SİYASET

Bekir Hazar : Carles’ın yoldaşı Jeremy

Tarih
02 Aralık 2022
İzlenme
Kişi
Yazar
Bekir Hazar
CARLES Puigdemont... Dünya onu İspanya'yı bölmek isteyen adam, Katalonya'daki bağımsızlık girişimlerinin lideri olarak tanıdı. 2016 - 2017 tarihleri arasında Katalonya başkanlığı görevini yürütürken.
İspanya Anayasa Mahkemesi'nin iptal kararına rağmen bağımsızlık referandumu yapılması için kolları sıvadı. Ardındaki en büyük destekçi ve finansör, küresel tetikçi Georgo Soros'tu. Yüzde 43 katılımın olduğu referandum sonrası Carles, Katalonya'nın bağımsızlığını ilan etti. İspanya mahkemesi görevden aldı. Ortalık karıştı, sokaklar savaş alanına döndü. Halkı sokaklara dökmek, isyana teşvik, kamu mallarına zarardan hakkında tutuklama kararı çıkınca Belçika'ya kaçtı. Katalanlar'ın 2017'de ayaklanmasını organize eden George Soros'un yakın arkadaşı Carles Puigdemont, o dönemde Jeremy Rifkin adlı bir Amerikalıyı konferansa davet etti.
Jeremy Rifkin, ABD çıkarları için Başkan'ın danışacağı 12 ekonomistten biri olarak seçilen bir isimdi. 
Jeremy, Soros'un sponsorluk yaptığı Puigdemont'tan 50 bin euro alarak İspanya'da konferansa katıldı. Konferansa katılmadan önce Soros'un ekibiyle toplantı yapan Jeremy Rifkin'e panelde yapacağı konuşmanın metni verildi. Rifkin de Katalonya'nın İspanya'dan ayrılması gerektiğini anlattı. Neler yapılması gerektiğini öğretti. Bunun da ilk adımının gösterilerle başlayacağını söyledi. Dediği gibi oldu. Barcelona'da başlayan gösteriler tüm Katalonya'ya yayıldı. Binlerce kişi yaralandı, yüzlerce kişi tutuklandı. Jeremy Rifkin, ortaya koyduğu başarısız haritanın binlerce kişiyi hastanelik ve hapishanelik etmesi nedeniyle Katalanlar'dan da tepki aldı. Soros'un, Rifkin'le organize ettiği ayaklanmanın ilk konferansı, Puigdemont'ın da tutuklanmasına neden oldu. Belçika'ya kaçan Puigdemont'un savunma ekibi ise Soros'un hukuk biriminin organize ettiği avukatlardı. İspanyollar, Jeremy'i, Amerika'nın gönderdiği bir FİTNE TOHUMU olarak fişledi.
Bölücü Jeremy ilginç bir adamdı.
Almanya Başbakanı Merkel'e de danışmanlık yapmıştı. Bugün Almanya'nın düştüğü enerji darboğazının bir numaralı sorumlusuydu.
"İnsanlar hayvancılıktan tamamen vazgeçmeli" gibi garip çağrıları da vardı.
Ülkemizde de çok sayıda kitabı Türkçe'ye çevrilerek satışa sunulmuştu. Kitaplarını internetten satan yayınevi, Jeremy ile ilgili bir tanıtım yazısı da yayınlıyordu. O tanıtım cümlelerinden birinde "Jeremy cemaatlerin de toplantılarına katılır" deniyordu. O cemaatlerin hangileri olduğu konusunda ise bir bilgi verilmiyordu. Aslı Baykal, babası FETÖ kumpasıyla CHP liderliğinden indirilmiş bir isimdi. CIA'nın güdümündeki terör örgütü FETÖ'nün kaset kumpasıyla devrilen Deniz Baykal'ın yerine CHP'nin başına geçen Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili bir tweet attı. "Kılıçdaroğlu seçime ABD'li danışman Jeremy Rifkin ile giriyor. Kazayla kazanırsa, seçimden sonra kapitülasyonları da ilan eder" dedi. Böylece İspanya'ya bölünme konusunda yol haritası çıkaran Jeremy'i, Türkiye gündemine soktu.
Haber doğruydu. Jeremy, Kemal Bey'in başdanışmanlarından biri olarak seçilmişti.
3 Aralık'ta sunumunu yapacağı vizyon konuşmasının arkasında olan isimlerden biri de işte bu Soros destekli Jeremy'di. Kemal Bey, ithal ekonomist Amerikalı Jeremy ile Türkiye'yi yönetmeye talipti.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;