SİYASET

Bülent Erandaç : Akşener projesi

Tarih
07 Temmuz 2016
İzlenme
Kişi
Yazar
Bülent Erandaç

Siyaset ile satranç çok yakın ilişkilidir. Siyaset aynı zamanda bir savaştır. Türkiye'mizdeki siyaset savaşlarında her türlü yöntemin geçerli görülmesini yadırgamayalım. Sabah Gazetesi Başyazarı Mehmet Barlas bir yazısında, siyasetsavaş ilişkisine dikkat çekiyordu: "Mao ne demiş:
Siyaset kan dökülmeden yapılan savaştır, savaş ise kan dökülerek yapılan siyasettir... Bu noktada stratejik önem taşıyan bir ayrıntıyı unutmayalım.
Nihai sonuç 'Savaş'ın sonunda belli olur... Bir 'Muharebe'den kazançlı çıkmak, savaşın galibini belirlemez.
Siyaset savaşının nihai galibi de demokrasilerde seçimlerle belli olur..."
(13 Aralık 2013) MHP'de bir savaş var. Özellikle öne çıkarılan Meral Akşener projesi var. Akşener üzerinden, "Yeni Türkiye yürüyüşünü başlatmış Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı kuşatmak, hamle yapamaz duruma sokmak için kurgulanan bir siyasal mühendislik" yürütülüyor.
Meral Akşener'in arkasında bir KONSORSİYUM var. Derin odaklar ülkemize ye milletimize istikamet çizmenin peşindeler. Özellikle 2013 yılında başlatılan Erdoğan'ı kuşatma planına göre, arkasına sermaye ve medyanın gücünü alanlar ülkemizin istikametini değiştirmek için çok uğraştılar. Eski Türkiye konsorsiyumu, istikametimizle oynamak için gecelerini gündüzlere taktılar. Türkiye'yi üzerinde operasyon ve ameliyat yapılacak bir ülke sanıyorlardı. Türkiye bir muz cumhuriyeti değildi. Türkiye üçüncü sınıf bir kabile devleti değildi. İçerden ya da dışardan ülkemizi karıştırmak isteyenler, çirkin tuzaklar kuranlar hep kaybetti.
Günümüze kadar, Türkiye'nin ayarlarını değiştiremediler. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Bölgesel-küresel hamleleri"ne gem vuramadılar.
MHP'de son durum, genel eğilimleri gözlemlemek açısından önem taşımaktadır. Bu süreç sadece MHP'nin geleceğini değil, daha ötesinde Türk siyasetinin alacağı pozisyonları ve koordinatları da belirleyecek. Bahçeli'nin MHP ve Ülkü Ocakları teşkilatında koruduğu gücü ve karizmasıyla mücadeleyi sonuna kadar götüreceği, kazanmasını tahmin etmek yanlış olmaz.
Asıl soru işareti bundan sonrası. Nasıl bir MHP'nin ortaya çıkacağıdır.
Tamamen Bahçeli'yi devirmeye odaklanmış muhalefet ve MHP'nin Eski Türkiyeciler'in (FETÖ) eline geçmesini engelleyen Genel Merkez'in geleceğe dair ne ortaya koyabileceği düşünülmelidir.
Bu süreç yeni bir siyasal söylemin ortaya çıkmasına zemin hazırlayabilir mi? MHP'li kadroların iktidar beklentisi ile partinin harcını oluşturan ideolojik söylem arasındaki hassas denge nelere gebe? MHP savaşında kritik bir tarih var. 9 EKİM.
Siyasal Mühendisler, Meral Akşener ve muhaliflere acil bir B planı hazırladılar.
Muhaliflerin, 9 Ekim'den önce olağanüstü kurultayı toplamaları gerekiyor. 9 Ekim'de MHP ilçe kongreleri ile olağan kurultay süreci resmen başlayacak. Bu tarihten itibaren genel merkezin, kaç imza toplanırsa toplansın yasal olarak, "olağan kurultay süreci"ni gerekçe göstererek talepleri yerine getirmeme hakkı bulunuyor.
3. Asliye Hukuk Mahkemesi 19 Haziran Kongresi'nde alınan kararların icrasını durdurdu. Durdurma kararı, tüzük değişikliği için dernekler kanunundaki 2/3 toplantı nisabının mı (800 delege) yoksa siyasi partiler yasasındaki salt çoğunluk hükmünün mü geçerli olacağı konusunda ihtilaf yaşandığından alındı.
Adli tatil, itirazlar, hukuki açmaz Ekim başına kadar bitmeyecek gibi görünüyor.

SONUÇ: Hukuki işlemlerin 9 Ekim'e kadar tamamlanamaması, özellikle Meral Akşener açısından çok önemli. Akşener'in temsil ettiği platform (Doğan medya-FETÖ-Cumhuriyet- Sözcü-Baronlar) gerek ideolojik söylem, gerek kadro hareketinin bütünlüğü açısından hazırlıklarını sürdürüyor. Meral Akşener'in, olağanüstü toplantıyı 9 Ekim'e kadar toplayamaması halinde, MHP'den ayrılıp, Demokrat Parti - Büyük Birlik Parti ortaklı bir siyasi hareket içinde yeni bir deneme yapması için DERİN PLAN hazır. EKİM ÇOK SICAK GEÇECEK...

Takvim
7 Temmuz 2016

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;