DÜNYA

Bekir Hazar : Kasa-mezar-dolar üçgeni

Tarih
26 Mart 2016
İzlenme
Kişi
Yazar
Bekir Hazar

"Yeni dünya düzenini kurmak için bize yeni krizler lazım" diye kürsülerde açık açık konuşma yapan Rockfeller'i kaç kişi biliyor ülkemizde.Tüm kaoslara, ideolojik görüşlerin girdabında yüzerek bakıyoruz. Mesela Sovyetler Birliği, CIA operasyonuyla dağıldığında "Komünizm bitti" dedik hepimiz. Ya sonuçları ne olacaktı? CIA neden Sovyetleri dağıtıyordu? Bunu anlatacak ne bir akademisyen ne de politikacı vardı.
Sovyetlerin dağılması, Ortadoğu petrollerine ulaşmanın yolunu açan en önemli faktördü. Moskova'nın bölgedeki etkisi sıfıra inmişti. Hemen arkasından Irak ile İran'ı sekiz yıl savaştırarak hem ordularını dağıttılar hem de fakirleştirdiler. Daha da ötesi her iki ülkeye de silah satarak milyarlarca dolar kazandılar. İran'ı yerden yere vuran ABD'nin CIA aracılığı ile yasadışı yollardan Tahran'a silah sattığı yıllar sonra çıktı ortaya. İki ülkenin savaşı bize de sıçrayabilir korkusuna kapılan diğer bölge ülkeleri de yüz milyarlarca dolarlık silah alıyordu Batı'dan. Savaş sonrası "Borçlarını yapılandıralım" diye Bağdat'ın kapısını çaldılar utanmadan. Tek şartları vardı, "Petrol kuyularını özelleştir, bize ver" diyorlardı. Saddam reddedince Kuveyt'i kullanarak petrol fiyatlarını düşürdüler.
Irak'ın borçları daha da artınca Saddam, Batı tarafından kullanılarak kendisine operasyon çeken Kuveyt'e saldırdı. CIA, Kuveyt'in başındaki El Sabah ailesini ülkeden kaçırırken henüz işgal başlamamıştı. Ve daha ilginci, herşeyi nakış gibi dokuyarak organize eden CIA, El Sabah ailesine neden apar topar ülkeden kaçırdıklarını söyleme gereği bile duymamıştı. Haberleri bile yoktu 3 saat sonra Irak tanklarının gireceğinden. ABD merkez bankası Devlete ait değildi, Paranın firavunları tarafından yönetiliyordu. Abraham Lincoln bile paranın kontrolünü elinde tutmak istediği için öldürülmüştü. Karşılıksız para basan ABD Merkez Bankası FED, karşılığında asla kasasına altın koymuyordu.
Karşılıksız basılan paralar, Avrupa ülkelerinde büyük yığınak oluşturmuştu. Uzun dönemde bu ABD ekonomisinin felç olması demekti.
Yeni bir kriz lazımdı... Hemen buldular, Arap-İsrail savaşını çıkardılar. Savaş petrol fiyatlarının dört kat fırlamasına, Avrupa'daki stok dolar yığınlarının Ortadoğu ülkelerine akmasına neden oldu. Ortadoğu ülkeleri de, Avrupa'dan gelen dolarları ABD silah şirketlerine, gayrımenkullerine ve bankalarına yatırdılar. Böylece PARA hüüp diye çekilerek ABD'ye tehdit olmaktan çıkarıldı. Yugoslavya'yı parçalayan da petroldü. Ortadoğu'daki savaşlar nedeniyle fırlayan petrol fiyatları, Belgrad hükümetinin borçlanmasına neden olmuştu. IMF'e olan borçlarını ödeyemeyen Yugoslavya'ya, ABD hemen ekonomik ambargo başlattı.
Bu; ekonomik çöküntü ve iç savaşın bizzat Washington tarafından desteklenmesi demekti. Nasılsa perde arkasındaki gerçek niyeti örtbas edecek öcü bir rejim vardı Yugoslavya'da. Balkanların parçalanması gerekiyordu. Çünkü Orta Asya'dan başlayıp, Hazar Denizi'nden Balkanlara kadar ulaşan bir enerji hatları vardı ortada. Bugün bölgemizde yaşananlara, yakın geçmişi anlamadıkça aval aval bakar, teröre destek veren akademisyenler, yazarlar, siyasetçiler olarak toplumun karşıs��na çıkarız. Enerji hatlarının geçiş yolunda hayati öneme sahip tek başkent Ankara'dır. Ankara'yı ele geçiren, enerji hatlarını kontrol ve güvence altına almış olur. Türkiye, kendisini örtülü valilerle yönetmek isteyenlere karşı bağımsızlık savaşı vermektedir. Daha da ötesi bu enerji hatlarını kontrol eden ülke olmak için mücadele vermektedir. Çocuklarımıza, gelecek nesillere bunu çok iyi anlatmak zorundayız. Yoksa bir "Dava" uğuruna terör dağlarında öldüğünü zannedenler, aslında DOLAR dağları uğuruna can veren maşalar olduğunu ancak toprak altında öğrenebilecek.
Washington'daki Atlantik Konseyi'nde konferans vardı önceki gün. "ISIS, Inside the Army of Terror" adlı kitabın yazarı, Ortadoğu ve terör uzmanı Michael Weiss konferansta, PKK'nın Suriye'deki etkisine dikkat çekti: "Son dönemde Türkiye'yi de hedef aldılar. PKK yüzde yüz Suriye'deki Kürt militanları kontrol ediyor. YPG'nin yüzde 40'ı Türkiye'den geçen PKK'lılardan oluşuyor" dedi. İşte o YPG'yi, Avrupa dahil her yerde terörü kullanarak DOLAR OPERASYONLARI çeken ABD çok seviyor. Maşalar oldukça, kasalar da DOLAR, mezarlar da! "KASA-MEZAR-DOLAR" şeytan üçgeninde bedenler kaybolmaya devam ediyor!

Takvim
26 Mart 2016

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;