DÜNYA

Bekir Hazar : Rüya kardeşliği

Tarih
17 Ocak 2017
İzlenme
Kişi
Yazar
Bekir Hazar
Dış basında gazeteleri okumak istersiniz... İnternete girer veya imkanınız varsa yabancı gazetelere ulaşırsınız. Sayfalarında sörf yaptığınızda sizi şaşırtan bir durumla karşılaşırsınız.
Hepsinde aynı haber vardır. Hepsi de ağız birliği etmişcesine aynı gün Türkiye'ye saldırmaktadır.
"Yahu" dersiniz "Bu kadar da olur mu?.." Berlin'de basılan gazete veya derginin manşeti neyse Londra'da basılanlarda da aynı... Ve Washington menşeli gazetelerde de tıpatıp aynı haber... Hepsi birbirlerinden binlerce kilometre uzakta olmalarına rağmen uykuya yatıp, aynı haberi mi gördüler rüyalarında? Nereden geliyor bu RÜYA KARDEŞLİĞİ? Ve ertesi gün bazı Türk gazetelerine ve Türk köşe yazarlarına bakarsınız. Batı'da pişirilen Türkiye aleyhindeki haberleri alıp sayfalarına ve sütunlarına taşırlar. Onlar da Devleti ve yönetenleri karalama kampanyasına 24 saat sonra katılarak sanki dışarısı ile KORO oluştururlar. Sanki onlar da geç gelen Rüya Kardeşliği üyesi gibidirler. Bu kadar da tesadüf olur mu?
Asla olmaz... O manşetleri atanlar ile koroya sonradan dahil olanların mutlaka bir planlayıcısı ve buluşturucusu vardır.
Peki kimdir bu AKILLI? Bu sorunun cevabını vermek için bugün size çok ilginç bir ADAM'ı anlatacağım. Söylediklerini çok dikkatli okumamız gerekiyor.
Yaptığı açıklamalar olay... Her satırı altın değerinde... O bir gazeteci ama aynı zamanda da Alman istihbaratı ile CIA'ya çalışan bir isim. Adam dünyada yaşanan tüm savaşların ve kaosların nedenini açıkladı; "Tüm savaşlar bilinen zengin ailelerin servetine servet katmak için çıkarılıyor." Adam altını çizerek konuştu; "Türkiye'de Alman istihbaratına çalışan muhbir ve ajan gazeteciler var." Adam Türkiye'ye saldırmayı adet edinen gazeteyi deşifre etti;
"Rotschild ailesinin sahibi olduğu The Economist muhabirleri CIA'ya çalışır. İngiliz İstihbaratı ile CIA birlikte hareket eder." Adam yeryüzüne yayılmış ve aynı günde aynı başlıkları atan gazeteleri ve onların ekiplerini net bir şekilde tarif etti; "Birçok gazeteci kuklalar gibi, istihbarat örgütlerince izin verildikleri noktada haber yapar. İstihbarat ajanları için en güzel kamuflaj gazeteciliktir." Adam ilginç ortaklıklara işaret etti; "Alman istihbaratı BND, CIA'nın bebeğidir.
Bild ve Axel Springer CIA'nın desteği ile kuruldu. Bild'in Genel Yayın Yönetmeni Kai Diekmann'ın CIA'ya yakın bir organizasyondai Atlantik Brigde'de yönetici olduğu kesinlikle belgelendi. Axel Springer'in yayın organlarında İsrail aleyhine asla haber yapamazsınız." Adam çok ama çok iddialı konuştu; "Amerikalılar Türk gazetecileri davet ederler ve kendilerine ait gizli servis ağına dahil ederler. Onların çalıştıkları yayın organında yükselmelerini sağlarlar.
Böyle çok Türk gazeteci var. Davet edildikleri organizasyonlarda beyinleri yıkanıyor ve Türkiye lehine değil Amerika'nın menfaatlerine göre düşünmeleri sağlanıyor." Adam tüm bunları nereden biliyordu? Sorulduğunda net cevap verdi; "Ben de maalesef Alman İstihbaratı BND ve CIA adına uzun süre çalıştım." İstihbarat örgütlerine çalışan ve müthiş açıklamaları yapan adamın adı; UDO ULFKOTTE idi. Gazeteci kamuflajı giyerek istihbarat örgütleri adına nasıl operasyonlar yaptıklarını uzun uzun örnekleriyle anlattı.
Yukarıdaki açıklamaların tamamını son röportajında vermişti. O röportaj ahaber'de Yaz-Boz'da yayınlanmıştı. Son röportajın ardından kendisiyle tekrar kamera karşısında konuşmak için defalarca temas kurduk. Almanya'da ahaber muhabiri İbrahim Taş Yaz-Boz adına görüştü Udo ile. Korkuları vardı, tekrar röportaj vermek istemiyordu. İkinci kez görüşme isteğimizi bu nedenden dolayı reddetti.
Öldürüleceğinden korktuğu için otelde yaşıyordu. "Sürekli tehditler alıyorum İbrahim. Biraz ara verelim, daha sonra konuşuruz." dedi Yaz-Boz adına görüşen ahaber muhabirine. Ve önceki gün otel odasında ÖLÜ bulundu UDO. "Kalp krizi" diye geçiştirdiler gazete sayfalarında.
Onunla son röportajı yapan İbrahim Taş'la görüştük dün. "Kalp krizi çok tuhaf... Adam TAŞ gibiydi abi" diyor.

Takvim
17 Ocak 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;