SİYASET

Bekir Hazar : Kendine iyi bak John

Tarih
03 Şubat 2016
İzlenme
Kişi
Yazar
Bekir Hazar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Latin Amerika gezisinde "Samimiyet"i gündeme getirdi. BM'nin Cenevre'de perde arkasında PYD lideri Salih Müslim'le görüşmesini hatırlattı.
Bu nasıl samimiyetti? "PKK nasıl terör örgütüyse PYD ve YPG de tıpkı DAEŞ ve El Kaide gibi terör örgütü ilan edilmeli" çağrısı yaptı. Avrupa'nın samimiyetsizliğine de değindi. Hem PKK'yı terör örgütü ilan ediyorlar hem de Avrupa başkentlerinde teröristleri kürsülere çıkarıp konuşturuyorlardı.
Bu nasıl lahana, bu nasıl turşuydu?
ABD de "Evet PKK teröristtir" diyor yıllardır. Son günlerde "Türkiye'nin PKK ile mücadelesini destekliyoruz" diye açıklamalar yaptılar peş peşe. Ancak gidip Suriye'de PKK'nın yönettiği PYD ve YPG'nin kucağına oturdular.
Sadece oturmak mı? Alıyorlar, eğitiyorlar, silah yağdırıyorlar, paraya boğuyorlar. Hem "Terörle mücadele" diyeceksin hem de Rusya ile ortak "Teröristin HİZMETÇİSİ" olacaksın, bu akla, mantığa, matematiğe, kimyaya ve SAMİMİYETE ters düşen koca bir YALAN! Şimdi ABD büyükelçisi John Bass'a buradan sesleniyorum... Çıkıp her zaman olduğu gibi "Ama efendim PYD ve YPG terörist değil, bakın terörist DAEŞ ile savaşıyor" diyeceksiniz. Böyle saçma-sapan açıklamalarla Türk Milleti'nin aptal olduğunu düşünecek kadar aptal mısınız?
Sakın böyle saçma-sapan laflar etmeyin. Siz en iyisi elçiliğinizin bütçesinden "1 LİRA" verip bugünkü Takvim Gazetesi'ni satın alın. Birinci sayfayı güzelce kesip, tercümesini yaptıktan sonra Washington'daki büyüklerinize gönderin.
İki tane fotoğraf var sayfada yanyana. Birinde bir adam var, yanında iki kişiyle poz vermiş.
Üzerinde PKK üniforması ile Kandil'de verilen bir poz o. Yani siz diyorsunuz ya hani; "PKK terör örgütüdür" diye... İşte adam üzerine giydiği PKK üniforması ile BAĞIRA BAĞIRA "Ben PKK'lıyım, ben TERÖRİSTİM" diyor. Hemen yanda bir başka fotoğraf... Bir bakıyoruz orda da aynı adam...
Hani Kandil pozuyla "Ben teröristim" diye bağıran aynı isim... Ama ikinci fotoğrafa adamın üzerinde YPG üniforması... Dağdan inmiş şehre! Kandil'de PKK'lı, Kobani'de YPG'li. Yani adam bu fotoğrafta da bağırıyor... "PKK NEYSE YPG O" diye. Kandil'de terörist PKK üniforması, Kobani'de YPG üniforması ile sahne alarak teröristliğini ve YPG'nin de aynı fabrika ürünü mal olduğunu tescilleyen o adama biri plaket veriyor. Teröriste plaket veren kişi ABD Başkanı Obama'nın TERÖRLE MÜCADELE özel temsilcisi Brett Mc Gurk iyi mi? Terörist ve Terörle Mücadele Elemanı yanyana... Eller sıkılıyor... Tören yapılıyor... Plaket takdimi, Kandil menşeli olduğu kesinlik kazanan teröriste Kobani'de yaptığı hizmetlerden dolayı "Teşekkür" konuşması... Duyulan minnetler, içten ve kalpten övgüler... Evet sevgili ABD büyükelçisi John Bass... Eğer terörü teröristle yenmeye kalkarsanız işte böyle ortaya çıkan fotoğraflarla rezil olursunuz. Takvim bu rezilliğinizi belgeledi. Size düşen görev, bir an önce Takvim'in bugünkü ilk sayfasını acilen Washington'a gönderip nasıl rezil olduğunuzu anlatmak. "SAMİMİYETSİZLİĞİNİZİN " nasıl yerlerde süründüğünü aktarmak! Sakın bize "Nereden bilecektik o YPG'linin Kandil'de PKK üniforması giydiğini" demeyin. Bakın Dün Hürriyet birinci sayfadan haber yaptı... German Marshall Fund adlı ABD'li düşünce kuruluşu işi gücü bırakmış, gelmiş Türkiye'de kutuplaşmayı araştırmış. "Durum vahim" imiş. Hürriyet onu birinci sayfadan yazıyor. Normaldir, önlerine ne konarsa, ona bakar bizim bu gazete. Arkasına hiç girmez, sorgulamaz. Biliyorsun John, o düşünce kuruluşunun başkanı hanımefendi de Obama'ya çalışıyor aynı zamanda. Almanlar para koymuş, iki ülke ilişkilerini geliştirmek için German Marshall Fund'u kurmuşlar. Almanya-
ABD ilişkilerine odaklanması gereken, SIRF BUNUN İÇİN HAYATA GEÇİRİLEN kurum işi gücü bırakmış, Türkiye'de kodları çözmeye milyonlarca dolar harcıyor. Kardeşim gidip Almanya'daki NAZİ'leri araştırsana... Yakılan Türkleri rapor etsene... Yok, dedik ya ille de Türkiye'nin genlerini çözme, kutuplaşmayı ülkenin her yerinde kare kare hesaplama ve bilgi bankası oluşturma.... Dert bu... Belki ileride bu kutuplaşma haritası lazım olur...
Evet sayın Bass sizin kurumlarınız, bizdeki apartman komşuları arasındaki kutuplaşmaya kadar çözmüş durumda... "Kimler PKK üniforması giyiyor bilmiyoruz" demeyin sakın... Aptallık olur! Talebimiz üzerine ülkene göndereceğin Takvim'deki fotoğraf ile ilgili Washington'dan bir açıklama gelirse beni ara! O iki fotoğrafa da... Kendine de iyi bak John!

Takvim
3 Şubat 2016

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;