SİYASET

Bülent Erandaç : FETÖ’nün Isparta kolu!

Tarih
08 Temmuz 2016
İzlenme
Kişi
Yazar
Bülent Erandaç
Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan, Kaymakamlar Toplantısı'nda, "Devlet Denetleme Kurumu'nun (DDK) en öncelikli işi Paralel Yapı'yla mücadeledir" demişti. DDK, FETÖ'nün inlerine girdi. Ve Paralel Devlet Yapılanması (PDY) örgütlenme ağı lime lime çözüldü.
14 ÜNİVERSİTEDE MİKRO İNCELEME YAPILDI. Çeşitli illerde yürütülen çalışmalarda, Isparta ve Antalya öne çıkarken, bu iki ilimizin üniversitelerinin FETÖ'nün ana karargah inleri olduğu göze batıyor.
AHTAPOT'UN ISPARTA KOLU... FETÖ Ahtapotu'nun Isparta kolunu kopartan FETÖ/PDY'nin Isparta faaliyetlerine yönelik iddianame, kabul edildi.
İşte o iddianame: "FETÖ/PDY, Süleyman Demirel Üniversitesi'nde yapılandı. Suç tarihlerinde bu üniversitenin rektörlüğünü yürüten şüpheli Hasan İbicioğlu, rektör yardımcıları M.N.T/S.S/İ.A/H.A/T.TT, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Hakan Türkkahraman, Ziraat Fakültesi Dekanı Zekeriya Akman, SDÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Mehmet Tuğrul Sezer ve Bilgi İşlem Daire Başkanı Halil Karakoç üniversitede örgütün faaliyetlerini düzenledi. Süleyman Demirel Üniversitesi'nde 2011 yılında yapılan rektörlük seçiminde Fethullah Gülen'in Isparta imamı olan Osman Demirhan'ın kurduğu platform, Fethullah Gülen'in adayı Prof. Dr. Hasan İbicioğlu'nu destekledi. Hasan İbicioğlu cemaatin desteği ve kararıyla rektör seçildi. Onun rektörlüğü döneminde Ayhan Plastik sahibi ve cemaatin Isparta il imamı olarak bilinen şahıs üniversiteye yapılacak tüm atamalarda onay makamı oldu.
Üniversitenin gücünü kullanarak örgüte finansal kaynak sağladıkları, örgütün üniversitede etkin güç haline gelip örgüt adına idari ve akademik kadrolaşmayı sağlamak amacıyla dernekler kurduğu, Isparta ili Sav kasabasında üniversite kurmak için çalışma yaptıkları anlaşıldı.
Üniversitedeki kadrolaşma ve finans sağlama faaliyetleri de şüpheli Fethullah Gülen'in onayı ve bilgisi dâhilinde yapıldı. Isparta mütevelli heyetinde ve Süleyman Demirel Üniversitesi heyetinde yer alan bir kısım şüpheliler bizzat Amerika'ya giderek şüpheli Fetullah Gülen ile görüştü ve ondan talimat aldı."
ISPARTA VE İZMİR İL İMAMI: Şüpheli Osman Demirhan, Eylül 2013 tarihine kadar Isparta il imamı olarak, şüpheli Zeki Yağmur'un Eylül 2013 tarihinden itibaren ve halen Isparta il imamı olduğu belirlendi.
Osman Demirhan Isparta ilinde örgütün şirketlerinden biri kabul edilen Altınbaşsak Eğitim Yayın ve Ticaret Limited Şirketi'nde yönetici ve 2013 yılı Eylül ayına kadar örgütün Isparta il imamı olarak görev yaptı. 2013 yılı Eylül ayında Isparta ilinden ayrılarak örgütün Ege (İzmir) bölge imamı oldu.
Halen bu görevine devam etmekte.
Hasan Balaban'ın emniyetçe alınan 11. 01. 2015 tarihli beyanlarına göre, 2004 yılında Fethullah Gülen cemaatinin ileri gelenleri sık sık kendisini ziyaret etti. Isparta Emniyet Müdürlüğü görevlilerince bir kısım şüphelilerin kullandıkları GSM hatlarına ait HTS dökümleri incelendi. Osman Demirhan'ın kullandığı numaraların Almanya, İngiltere, Romanya, Fransa, Norveç, Küba, Arjantin, Çin, Yunanistan, Panama gibi birçok ülkeyle bağlantılı oldukları, tespit edildi.
MOZAMBİK İHALELERİ: Güney Afrika iş gezisi sonrasında atılan adımlarla Isparta ile Mozambik arasında ticaret köprüsü kurulduğu, geziye katılan Ispartalı iş adamlarının Mozambik'e yönelik sanayi mamulleri ihracatı, konut yatırımı faaliyetlerine başladığı saptardı

SONUÇ: BÜYÜK LİDER TAYYİP ERDOĞAN OLMASAYDI, 17 ARALIK 'FETÖ YANGINI' TÜRKİYE'Yİ ÇOK YAKACAKTI, ÇOK... TÜRKİYEMİZİ ALLAH KORUDU

Takvim
8 Temmuz 2016

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;