SİYASET

Bekir Hazar : Kutuplarda yaşayanlar!

Tarih
03 Aralık 2015
İzlenme
Kişi
Yazar
Bekir Hazar

Üzülmüş solcu ve CHP'li yazarımız...
Ağlamaklı hali kalemine yansımış...
Kaleminin ucundan gözyaşları damlıyor şıpır şıpır. Havada süzülüyormuş düşen uçaktaki Rus pilotu. Saklanacak, gidecek bir yeri yokmuş. Serçe gibi avlanmış... Yazıkmış, vah vahmış...
O pilot için ağıtlar yakıyor. Peki o Rus'un atladığı uçak orada ne arıyor? Selfie çekmeye mi geldi, piknikçilere havadan biftek mi atacak? O konuya hiç değinmiyor yazarımız.
Binlerce Türk sınırımızın hemen ötesinde o uçaklardan atılan bombalarla paramparça edildi.
Havadan ÖLÜM yağdı üzerlerine...
Rus füzeleri SÜZÜLE SÜZÜLE geldi tepelerine... "DAEŞ 'le mücadele için burdayız" diyerek gönderilen o uçaklar, işi gücü bıraktı Türkler'i avladı SERÇE gibi. Kiminin kolu, kiminin bedeni, kiminin ayakları, kiminin kafası parçalandı. Tek kelime yazmadı o yazarımız ve onunla aynı zihniyette olanlar. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıydı onlar ama Rus pilot için ağlıyorlardı. Dağlarda üzerlerine ölüm yağdırılan 2.5 milyon Türkmen umurlarında değildi. Hiç olmadı. Hiç ağıt yakmadılar. O Türklere giden yardımlara bile saldırdılar, önünü kestiler, durdurmak için çırpınanlar oldu bu memlekette. Geçen hafta aHaber'de Yazboz'da yayınladık... Sınırın hemen ötesinde Rusların havadan bomba yüklü uçaklarla desteklediği Esed askerlerine karşı yaşam savaşı Türkmenler anlatıyordu; "400 Türk kızını topladılar, çırılçıplak sokaklarda gezdirdiler, subaylara peşkeş çektiler... Tecavüz ettiler" diyerek gözyaşı döküyorlardı. "Kadınlarımızı, namusumuzu korumak için iki av tüfeğiyle başladı savunmamız" diye haykırıyorlardı. O 400 Türk kızının başına gelenleri bilen yok memlekette. Bilen olsa da çıkıp kaç kişi bir şeyler yazacak. Kaç gazetecimiz gitti o dağlara, Türklerle konuştu, Türklere yapılan tecavüzleri gündeme getirdi?
Bir elin parmaklarını geçmez. Oradaki soydaşlarımızı av tüfeğine mahkum etmek için MİT TIR'larına operasyon düzenleyenleri alkışlayanlar vardır bu memlekette. "Türkiye olmasa soyumuz tükenmişti burada" diye bağırırlar dağlardan. Plazalardan duyan olmaz. Bebek'te kadehler elde Rus pilot için ağlarlar. Onların yazdıklarını okuyanlardan bazıları katil Esed'i ziyaret eder. Onun askerlerinin 400 Türk kızına tecavüzünden haberleri bile yoktur. Esed saldırır Türklere "GIK"ları çıkmaz. Ruslar havadan bombalar "ÇIT" çıkarmazlar... Şu anda PKK'nın PYD'si karadan Türk katliamına girişiyor "TIK" yoktur kalemlerinde... Çanakkale savaşında İngilizler kaybedince "AĞLAYAN" Türk gazetecileri vardı bu topraklarda. "Avrupa'dan erkek ithal edip, ırkımızı Batılılaştıralım" diye yazanlar dolaşıyordu aramızda. "Ahh medeniyet kapımıza kadar geldi, büyük fırsatı kaçırdık" diye gazete sayfalarına ağıtlar dizdiler İngiliz aşkına. Şimdi Suriye'de Türk avına çıkan, bomba yağdıran, öldüren, parçalayan Rus pilotlar için de ağıtlar yakanlar çıkıyor.
Neymiş, Rusya gazı kesecekmiş, "K.çımız" donacakmış. Ünlü Fransız tarihçi Albert Sorel "Dünyada iki bilinmeyen vardır... Biri Türkler... Diğeri kutuplar" diyordu. Bazılarımız bu memlekette değil kutuplarda yaşıyor sanki... Donacak K.ç derdinde dolanıyor aramızda... Orada Türkler öldürülüyor...
Rus pilotların uçurduğu uçaklardan atılan bombalarla... Kim bilir şu satırları yazarken kaç Türk öldü... Süzüle süzüle gelen Rus bombalarıyla! Dünya işte... Bazıları can derdinde... Bazıları da K.ç!

Takvim
3 Aralık 2015

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;