GÜNCEL

Bekir Hazar : Kaynaşma

Tarih
04 Eylül 2019
İzlenme
Kişi
Yazar
Bekir Hazar
PKK'YI Suriye'de eğiten, alan açan, silah yağdıran, terör örgütüne burada devlet kurmaya çalışan Amerika'nın Beyazsaray resmi sitesi ballandıra ballandıra anlatıyordu. Ekrem İmamoğlu'nun Diyarbakır ziyaretine övgüler yağdırıyor, alkışlıyordu. "İmamoğlu HDPli Kayapınar Belediyesini ziyaret etti. HDP'li Milletvekilleri ve görevden alınan belediye başkanları ile biraraya geldi." diyor, yaptığı konuşmayı da aktarıyordu. "Hep beraberiz.
Birleşme, buluşma ve barışma, birbirini hissetme, tek vücut olma, bir talep doğrultusunda.
Şuradaki atmosferi de bir kaynaşma olarak görüyorum." diyordu İmamoğlu o konuşmada.
"Hep beraberiz"... "Hissetme"...
"Tek vücud olma"... "Kaynaşma"...
Amerikalıların çok hoşuna gidecek sözlerdi bunlar. Bu arada HDP'li belediyelerde öldürülen terörist yakınlarının leblebi gibi işe alındığı haberleri geliyordu. İçlerinde Türk Askerine karşı Hendek olaylarında en ön safta yer alıp, çukur kazanlar bile vardı. Ve bir başka haber daha yağıyordu. HDP'nin kazandığı illerde belediyelerden şehitlerimizin yakınlarının nasıl işten atıldığı anlatılıyordu. Yöntemleri ilginçti.
Önce temizlik ve çöp işlerine kaydırıyorlardı. Ardından işten atıyorlardı şehitlerimizin yakınlarını...
"Şehit yakınları"... "Temizlik"...
"Çöp"... "İşten atma"... İnsanın içi acıyordu... Şehitlerimizin de kemikleri sızlıyordu. Bu ülke için canlarını verenlerin yakınlarını çöp işlerine göndererek atanlarla "Beraberiz", "Hissediyoruz", "Tek vücud olma", "Kaynaşma" döneminden bahsediyordu CHP'liler. İşten atılan şehit yakınları ile "Beraber", "Tek vücut" olan, onları "Hisseden", "Kaynaşan" bir CHP'li yoktu ortada. Bu duruma nasıl gelmiştik?...
bekir hazar ile ilgili görsel sonucuBu ne menem bir operasyondu?
Anlamaya çalışırken dün CHP'li bir dostumla bir araya geldik.
İstanbul'da CHP'li bir belediyede üst düzey yöneticilik yapmıştı yıllarca.
"Çalıştığım dönemde Belediye Başkan yardımcımız PKK sempatizanıydı" diyordu. O Genel Başkan Yardımcısının Hakkari'de "Barış günü" düzenlediğini anlatıyordu. "Korkmuştuk gitmeye... Ya yolda giderken başımıza bir iş gelirse diye...
Bize rahat olun dedi.... Kandil'le görüşüp koridor açtıklarını söyledi." diyordu. İstanbul'daki CHP'li bir belediyenin başkan yardımcısı, Türk askerini öldürenlerin karargahı ile görüşüp koridor açtırıyordu. Vay be idi o durumlar. CHP'li dostuma sordum.
"Belediye Başkanı, böyle birini nasıl yardımcı yapar kendine" diye. "Normal" cevabını verdi.
"Başkan da tescilli FETÖCÜ'ydü.
Zaten görevden alındı" diye ekledi. O başkan yardımcısının ise, son seçimle birlikte İstanbul'da aynı CHP'li belediyede tekrar eski görevine döndüğünü aktardı. "Ben Atatürkçüyüm. Milleyetçiyim.
PKK'dan nefret ederim" diyordu CHP'li dostum. Tanık olduğu tüm yaşanmışlıklara rağmen yine CHP'ye oy verdiğini söylüyordu. Bu kadar basitti... CHP'li belediyelerde bilmediğimiz sayısız benzer olaya şahit olan kim bilir daha kaç kişi vardı? Ama olsundu... Kandil'den koridor açanlarla "Beraber olma", "Hissetme", "Tek vücud olma" "Kaynaşma" olayı artık sıradanlaşmış ve kanıksanmış bir durumdu. Abdülhamid Han döneminde de manzara aynıydı. Onu darbeyle indirdiklerini haber vermeye Yahudi ve Ermeni'yi gönderenlerle aynı safta yer tutanlar arasında "Ben ülkemi seviyorum", "Vatanı kurtarıyorum", "Milliyetçiyim" diyenler, dindarlar hatta din adamları bile vardı.

yazının devamı 

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • İSTANBULLU

    06 Eylül 2019 08:15
    2 0
    Ben bir İstanbullu olarak Ekrem beye benim adıma PKK ya destek ve yataklık yapan HDP lilere selamımı gönderdiği için HAKKIMI HELAL etmem ve ona dava acmayı düşünüyorum.
  • Caner B:

    04 Eylül 2019 16:03
    3 0
    Önce biri çıktı "ben başbakan olacammmm" diye bağırdı; tutturamadı. Sonra bir başkası çıktı" ...yurt dışına kaçacaaaak, meydan bize kalacak.." dedi. O da tutmadı. Sırtlarını dayadıkları yer sıcaktı, kendilerine güvenleri tamdı. Onlar dedikçe, zorladıkça millet kenetlendi. Bugüne kadar ülkeyi yakamadılar, maşaları eliyle börtü böceği, suçsuz günahsız ormanları yaktılar. Bundan sonra da milletten dönecekler. Onların bir hesabı varsa her şeyi yaratanın da bir hesabı var.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;