SİYASET

Bekir Hazar : Molla Mustafa diyor ki;

Tarih
19 Şubat 2016
İzlenme
Kişi
Yazar
Bekir Hazar

Suriye devrimi başladığında Esad Suriye'deki 16 Kürt partisini toplantıya çağırdı. Onlara ayaklanmaya destek vermelerine hiçbir şekilde müsaade etmeyeceklerini söyledi. Halen Muhaberatın başında bulunan Ali Memlük de 16 Kürt partisini topladı.
Onlara "Kürtler ne istiyor, ya da sizler ne istiyorsunuz?" diye sordu. Ali Memlük, bütün talepleri not ederek toplantıya gelen grupların liderlerine hükümetin bu isteklerin gerçekleştirilmesi noktasında çalışmalar yapacağını söyledi. Bu vaatlere bazı Kürt grupları inanmadılar ve direnişe (devrime) katıldılar. Bu arada direnişe katılan bazı Kürt bölgeleri hükümet karşıtı gösteriler düzenlediler. PYD ve müttefiki olan gruplar "Biz Esad'a karşı direnişe silahlı olarak katılamayız ancak haklarımızı da barışçıl bir yolla talep ederiz" açıklamasını yaptılar. (Yani PYD daha ilk günden Suriyeli Kürtleri satıp Esad ile işbirliğine girdi.) Beşşar Esad hala Kürt bölgelerindeki devlet memurlarının maaşlarını ödemeye devam ediyor. Halep'teki, İŞİD kontrolü altındaki Menbic ve El Bab'taki memurlar da maaşlarını Şam'dan alıyorlar.
ABD PYD'ye silah vermişti. PKK'nin fikri yapısı ne ise aynı fikri yapı PYD'de vardır. (PKK ile PYD farklı diyen ABD elçisi bu satırları iyi okusun.) Çünkü YPG'ye komuta eden komutanlar hep Kandil'dendir. PYD lideri Salih Müslim'i Türkiye'ye eğitim için gönderdiğimizde İstanbul Teknik Üniversitesi'nde okuyordu ve gerçekten de normal bir insandı. Biz onu okumaya gönderdiğimizde ne solcu ne de sağcıydı.
70'li yıllarda fakültede tanıştığı bazı gençler düşüncelerini değiştirdi. Bu gençlerden birisi de Abdullah Öcalan'dır. Fakülteyi bitirince ondan Suudi Arabistan'a gelmesini istedim.
1977'den itibaren 10 yıl Suudi Arabistan'da kalmıştı. Kobani'ye döndüğünde birtakım solcu fikirlerle tanıştı. 90'lı yıllarda ÖCALAN Suriye'ye geldiğinde kendisiyle de irtibata geçmişti. Daha sonrada PYD'yi kurdular.
Kandil'den gelenler siyasilere asla tolerans göstermedikleri gibi kendi bildiklerini uygularlar. Kandil'den gelen ekip "İslami bir oluşuma gider. Burada PKK'nın da işlerini bozarım" diye beni istemedi.
Beni Kobani'de görmek istememişlerdi.
Benim orada siyasi, dini faaliyetler yapmam ve insanlarla bir araya gelmem yasak. Salih Müslim'le İlişkilerimiz resmi düzeydedir.
Çok az görüşebiliyoruz. Kürt halkı da diğer Müslüman halklar gibi içinde İslam'ın etkilerini barındıran bir halktır. Halk içinde fıtratı bozulmamış insanlar da var. Kimisi de dinlerine ve namazlarına dikkat ederler.
Halk halen de böyledir. Ancak toplumda kültür düzeyi yüksek olan bir laik kesim de var. İçlerinde İslam'a tutunanlardan daha çok laikler ve sapkın fikirliler var. Çoğu ya solcudur ya da laiktir. Şu anda en önemli mesele bölgedeki Kürt alimlerin halkta tekrar dini duyguları uyandırmalarının gereğidir.
Kürt halkı Müslüman bir halktır ve Kürt halkı kendi fıtratı olan İslam'a dönmelidir. Buradan da Kürt halkına nasihatım şudur; Kürtlerin haklarını temine çalışan Kürtler! İslamcılar'ın elinden tutun, İslamcılar'ı destekleyin.
Çünkü İslamcılar, Kürtlerin hakkını ve hukukunu Kürtlere tekrar vermede doğru sözlü insanlardır. Çünkü Müslüman bir kişi " Mü'minler ancak kardeştir" ilkesine inanır. Kardeşler de haklar bakımından birbirlerine denktirler ve eşittirler. İşte İslamcılar bu inanca sahip oldukları için Kürtlere haklarını verecek olanlar da onlardır.
Ancak kardeşler, kardeşlerinin haklarını temin edebilirler. İslamcıların dışındakilere gelince; kendi çıkarlarına göre davranırlar, Kürtlere yalan söyler ve aldatırlar, kandırırlar. Kendi hedeflerine ulaştıktan sonra Kürtleri bir kenara atarlar.

***

Yukarıdaki sözlerin tamamı PYD lideri Salih Müslim'in ağabeyi Molla Mustafa Müslim'e ait. MezopotamyaNews'e yaptı bu açıklamaları önceki gün... "Kürtleri kullanırlar ve daha sonra kenara atarlar" diyor. Kullananlar kim? Ateist ve terörist PKK... Sonra ABD, Rusya, Esad, Tahran, Mossad ve çıkarı olan kim varsa o.
Ankara'daki bombaya bu açıdan bakmak lazım... Şimdi sahipler yalan söylüyor, aldatıyor, kandırıyor ve kullanıyorlar...
Ankara'yı kurulmakta olan masada zayıf bırakmak için... Kullanım tarihi bittiğinde atacaklar bir kenara... Molla Mustafa Müslim öyle diyor. Kardeşi Salih Müslim ve peşindekiler bu kafayla çöpteki çürük olacaklar bir gün!

Takvim
19 Şubat 2016

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;