SİYASET

Bülent Erandaç : Derin tezgahlar

Tarih
04 Mart 2016
İzlenme
Kişi
Yazar
Bülent Erandaç

Özellikle, 2013'ten bu yana yazılarımızda tekrarladığımız bir vurgulama dikkatlerinizden kaçmıyordur. "Üst Akıl" uyumaz. Tatil yapmaz. Taşeronlarını boş bırakmaz. Meydana gelen hiçbir şey tesadüfen olmaz. Gelişen duruma göre taktikler belirlenir.
Tezgahlar arka arkaya kurulur.
Son olaylara topluca bakarsak, ne demek istediğimiz daha iyi anlaşılacaktır.
Azgın muhalefet ve zayıflatıldığını sandığımız bürokratikaskeri oligarşinin vesayetçileri, 1 Kasım depreminden kurtulmanın telaşı içindeler. Kafalarını kaldırmak, varlıklarını ispat etmek için Derin Odak planlarına paralel beraberce yeni tezgâhlar kuruyorlar. BEŞTEPE'Yİ KUŞATIP, Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan'ı zayıflatarak Türkiyemizin önünü keseceklerini sanan zavallılar ne yapmaya çalışıyor?
1) AK PARTİ
iktidarını sarsmak için Cumhurbaşkanı Erdoğan-Başbakan Davutoğlu çatlağı varmış gibi algı operasyonu yapıyorlar.
2) Terör örgütü PKK ve siyasi uzantısı HDP üzerinden, kaosa odun taşıyorlar.
3) Sözde 60'lık bloku yeniden tahkim etmeye uğraşıyorlar. CHP-HDP işbirliği tamam. MHP'yi dizayn etmek istiyorlar. Yeni tarlalar sürmeye hazırlanıyorlar.
4) CHP yeni anayasa masasını yıkarak, obstrüksiyonlara başladı.
5) Üniversite, Anayasa Mahkemesi gibi kuruluşlarla hükümeti karşı karşıya getirme tezgâhlarına odun taşıyorlar.
6) Ordunun bazı kanatlarını tahrik ederek, devletin tepesindeki birliği (Cumhurbaşkanı-Başbakan-Genel Kurmay Başkanı) bozacaklarını sanıyorlar.
7) Kontrollu kaos planına uygun, 21 Mart Nevruz-PKK, 31 Mayıs Taksim-Gezi kalkışmalarına zemin hazırlıyorlar. Bir süreden beri, FETÖ'cüler, "Bahar'da Türkiye karışacak" hayali içindeler. FETÖ paralelindeki kardeş medya kuruluşları ve siyasi oluşumlar, TSK üzerinden bazı tezgâhlara soyunmuş durumdalar. 1980 darbesini hatırlatan yazılar, darbecilik özlemini içeriyor. Şüpheli helikopter kazasında hayatını kaybeden Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu "kral çıplak" misali, "bizim tarlalarımızı çok önceden sürmüşler" haykırışının sahibiydi. Belli oldu ki, BBP'nin gençlik tabanını gayrı nizamî operasyonlar için fevkalâde bereketli bir toprak haline getirmeye hazırlanan ÜST AKIL vardı. Merhum Yazıcıoğlu, tabanının "provokasyonlarda" ve "derin devlet" hizmetinde kullanılmasına karşı sürekli müteyakkızdı ve bunu önlemeye çalışıyordu. Tarlasının sürülmesini engellerken, öldürüldü. Hrant Dink'in katlinde seferber edilen "insan kaynakları" için bu ortama ağ atan FETÖ'cülerle ilgili davalar sürüyor.
Darbeci ve derin devletçileri bu kadarının kesmediği anlaşılıyor. Sürülmüş tarladan çok daha bol mahsûl almayı kafasına koyan ÜST AKIL, şimdi yeni tarlalara yönelmiş görünüyor.
Bahçeli, MHP tarlasının sürülmesine engel olmakla övülüyordu. İç savaş körükleme yeteneklerine engel olmasından dünlere kadar minnettarlık duyan bazı odakların, şimdi onu yıkmaya matuf operazasyonlara soyunmasının arka planında ne var acaba? "Sızmaları" ve "manipülasyonları" önleyen Devlet Bahçeli'nin hedefe konması tesadüfi işler değildir.

SONUÇ: Newyork-Londra-Berlin-Telaviv şatolarında kurgulanan planları taşeronları eliyle devreye sokan yerli odaklar, kendilerini çok akıllı sanıyor. Azgın muhalefetle ve uyandırılmaya çalışılan bürokratik ve askeri oligarklarla, halkımızın büyük desteğini 3 ay önce almış AK Parti iktidarını yıkacaklarını hayal ediyorlar. Yine çok yanılacaklar.Hüsrana uğrayacaklar. Aziz Milletin karşısında kar gibi eriyecekler. Kimsenin şüphesi olmasın... Türkiyemizin 21'inci yüzyıl yürüyüşünü asla durduramayacaklar.


Takvim
4 Mart 2016


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;