GÜNCEL

Bülent Erandaç : Eymür’den bomba açıklamalar

Tarih
07 Ağustos 2016
İzlenme
Kişi
Yazar
Bülent Erandaç
15 Temmuz gerçekten Türkiyemiz için bir milat oldu. Bu gökyüzünün altında hiçbir şey gizli kalmaz.
DERİN DEVLET-SİYASET-MAFYA ÜÇGENİNDE SUSURLUK olayında Türkiyemiz bir büyük fırsatı kaçırmıştı. İnşallah,
15 TEMMUZ-DARBE-ÜST AKIL-HAÇLI SALDIRISINDA karşımıza çıkan tarihi fırsatı kullanacağız. 17-25 Aralık ve 15 Temmuz darbelerinin hazırlayıcılarından, CIA korumasındaki Fethullah Gülen'in derinliği ortaya çıkarılırken, öyle ilginç itiraflar ve açıklamalar yapılıyor ki, Derin Devlet'in gizli operasyonları çözülüyor. Türkiye Gladyosu'nun karanlık odaları aydınlanıyor.
Önceki akşam (Perşembe) bir TV programına, Derin Devlet'i yakından bilen 3 tanınmış isim MİT eski Kontr Terör Daire Başkanı Mehmet Mehmet Eymür, Ankara Emniyet eski Müdürü Cevdet Saral ve Emniyet eski Genel Müdür Yardımcısı Emin Aslan, sataşma nedeniyle katıldı.
Çok manidar-düşündürücü açıklamalar yaptılar.
Türkiyemizin en karanlık dönemlerinde çok hassas görevler yapmış, Fethullah Gülen'in devletin kılcal damarlarına sızdığı süreçleri en iyi bilen bu isimlerin eski defterlerin karanlıkta kalan sayfalarını açmaları 'ESKİ TÜRKİYE'DE neler olmuş, inanılmaz!' dedirtecek özellikteydi.
AKIN BİRDAL SUİKASTI: Akın Birdal suikastını MİT elemanının işlediğini itiraf ederek konuya giren Mehmet Eymür, PKK ve MİT ilişkisini anlattı: "Fethullah Gülen'le hiçbir ilişkim yok. Bana göre çok da önemli bir isim değildir. Fethullah Gülen grubu, dış istihbaratların onun ismini önde göstererek yaptığı bir istihbarat çalışmasıdır.
Bu gün yaptıkları da bir istihbarat çalışmasıdır. Türkiye'de bu şekilde 2 ayrı istihbarat çalışması vardır. Birisi Aydınlık grubudur. Diğeri Gülen grubudur. Bunun haricinde Gülen ismi bana göre çok da önemli bir isim değil.
15 TEMMUZ'DA FETÖ ROLÜ: 15 Temmuz darbe girişimi bir takım beklentilerin yerine getirilmemesi sonucu ABD tarafından yaptırıldı. Bu gerek Büyük Ortadoğu Projesi gerekse Rusya ile ilişkiler anlamındaki beklentiler.
1990'larda Süleyman Demirel, Gülen'le görüşmemi istedi. Müsteşarımıza da söyledi 'İki taraf açısından da iyi olabilir' dedi.
Fakat görüşme gerçekleşmedi.
KÂŞİF KOZİNOĞLU hayal gücü geniş bir arkadaştı. Bir parti başkanına suikast yapmak istediğini öğrendik. MİT haricinde kendi başına astsubaylara emir vermiş.
O tarihte haber alınca cezasını verdik, ihtar verdik. Benim yetkim ihtar vermek düzeyindeydi. Ben üstlerime de bildirdim, bir girişimde bulunmadılar.
YEŞİL YAŞAMIYOR: Yeşil'in yaşadığını zannetmiyorum. MİT ile ilişkisini kestiği yıllarda, kendisini daha sonra kim kullandı? Jandarma komutanlığında toplantılara katılıyordu.
Mesut Yılmaz ve Şenkal Atasagun'la ters düştüğümden MİT'ten ayrıldım."
MESUT YILMAZ'IN ECEVİT KORKUSU: Ankara eski Emniyet Müdürü Cevdet Saral, 1999 yılında hazırladığı raporla Fethullah Gülen'in derinliğini ortaya çıkarmıştı. Saral, TV'de ilk kez bir TOP SECRET (Çok gizli) konuşmayı açıkladı: "Görev yaptığım dönemde devlet içindeki Fetullahçı Terör Örgütü kadrolarına yönelik bir çalışma yapmak için dönemin Başbakanı Mesut Yılmaz ile görüştüm. Ancak, Yılmaz 'Sakın ha! Ecevit bu Cemaat'e meftûndur (gönül vermiş), böyle bir çalışma yaptığınızı duyarsa hükümeti yıkar' dedi. Hükümet istifa edince raporu yazabildim." Saral, Fethullah Gülen'in ABD'ye uçurulması nedenini de "15 Mart'ta yazdığımız raporu İstihbarat Daire Başkanlığı ile Teftiş Kurulu'na gönderdik. Panik oluştu. 18 Mart 1999'da Gülen ABD'ye uçtu" diyerek açıkladı.
Not: 1999 yılında İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun, Emn. Gen. Müdürü Necati Bilican'dı. 8 Haziran 1999 günü İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, Sabri Uzun ve Cevdet Saral'ı görevden aldı.

SONUÇ: Karanlık sokaklar aydınlandıkça, karanlık dosyalar açıldıkça, gizli operasyonlar bir bir gün yüzüne çıkarıldıkça, Büyük Türkiye yürüyüşü daha güçlü, daha parlak olacaktır. Zafer, 100 yıl sonra yeni Çanakkale Savaşları'nı kazanmaya inanmışkenetlenmiş Aziz Milletimizindir


Takvim
7 Ağustos 2016

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;