SİYASET

Bekir Hazar : Simonlar ağlıyor

Tarih
03 Kasım 2015
İzlenme
Kişi
Yazar
Bekir Hazar

3 Kasım 2015

Demokrasi
kazandı... Millet kazandı... İstikrar kazandı...
Halk ne dediyse o hayata geçti. 1 Kasım'da kazanan Türkiye oldu. Muhalefet kaybetti. "Hayır"dan başka bir şey bilmeyen MHP'ye Halk "Hayır" dedi. Devlet Bey fena halde milyonlardan "Hayır" yedi. "Hayır"ın ne olduğunu Halk iliklerine kadar hissettirdi "Hayır" diyerek.
Kemal Bey yıllardır yerinde sayan CHP'ye yer saydırmaya devam ediyor.
Üzerinde sayılan yerin kulağı var; "Yakında CHP'de kazan kaynayacak" diyor. O muhalefetin içinde yer alan HDP en büyük kaybeden oldu, seçmeninin yüzde 20'sini kendinden kaçırdı. Lice'de hendek kazanlara belediye grayderlerini göndererek kazanacaklarını zannettiler. Teröre destek vererek ilerleyeceklerini düşündüler.
Yanıldılar. Seçim sonuçları gösteriyor ki, Kürt kardeşlerimiz de PKK'dan ve HDP'den rahatsız. Bu rahatsızlığı verenler kaybetti. Kandil kaybetti, onların çakma cici çocuğu kaybetti. Doğan grubu, Fox, paralel medya, Cumhuriyet kaybetti. Kendi okuyucusunu "Beynini de al sandığa git" çağrısı yaparak beyinsiz yerine koyan Sözcü kaybetti. Saz çaldıranlarla, sazı çalanlar kaybetti. Ancak en büyük kaybı DELİRENLER yaşadı. Seçimden bir gün önce "Demirtaş Erdoğan'ı devirecek Avrupa başkentlerine en uygun siyasi lider" diye dünyaya alkışlayarak ilan eden Guardian kaybetti. Avrupa başkentleri ve onların EN UYGUN ADAMLARI kaybetti, kazanan TÜRKİYE'nin BAŞKENTİ oldu. Haziran ayından beri "Koalisyon" diye çığlık atan PARANIN FİRAVUNLARI medya baronlarına ait gazeteler kaybetti. "AK Parti'ye oy vermeyin" diye çağrılar yapan BBC, The Economist kaybetti. Daha da öte Kraliçe Elizabeth kaybetti. Çıldırmış durumdalar...
Kraliçe Elizbath'in akrabası Hollanda Kraliçesi'nin ülkesinden bile DELİRENLER fışkırdı adeta. Hollanda'da aşırı sağcı Özgürlük Partisi'nin lideri Geert Wilders; "Hollanda'da Erdoğan'ın partisini seçen Türkler, Türkiye'ye gidin ve İslamofaşizmin tadını çıkarın" diye bas bas bağırdı dün. O tescilli faşist kaybetti.
Erdoğan'ı son yıllarda yerden yere vuran Times kaybetti. Öyle delirmiş durumdaki bu gazete dün "Eyvah" diyor. Ve aynen şöyle ağlıyor; "Erdoğan uzun vadeli oynuyor. 2023'te; Cumhuriyet'in 100'ncü yıldönümünde yürütme yetkilerine sahip bir başkan olmak istiyor. Önceki gün sabaha kadar bu bir boş hayal gibi görünüyordu. Ama akşam üstü bu olabilecek bir şeye dönüştü." Erdoğan BAŞKAN olacak diye ödleri kopuyor. İngiliz işi gücü bırakmış, "Erdoğan Başkan olacak mı" diye kabuslar görüyor. Rüyalarında neden bunu görüyor, açıklamıyor. Uyanıyor, gazeteye koşuyor, kabusunu sayfaya döküyor.
Guardian'da da Simon Tisdall diye bir zevat da yazı yazmış diyor ki; "AKP, MHP'den destek alabilirse, anayasayı değiştirme ya da yeniden yazması için gerekli olan 330 milletvekili sayısına ulaşacak. Bu Erdoğan'ın potansiyel olarak en tartışmalı, en büyük arzusunu gerçekleştirebilmesi anlamına geliyor. Yani icra yetkisine sahip bir başkanlık." Ve ağlayarak ekliyor SİMON; "Şimdi sonunda istediğini elde etmiş görünüyor." Evet ağlayan SİMON da kaybetti maalesef. Simon'u İngiliz Financial Times sayfalarında şu sözlerle teselli ediyor; "AKP süper çoğunluğu elde edemedi.
Süper çoğunluk, Erdoğan'a ABD ve Fransa'daki gibi bir başkanlık sistemi konusunda yapılacak anayasa değişikliğini referanduma götürme yetkisi verecekti."
Evet Financial Times da "BAŞKANLIK" kabusu görmüş belli ki. HDP kılpayı barajı geçmese kabus gerçek olacak. Onun için Financial Times 2 Kasım sabahı "OHH" çekenler kervanına katılıyor. "Ağlama Simon, süper çoğunluk yok, rahat uyu" diyor. Evet, Türk Halkı'nın sandıkta kimleri gömdüğü, ertesi gün hemen kabak gibi ortaya çıkıyor. O Türk Halkı, kabuslar görenlere "Başkanlık" acısını da mutlaka tattıracaktır. Çünkü tezgahları artık net görüyor, oyun bozuyor, kirli ittifakları temizliyor. Haliç'in Simonları'na ve onlara destek yağdıran PLAZA Simonları'na içerde, İngiliz'in Simonlarına dışarıda gereğini yapıyor. Simonlar 100 yıldır bizi ağlatıyordu. Artık bu MİLLET, Simonları ağlatıyor.

Takvim

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;