DÜNYA

Bekir Hazar : Diyet

Tarih
30 Haziran 2017
İzlenme
Kişi
Yazar
Bekir Hazar
Brezinski, Amerika'da çok sayıda başkanları yöneten isimdi. Washington'un en derin adamlarından biriydi. Stratejiler yıllarca ABD'yi yönetenler tarafından adeta talimat gibi algılandı ve uygulandı. 1997'de kaleme aldığı "The Grand Chess Game" adındaki kitabında "Amerika'nın dünya üzerindeki süper gücüne kafa tutacak tek güç Avrasya'dır" diyordu. Çin, Rusya, Hindistan, Pakistan gibi ülkelerin, Avrupa'dan bazı ülkeleri de yanına çekebilmeleri halinde dünyada yeni GÜÇ Avrasya olacaktı. Bu noktada atılan adımlar, Amerikalı birçok stratejisti, "ABD İmparatorluğunu karanlık günler bekliyor" şeklinde analizlere götürdü.

Avrasya, Washington'u yönetenlerin, Pentagon'dan CIA'ya kadar tüm derin yapıların korkulu rüyası haline geldi.
ABD'de istihbarat örgütlerinin en üstünde yer alan NSA ajanı Wayne Madsen ilginç açıklamalar yapıyordu. Askeri istihbaratçı Madsen "DEAŞ'ı, El Kaide'yi kuranlar arasında CIA var" diyordu. Bizi o dönemin İngiliz Dışişleri Bakanı Robin Cook'un açıklamalarına yönlendiriyordu. "Onun sözlerini iyi analiz edin" diyordu. Peki İngiliz eski Dışişleri Bakanı Robin Cook ne diyordu? Haydi gelin onu dinleyelim;
"El Kaide, CIA için paralı askerleri, destekçi şirketleri ve Afganistan'da mücahit hareketi destekleyecek insanları içeren bir veri tabanı niteliğindedir." Afganistan'ı Ruslar'dan kurtarma adına CIA ve İngiliz İstihbaratı ortaklığıyla oluşturulan bu veritabanı daha sonra El Kaide terör örgütüne dönüştürüldü.
NSA ajanı Wayne Madsen, El Kaide'den mükemmel bir işbirlikçi örgüt çıkaran CIA sayesinde Amerika'nın Afganistan'a, Çin'in dibine yerleştiğini açıklıyordu. DEAŞ'ın da aynı amaçla Irak ve Suriye'de CIA tarafından üretilip, bu iki ülkeyi antrenman sahası olarak kullandığını belirtiyordu. Irak ve Suriye DEAŞ için antrenman sahası ise asıl maç nerede oynanacaktı? Tabii ki Avupa ve Asya'da yani Avrasya'da... Avrupa'da patlayan DEAŞ bombaları durmayacak, artarak devam edecek. Son günlerde Avrasya'nın önemli ülkelerinden biri olan Pakistan'da patlayan DEAŞ bombaları ve öldürülen yüzlerce insan da bu operasyonun Asya ayağını oluşturuyor.
DEAŞ Irak ve Suriye'de bitirilecek ama ideolojisi asla yok olmayacak. NSA ajanı Wayne Madsen CIA'nın radikalleştirme planı çerçevesinde yeşertilen DEAŞ ideolojisinin Çin, Pakistan gibi ülkelerde yakında etkisini göstereceğini bir yıl önce söylüyordu. Bugün Pakistan, Irak-Suriye'den ihraç edilen ideolojinin ürünü olarak sık sık patlatılan canlı bombalarla kan gölüne dönüştürülüyor.
PKK, DEAŞ ideolojisinin ihracında CIA tarafından kullanılan bir terör TIR'ı olarak karşımıza çıkıyor. Yakında o ihracatın izlerini İran ve Rusya'da da göreceğiz. Terörist PKK bölgeden DEAŞ'ı Avrasya ülkelerine sürerek CIA operasyonlarına adeta lojistik destek veren bir terörist taşıyıcısı durumda. DEAŞ'ı kuran Washington, Pentagon'un komutasına giren PKK terör örgütü vasıtasıyla Avrasya'yı tehdit ediyor, İpekyolu'nun kontrolünü bu iki terörist grubu sopa olarak kullanarak kontrol altına almak istiyor. Ve o İpekyolu'nun geçtiği kilit ülke de Türkiye... CHP lideri Kılıçdaroğlu o İpekyolu'nda dünyadan bihaber şekilde yürüyüş başlatıyor. Kandil'den, TERÖRİST Karasu'dan "Bu yürüyüşü destekliyoruz." açıklaması ve CHP'ye tavsiyeler geliyor. FETÖ'cülerin de katıldığı yürüyüşe, Pentagon'un komutanlık yaptığı PKK'dan lojistik yardım yağıyor. Kandil, emrindeki HDP'ye "Siz de yürüyüşe katılın" diye emir veriyor. Atatürk'ün kurduğu parti, APO'nun kurduğu parti ile İpekyolu'nda CIA kontrolündeki FETÖ'cülerle bir araya gelmeye başlıyor. Atatürkçü CHP milletvekilleri, HDP'nin cezaevindeki APO'CU eşbaşkanını ziyaret edip ona övgüler yağdırıyor. Atatürkçüler, FETÖ'cüler ve APO'cular yan yana kolkola, omuz omuza getiriliyor. Bazı CHP'li dostlarla konuşuyoruz.
"Bizim parti nasıl bu duruma getirilir?
Hangi güç koskoca CHP'yi APO'cular ve FETÖ'cüler ile omuz omuza yolda buluşturulur" diye soruyor. El Kaide ve DEAŞ'ı kuran, PKK'yı Pentagon'a bağlayan gücün kasetle lider atadığı partiye bu operasyonu da çekebileceğini söylüyoruz.
CHP'nin Washington menşeli proje ile HDP'leşeceğini iki yıldır yazıyor, açıklıyoruz.
"Biz ailece HDP'ye oy verdik" diyen CHP Genel Başkan Yardımcılarını, "CHP ile yollara düşün" diyen PKK'yı hatırlatıyoruz.
Ancak hala bazıları anlamıyor. Yürüyor.
Atatürk'ün partisi CHP yollarda CIA üretimi APO-FETÖ diyetiyle kilo veriyor, maalesef eriyor.

Takvim
30 Haziran 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;