GÜNCEL

Bekir Hazar : Proje

Tarih
29 Ocak 2019
İzlenme
Kişi
Yazar
Bekir Hazar
YILLAR önceydi... 12 Eylül döneminin Ankara Sıkıyönetim Askeri Başsavcısı Albay Nurettin Soyer, Uğur Mumcu'ya her gün açıklamalar yapıyor, Cumhuriyet gazetesinde İstanbul Sıkıyönetim Komutanı Recep Ergun Paşa hedef tahtasına konuyordu. O dönemde genç bir gazeteciydim. Albay Nurettin Soyer'in suçladığı Recep Ergun Paşa'nın kapısını çaldım. O da suçlamalara cevap verdi. Böylece Cumhuriyet'te, rahmetli Türkeş'in idamla yargılanmasını isteyen Nurettin Soyer, Uğur Mumcu'ya konuşuyor, ertesi gün bizim gazetede Recep Ergun Paşa'nın cevabı çıkıyordu. O dönemde Uğur Mumcu ile her gün telefonla konuşmaya başladık. "Yarın bizim gazetedeki iddialara ne cevap var?" diye merak edip soruyordu. İlginç anıları yaşadığım bir röportaj deneyimiydi benim için. O buluşmalardan birinde Recep Ergun Paşa, bana bir belge gösterdi. Bir istihbarat raporuydu. "Nurettin Soyer'in oğlu aşırı sol örgüt üyesi" deniyor ve bazı iddialar sıralanıyordu. Bu iddialarla ilgili, İzmir Karaburun'da oturan Nurettin Soyer'in villasına gittim. Başbaşa görüştük.
"Oğlunun aşırı sol örgüt üyesi olduğu" iddiasını ona taşıdım. Soyer o gün villasının bahçesinde benden ricada bulundu. Oğluyla ilgili iddialar onu çok rahatsız etmişti.
"Benimle ilgili her suçlamayı yaz ama lütfen oğlumu iki farklı gazetede çıkan röportajlara karıştırmayın" diye bir istekte bulundu. Çok insani bir talepti bu. 12 Eylül döneminin biri Albay diğeri General iki askerinin kapışmasına çocukları da çekmemek adına oğluyla ilgili iddiaları röportajlarıma taşımadım o dönemde.
Rahmetli Alpaslan Türkeş'in idam edilmesini isteyen askeri başsavcının o oğlu şimdi CHP İzmir milletvekili adayı. CHP de içi eski ülkücü kaynayan İYİ Parti ile ittifak içinde. Birbirine tamamen zıt fikirlerin yanyana gelmesi asla tesadüf olamaz. Koray Aydın gibi Türkiye'nin önde gelen ülkücüleri ile Rahmetli Türkeş'in idamını isteyenlerin oğlunu, omuz omuza getiren bir AKIL var mutlaka. Bizim sorgulamamız gereken de bu AKIL kim?... 12 Eylül öncesi aynı silahı hem sağ hem de solun eline vererek insanlarımızı öldürten kim ise, o!..
Bakın iki senedir bu sütunlarda yazıyoruz. "Proje var, CHP HDP'leşecek" diye... Bugün geldiğimiz noktada HDP'leşmenin işaret fişekleri artık gökyüzünü aydınlatıyor. "HDP'ye yapılan faşist saldırıları kınıyorum" diye tweetler atan Şerdil Dara Odabaşı bugün CHP'nin Kadıköy Belediyesi Başkan adayı... "Diren Lice, Kadıköy seninle" diyordu o tweetlerden birinde CHP'nin adayı... Şimdi "Diren Lice" diyene, 2500 liralık Atatürk kitabının saklandığı cam fanus etrafında kutsal dönüşler yapan Bağdat Caddesi oy verecek. CHP, İYİ Parti ile yaptığı ittifak nedeniyle, eski ülkücü tabana sahip ortağından gelen baskı nedeniyle HDP ittifakını açıklayamıyor bugün. Ama bir yere kadar... O CHP, "Diren Lice" diye haykıranları aday gösteriyor. Proje neyse, o!
Bugün eski ülkücüleri bünyesinde barındıran İYİ Parti ile resmi ortak olarak yola çıkan CHP, HDP ile yaptığı ittifakı, Türkiye'de gizlemeye çalışsa da gerçeklerin tüm çıplaklığı, İngiltere'den üzerindeki giysileri çıkarıp fırlatıyor. Haber BBC'den geliyor! Dün, "HDP İzmir, Adana ve İstanbul'da aday göstermeyecek, CHP'yi destekleyecek" diye manşet atıyorlar. Açıklamayı da HDP sözcüsü yapıyor İngiliz BBC'ye. Böylece resmi ittifak açıklamasını da taa Londra'dan almış bulunuyoruz. Türkeş'in idamını isteyenlerin evlatları, eski ülkücüler, 2500 liralık Atatürk kitabının cam fanusuna gözyaşları ile dokunanlar, Osman Öcalan'ın deyimiyle "Kandil'deki PKK ile aynı ideolojiyi taşıyan" HDP'liler aynı safta, omuz omuza, tek vücut!..
Böyle bir birlikteliğin kendiliğinden kurulduğunu söyleyene ne derler bilemiyorum. Ancak bildiğim bir şey var. Daha önce de söylemiştim. Koray Aydın gibi ülkücü hareketin önde gelen isimlerini bu proje birliktelik siyaset tarihine gömecektir. Merak ettiğim bir konu var; Eski bir ülkücü olarak "Diren Lice" diyenlere oy istemek, Rahmetli Türkeş'in idamını isteyenlerin, 5 yıl hapsini sağlayanların oğluna oy vermek nasıl bir duygu acaba?

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Kul

    29 Ocak 2019 15:54
    3 0
    Ne milliyetcisi ne ülkücüsü İYİ parti tam bir İngiliz projesi
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;