DÜNYA

Bekir Hazar : Siber vatan

Tarih
17 Ocak 2021
İzlenme
Kişi
Yazar
Bekir Hazar

Dünya hızına yetişemediğimiz bir yeni savaş modelleri dönemine giriyor. İnsanların yapay zeka ile kontrol edildiği, gittiği her yerde gözlem altında olduğu, teknoloji akvaryumu içine indiği bir devirden bahsediyoruz.

Yakın gelecekte artık F-35'lere bile ihtiyaç kalmayacak. Hedeflere bomba ulaştırmak yeterli olacak. Bu nedenle dünyanın gözü insansız hava araçlarında patlama yapan Türkiye'nin üzerinde. Yakında insansız tanklarımız, savaş gemilerimiz, denizaltılarımız, helikopterlerimiz de sahne alacak. Artık düşman hedefleri, belki de hiç kimsenin tahmin etmeyeceği bir dağ başına kurulan bir konteynırdan yönetilecek. Veya tüm bu uçak, savaş gemisi, denizaltılar yerin altındaki bir üsten ekranlara bakılarak lojik joistik ile yönetilecek. Bilgisayar oyunları gibi koltuktan savaş dönemi başladı. ABD şimdiden dünyanın 15 bölgesine İHA üssü kurdu. Türkiye'de askeri üs sayısını ve buralardaki İHA merkezlerini hızla artırıyor. Muhalefetten birileri bu ülkede "Ne işimiz var oralarda. Ne yapacağız İHA-SİHA'yı" diyordu. AKINCI TİHA gökyüzüyle buluştu - Son Dakika Haberlerİçimizdeki öngörüsüz ve vizyonsuzlar uzaylı takılıp başka bir yere giderken dünya basınından sürekli ülkemize övgüler yağıyor. Son olarak önceki gün ABD'de yayn yapan The Washington Times "Türk İHA'ları savaşların geleceğini değiştirmede öncü oldu" diyerek savunma sanayiimizi göklere çıkardı. İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace da Türkiye'nin TB2'leri ve benzeri sistemlerinin artık insansız teknolojide "öncü" olduğunu geçen sene haykrıyordu. The Washington Times isi daha da ileriye götürerek küçük Türk İHA'larının, ABD'nin büyüklerine oranla daha çekici ve etkili olduğunu karşılaştırmalar yaparak yayınladı.

Başkan Erdoğan geçen hafta fırlattığımız uydu ile Türkiye'nin uzaydaki haklarının 30 yıl garanti altına alındığını söyledi. Türkiye uzaya Elon Mask gibi binlerce küçük uydu yerleştirme planları yapıyor. Ülkemizdeki muhalefetin "Neden daha fazlası yapılmıyor" diye ayağa kalkıp önerilerle gelmesi gerekirken, tam tersine bu alanda yapılan her başarılı işi itibarsızlaştırmak için kendini yırtıyor. Dünya öve öve bitiremiyor, bizdekiler söve söve gidiyor.

Türksat 5A uydusunun özellikleri ne? 30 Kasım'da uzaya fırlatılacak! - Son Dakika HaberlerGeleceğe teknoloji, sağlık ve siber dünya anlamında çok iyi hazırlanmamız gerekiyor. Savaş artık ordularla değil virüslerle yapılıyor. Etrafımızda duyduğumuz sesler dışında duyamadığımız başka sesler de var. Artık her yerden kablolar geçiyor, uzaydan işitemediğimiz sinyaller, dünyanın birok şehrinden elektro manyetik dalgalar yağıyor. İnsan beyni duyamadığı bu seslerin tamamını bilinçaltına yerleştiriyor. Yakında küresel şirketler duyamadığımız bu seslerle beynimize marka reklamı dayatması yapacak hale gelecek. Zihin kontrolünde çığır açılmak üzere.

Teknolojide önde olan ülkeler Digital Savaşları başlatmak üzere hazırlıklar, denemeler yapılıyor. Geçtiğimiz hafta Pakistan'ın tamamı bir gecede karanlığa gömüldü. Test ettiler. 2021 yılında dünyada birçok ülkenin digital saldırılarla karanlığa gömüleceği iddia ediliyor. Tüm olanlara bakınca Başkan Erdoğan'ın "Vatan savunmamızı, denizde mavi vatanı olduğu gibi, dijital dünyada siber vatanı da içine alacak şekilde genişleteceğiz" şeklinde dün yaptığı açıklamayı da çok önemsiyorum.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;