SİYASET

Bülent Erandaç : Akşener kongreye giremeyecek

Tarih
21 Nisan 2016
İzlenme
Kişi
Yazar
Bülent Erandaç

Meral Akşener'in Aydın Doğan'ın CNNTURK TV'sinde söylediği, "Devlet Bahçeli Baş paralelci" sözleri, Meral Akşener üzerine kurgulanan derin planı çıkış hattında çökertti. MHP'yi dizayn etmeye çalışan oligarkların yönlendirdiği FETÖ ve Aydın Doğan-Cumhuriyet-Sözcü- CHP-HDP bloğu panikledi.
Hiç ummadıkları yerden darbe yediler. Böyle bir gaf-hata Meral Akşener bloğunda büyük şaşkınlığa sebep olurken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli için hayati bir şans özelliği yarattı. Büyük ümit bağladıkları Meral Akşener'in ağzından çıkan bu laf, perişan etmeye kadar uzanırken, bu hatayı anında değerlendiren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli altın vuruşlara başladı.
MHP grup toplantısına giderken bugüne kadar ender görülen sertlikte konuştu. "Bu kadar çirkin bir ifade söz konusu olamaz. Bu ne biçim terbiyesizliktir? Bunu affetmemiz mümkün değildir. MHP'ye baş paralelci gibi bir edepsizliği yapamaz" sözleriyle, Meral Akşener'i yıkacak hamleler yaptı. Arkasından can alıcı vuruşu yaparak, "Edep dışı değerlendirmeler fitne ve fesat karşısında MHP tüzüğü açık ve nettir. Soruşturma başlatılır, çok yönlü araştırılır, merkez disipline sevki kararı verilirse gereği yapılır" dedi. Yani, Akşener partiden atılacak. Böyle bir durumda Akşener 15 Mayıs tüzük değiştirme kongresine katılamayacak. Konuşamayacak.
MERAL AKŞENER BEYİNLERİ PANİKLEDİ. Partiden atılma riski taşıyan Meral Akşener'in beyin takımı panikledi. Hemen bir formül ortaya attılar... Formül şöyle: "Meral Akşener'i atarlarsa, bir taraftan yürütmeyi durdurmak için mahkemeye gideriz, yetişmeme durumu söz konusu olabilir, MHP Kongresine, 15 Mayıs'ta, 'Meral Akşener'i affetme' önergesi veririz.
Önerge kabul edilirse, Meral Akşener'in kongre salonuna girmesine kimse engel olamaz." Akşener kurmaylarının olası formülü de sonuç vermeyecek.
Kayyumun 15 Mayıs'ta yapılmasını istediği kongre tek maddeli tüzük değiştirme kongresi olacağından, başka bir konu görüşülemeyecek. Bu nedenle, Meral Akşener'i affettirme operasyonu düşmüş kalacak. Oligarklar kendilerini çok akıllı sanıyor. Doğan Medya- Cumhuriyet-FETÖ'yü yönlendiren küresel odaklar, Yeni Türkiye'nin lideri Tayyip Erdoğan'ı kuşatacakları hayaline kapılıyor. Büyük Türkiye hamlelerini durdurmaya yönelik proje üzerine proje hazırlıyorlar. Geliyorlar, Aziz Milletimizin, birlik -beraberlik, istikrarlı Türkiye inançlarıyla örülmüş duvarlarına çarpıyorlar. Pes etmiyorlar.
Eski projelerini revize ederek, yeni kuklalar bularak yürüyorlar. Çok dikkat edersek, AŞAMALI PLANLAR 2013'TEN BU YANA DEVREDE.
Derin projelerin hazırlama yılı: 2009. Projeleri başlatma yılı 2013. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı kuşatmak üzere harekete geçtiler. Taksim/Gezi kaosu ve 17/25 Aralık darbe girişimi, 30 Mart 2014 seçimlerinde AK Parti'yi zayıflatmak, 2015 seçimlerinden de koalisyon çıkartmak istediler. 1 Kasım'da çöktüler.
Yeni ümitleri, MHP'yi ele geçirmek, CHP-HDP bloğuna sokmak, Meral Akşener'i genel başkan yapmak.
Akşener projesi, eski projelerin revize edilmiş şekli.

SONUÇ: Derin planları hazırlayan stratejik akıl diyor ki: Türkiye, dünyadaki en stratejik konumdaki ülkedir. Avrupa ve Asya arasında bir köprü durumundadır. Maden, petrol, doğalgaz gibi zengin yer altı kaynaklarına sahip Ortadoğu ve Kafkasya'ya hakim olmak istiyorsak bu ülke elimizin içinde olmalıdır. CHP-HDP VE DİZAYN EDERLERSE MHP İLE HEDEFLERİ: BEŞTEPE'Yİ KUŞATMAK. YENİ TÜRKİYE'NİN ORTADOĞU VE AFRİKA'DAN ELİNİ ÇEKMESİNİ SAĞLAMAK, ENERJİ KORİDORLARINDA TÜRKİYE'Yİ ETKİSİZ KILMAK.
YENİ HARİTALARA SES ÇIKARMAYAN TÜRKİYE HAYALİNDELER

Takvim
20 Nisan 2016

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;