GÜNCEL

Bekir Hazar : TOGG’umuzla tüfeğimizle geliyoruz

Tarih
31 Ekim 2022
İzlenme
Kişi
Yazar
Bekir Hazar
İNGİLTERE Savunma Bakanı Ben Wallace Temmuz 20220'de "Savunma konularında başka ülkelerden ders almamız gerekiyor" diyordu. Peki güneş batmayan imparatorluk olarak adlandırılan dünyanın en büyük sömürgeci ülkelerinden biri olan İngiltere hangi ülkeden ders almalıydı? İngiliz Bakan Wallace tereddütsüz ders verecek ülke olarak hiç utanmadan ve çekinmeden adresi gösteriyordu o açıklamasında. "Türkiye" diyordu. Nedenini de şöyle açıklıyordu; "Türkiye'nin 2019 ortasından bu yana Bayraktar TB-2'leri Libya'da nasıl kullandığına bakın. Bu İHA'lar istihbarat topladı, gözetleme yaptı ve cephe, tedarik hatlarını ve lojistik üslerini hedef alan operasyonlar yaptı.Bu kadar mı? Hayır!
Devam ediyordu Wallace; "Türk İHA'ları, geçen yıl temmuz ayında Libya Ulusal Ordusu'nun kontrolündeki Cufra Havaalanı'nı vurarak çok sayıda komuta kontrol noktaları ile iki nakliye uçağını tahrip ettiler." Wallace hızını alamıyordu. Bakın neler söylüyordu; "Ya da Türkiye'nin Suriye'de müdahil oluşunu ve Elektronik Harbi, hafif silahlı İHA'ları ve tankları, zırhlı araçları ve üzerlerindeki hava savunma sistemlerini durdurmaya dönük akıllı mühimmatı nasıl kullandığını düşünün. Haberlere göre Esed rejimi ağır kayıplar verdi. 3 bin asker, 151 tank, 8 helikopter, 3 İHA, 3 muharip savaş uçağı, kamyonlar, 8 hava savunma sistemi, bir karargah ve sair ekipman ile tesisler. Bu tablo, savaşların seyrini etkileyen oyun değiştirici niteliktedir." O Wallace, İngiltere Savunma Bakanı olarak geçen hafta İstanbul'da düzenlenen "SAHA EXPO Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı"na koştu. İnsansız hava araçlarımızın gücünü tüm dünyaya gösteren Baykar standını ziyaret etti. Üzerine basa basa tekrar etti; "Türk İHA'ları modern savaşları önemli ölçüde değiştirdi" dedi. Ankara'nın bir ziyaretçisi daha vardı.
Üç gün önce İsrail Savunma Bakanı Benny Gant Türkiye'ye geldi. İsrailli Bakan altını çizerek, "Türkiye'yi ekonomik alanda, savunma alanında ve tüm bölgenin istikrarını sağlamada ilişkilerimizi geliştirebileceğimiz KÜRESEL BİR AKTÖR olarak görüyoruz" dedi. Ve dört gün önce... ABD'nin geleceğin AB liderliğine hazırladığı, Almanya'dan binlerce askerini çekip yığınak yaptığı Polonya'nın Savunma Bakanı Mariusz Blaszczak da sevinç ve coşku dolu bir paylaşımda bulundu.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;