SİYASET

Bekir Hazar : Tilki, kurt, aslan

Tarih
20 Ocak 2016
İzlenme
Kişi
Yazar
Bekir Hazar

Obama diyor ki; "Şirketlerin içinde oldukları toplumlara bağlılığı daha az ve her geçen gün daha fazla gelir ve servet en tepede toplanıyor." Koskoca ABD başkanı neden ŞİRKETLERİN yaşadıkları toplumlara pek bağlı olmadığını söyleme ihtiyacı hissedip dert yanıyor? Dünyada yaşanan tüm savaşların ve kaosların, DAEŞ-PKK-EL KAİDE terörünün temel nedenleri bu soruda yatıyor. Müthiş para savaşları yaşanıyor.
Dünyanın yüzde 1'i şu anda yüzde 99'dan daha fazla varlığa sahip. Çok ilginçtir dünyanın en zengin 62 PARA İMPARATORUNUN serveti, 3.5 milyar insanın servetiyle eşit noktada. Son 5 yılda 1 TRİLYON DOLAR fakirlerin cebinden zenginlere gitti. Bu rakamları uydurmuyorum. Devlet Başkanlarını ve ZENGİNLERİ ağırlamaya hazırlanan DAVOS zirvesi öncesi açıklanan raporlarda yer alan rakamlar bunlar. Ülkeleri terörle yıkıyorlar, birbirleriyle savaştırıyorlar.
YIKIM sonrası o ülkelere girip yeraltı zenginliklerinden tutun ŞİRKETLERİNE kadar çörekleniyorlar. Devletleri yönetiyor, kasalarını soyup soğana çeviriyorlar. Çuvalla parayı "KÜRESEL ÖRÜMCEK AĞI" adı verilen vergi cenneti adalara taşıyorlar.
Kara paraların aklandığı adacıklarda, İsviçre bankalarında, vatandaşı oldukları ülkelere vergi ödemeden SERVET yığınağı yapıyorlar. İşte Obama onun içindir "Şirketlerin ait oldukları toplumlara bağlılığı daha az" diyor. Onun için "Her geçen gün daha fazla gelir ve servet EN TEPEDE toplanıyor" diye dert yanıyor. Dünyanın bugün yaşadığı sorun EN TEPE sorunudur. Parmakla sayılacak kadar az olan PARADOR, en tepede dolar balyaları üzerinde oturmakta, kağıttan gökdelenler inşa etmektedir. Terör ve savaşlar bu inşaatın harcıdır, çimentosudur.
İnsanlar sürünüyor, ölüyormuş, servet avcılarının umurunda değildir. Yıllarca İran ve Irak'ı savaştırdılar. Ardından Irak'ı işgal ettirdiler, İran'a ambargolar uygulatıp sürüm sürüm süründürdüler. Şimdi ambargonun kalktığı İran'a iştahla bakıyorlar, ellerindeki medyada "Kim Tahran'dan kaç milyar dolar söğüşler" diye tahminler yapıp toto oynuyorlar. Önce yaşadıkları ülkeleri soyup güçlendiler, ardından dünyaya yayılıp SERVET imparatorluğu kurdular. Bizim zenginlerimiz bu döngü içinde yıllarca aynı yöntemle kendi devleti ile iş yaparak servet sahibi oldu. Bu ülkede işçi maaşlarından para kesilerek özel bankalar kuran zenginler çıktı. Buna sesini çıkaran ise maalesef çıkamadı. Devletten iş alacak güce gelenlere Avrupa sermayesi çengel attı, ortaklıklar kurdu. Dolayısıyla bizim zenginlerimiz üreten değil Avrupa'dan gelen KOPYA ve MONTAJ işlerine soyundu. Ne zaman kopya yerine üretimi tercih ettiler o işlerde hep battılar. Çünkü kurdukları şirketleri insan dinleyerek değil, tek merkez hiyerarşisini kurup DİKTATÖRCE yönettiler. Servet Diktatörlüğü yıllarca BOĞAZ'DAKİ YALISARAYLARDAN bu ülkeyi ve siyaseti dizayn etti. Ne zaman ki, servet dağılımı Anadolu'ya kaydırılmaya başlandı, Gezi'yi hortlattılar, 17 Aralık'ı destekleyip tesbih çektiler. Şu anda müthiş bir rahatsızlık içindeler. Çünkü Anadolu geliyor. Çünkü Anadolu Avrupa'ya bağlı değil, KOPYA çekmiyor, İNOVASYONA milyonlarca dolar yatırıyor, üretiyor. Onun için açılan yazılım yarışmasına beşbin müracaat yapılıyor. O müracaatlar da bizim Avrupalı baronların şirketlerinden değil, Sivas'tan hatta Bitlis'ten Anadolu sermayesinden yağıyor. Müthiş bir değişim yaşanıyor. Bu değişimin önünde Avrupalı KOPYACILARIN dayanması mümkün değil. Obama, dünyadaki servet avcılarını "Ülkelerine ait değiller" diyerek ifşa etti. Bu deşifre, PARADORLARA karşı başlamakta olan savaşın işaretiydi. Onun içindir Avrupa'daki araba fabrikalarından FİFA'da dönen milyarlarca dolarlık dolaba, İsviçre'deki gizli hesaplara kadar her yerde operasyon yapılıyor. Bir işadamı, Paralel'in başındaki kişinin yüzüne 17 Aralık öncesi şu fıkrayı anlatıyor: Aslan, kurt ve tilki birlikte ava çıkıyorlar. Aslan geyik, kurt kuzu, tilki ördek avlayıp getiriyor ortaya bırakıyor. Aslan soruyor; "Bu avları ne yapacağız?" Kurt cevap veriyor; "Geyik, sizin diğerleri bizim" Aslan kurdu parçalayıp tilkiye dönüyor; "Şimdi sen söyle" diyor. Tilki; "Efendim ördek kahvaltınız, kuzu öğle yemeğiniz, geyik de akşam yemeğiniz." Aslan tilkiye avdan pay veriyor. Bugüne kadar Devletin önünde bırakın geyiği, ördeği bile bırakmıyorlardı. Çünkü ortada ASLAN yoktu. Şimdi devir değişti. Tilkiler kaçtı, kurtlar kuzuya dönüyor, Anadolu kaplanları geliyor, Aslan meydanda!

Takvim
20 Ocak 2016

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;