Liderlerin yolsuzluk gibi olumsuz durumlarını ortaya çıkar. Gençleri, dindar geleneksel toplulukları ve kadınları hedef al. (örnek:
17-25 Aralık darbe girişimi)
C) Geleneksel Müslümanları, fundamentalistlere karşı destekle. İttifakı engelle. Gelenekseller arasındaki farklılıkları ortaya çıkar. Hanefi mezhebi ile diğer mezhepler arasındaki farklılıkları büyüt (FETÖ diğer tarikatları ezdi).
D) Modernist ve laik Müslümanları destekle. Yeni liderler, modeller ve kadrolar oluştur. Eserlerini yayınla ve dağıt. Kitlelere hitap etmelerini sağla. İslami eğitimde düşüncelerini öne çıkar. Medya desteği ver.
Gençlere İslam öncesi ve İslami olmayan tarih bilinci aşıla.
E) Laik Müslümanların, milliyetçilerle ve solcularla ittifak kurmalarını engelle.
F) Sufizmi güçlendir, öğretileri müfredatlara sok.

SONUÇ: Derin Amerika, Yeni Ortadoğu/Afrika /Asya Projelerini 3 strateji etrafında yürütüyor.
1) ÇİN'i (Rusya) kuşatma...
2) Fetullah Gülen omurgalı Haçlı-Siyonist "ABD Din inşası- Sivil Demokratik İslam" (Gizli Kardinal Fetullah'ı besleyen Derin Amerika-Batı'nın gerçek yüzü budur)
3) 21. inci yüzyılda da Müslüman ülkeleri parçalama, kanınıpetrolünü- madenlerini-topraklarını 100 yıl daha sömürme...
Aziz Milletimiz kararlı. Türkiye'yi boğmaya, İslam dünyasıyla bağlarını koparmaya dönük Proje de muhakkak kırılacak. Emperyalist Haritalar Haçlılara çizdirilmeyecek. ANADOLU DÜŞERSE İSLAM DÜNYASI DÜŞER.


Takvim
21 Ağustos 2016

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;