SİYASET

Bülent Erandaç : Böke, 'Derviş Ruhu'yla koşuyor

Tarih
25 Ocak 2016
İzlenme
Kişi
Yazar
Bülent Erandaç

CHP'de Kemal Derviş ruhu canlandı. Derviş ruhunun sembol ismi Selin Sayek Böke parti sözcüsü oldu. Olsa ne yazar, olmasa ne yazar demeyin. Bu gelişme bile tek başına CHP'nin nasıl dizayn edildiğinin somut örneklerinden birisidir. Derin Amerika-Avrupa lobileri yine canlandı. Selin Sayek Böke üzerinden yeni hesaplar kurgulanıyor.
CHP'NİN TANSU ÇİLLER'İ: Merhum Süleyman Demirel, Çankaya'ya çıktığında başbakanın kim olacağı tartışılıyordu. Ertuğrul Özkök, Hürriyet'te göze batan bir başlık atmıştı: "Leydinin topuk sesleri..." DYP'de henüz yeni sayılabilecek bir bakan olan Tansu Çiller'in adı öne çıkarıldı. Eski tüfekler buna karşı çıkıyorlardı. Fakat... Amerika böyle istemişti.
Çiller'in DYP Genel Başkanlığı'na getirilirken dar alandaki paslaşmalara tanık olmuş bir gazeteci olarak, şöyle düşünüyorum: Dünyayı yöneten IMF'in beyin adamı Kemal Derviş ekolünün sivrilen ismi Selin Sayek Böke'nin planlıprogramlı (2017) yeni genel başkan adayı olması projesi başladı. Bu süreçte, CHP SÖZCÜSÜ olarak parlatılması söz konusudur.
İŞARET FİŞEĞİ YİNE HÜRRİYET'TEN... CHP kongresi bitmiş. CHP'nin arka bahçesi Aydın Doğan Medya-Hürriyet-Cumhuriyet'i okuyanlar, özellikle öne çıkarılan bir isme dikkat kesilmişlerdi. HÜRRİYET: 'CHP kurultay'ın yıldızı: Selin Sayek Böke' başlığını öne çıkarıyordu: "Parti Meclisi yarışının yıldızı İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke oldu. 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerine damga vuran CHP'nin ekonomik programının mimarı Böke, birinci oldu" diyordu.
GANDİ KEMAL manşetlerini hatırlayınız. Doğan Medya, pompalıyorsa, dikkat kesilmenizde büyük yarar var. Arkasında, muhakkak bir hesap-bir plan vardır. Deniz Baykal'ın kasetle düşürülmesinden sonra Doğan Medya'nın, 'GANDİ KEMAL' projesiyle Kılıçdaroğlu, genel başkan yapılmıştı.
7 Haziran seçimlerine giderken, SAZCI DEMİRTAŞ-CİCİ COÇUK projesiyle, AK Parti iktidarı önlenmek, Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan kuşatılmak istenmişti.
7 Haziran seçim sonrası için muhtemel bir CHP'li iktidar senaryosunda ekonomiden sorumlu başbakan yardımcılığı teklifine yeşil ışık yakan eski Ekonomi Bakanı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Başkanı Kemal Derviş, çalışmalarına hız vermişti.
Hürriyet, Selin Sayek Böke'yi, 'YENİ YILDIZ' diye takdim ediyorsa, muhakkak bir hesap-proje vardır.
Nitekim CHP'nin yeni sözcülüğüne tırmandırılarak, yeni bir muhalefet stratejisi kurgulandı. Amerikan Duke Üniversitesi'nde iktisat alanında yüksek lisans, Dünya Bankası'nda danışmanlık, Bentley College, IMF'nin Washington ofisinde ekonomist, Böke'nin CHP'nin 'Yeni Yıldız'ı yapılması dikkate değer bir durumdur.
İNGİLİZLER BU İŞLERİ İYİ BİLİR... CHP'DE DENİZ BİTMİŞTİ. MUHALEFETİN AMİRAL GEMİSİ CHP'YE GELECEĞİN BAŞKANI ARANIYORDU. Selin Sayek Böke hakkında dünyaca ünlü İngiliz dergisi The Economist, ilginç bir iddiada bulunmuştu.
LOSİNG THE MİDDLE East (Ortadoğu'yu kaybetmek) başlıklı 6-12 Haziran 2015 sayısının 22. sayfasında, "Turkey's election-How big will the protest vote be?" başlıklı makalede, Selin Sayek Böke'nin CHP liderliğini gündeme getirmişti. Eğer Böke CHP liderliğine gelebilirse, The Economist'in, pardon ÜST AKLIN ne kadar usta olduğunu anlatmaya gerek var mı?

SONUÇ: Kemal Derviş boş durmuyor! Derin Amerika-Avrupa lobileri canlandı. Selin Sayek Böke üzerinden yeni hesaplar kurgulanıyor. 2019 yılına kadar seçim yok. Yalnız, Yeni Anayasa ve Başkanlık yolunda bir referandum ihtimali çok yüksek. Kemal Kılıçdaroğlu, referandumdan BAŞARISIZ çıkmaya mahkûm. Böyle olunca, 2019 yılı seçimlerine CHP yeni bir genel başkanla gidecektir. ÜST AKIL BOŞ DURMUYOR. YENİ PROJE SELİN SAYEK BÖKE...

Takvim
25 Ocak 2016

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;