GÜNCEL

Bekir Hazar : Bu neyin kafası?

Tarih
09 Ağustos 2021
İzlenme
Kişi
Yazar
Bekir Hazar
BEYAZ SARAY'IN resmi yayın organında dün okuduğum bir haber beni güldürdü.
"Amerika'nın batısında, ülkenin en büyük eyaletlerinden California'da yangınlar yaz mevsiminin alışıldık görüntülerinden" deniyordu o haberde.
Yaz mevsiminin alışıldık görüntüsüymüş. Sıradan.
Eh işte yani. Abartılacak bir durum yokmuş. Alt tarafı Delaware eyaleti büyüklünde bir alan kül olmuş imiş. "Help to Amerika" diye kampanya yapıp dünyaya yardım çığlığı atmaya gerek bile duymamış haftalardır yanan ve hala yüzde 80'i kontrol edilemeyen Colorado eyaletini gören Amerikalılar.
Ezikliğin ne gereği varmış.
"Oregon Washington da yanıyor. Ne var yani" diyor Beyaz Saray'ın resmi organı. Amerikan medyası ise sürekli Türkiye'deki yangınları yazıp Colorado, Oregon, Washington'a öküz takılıyor.
Eziklik denince dünyada bir numaraya yerleşen ittihatçı kafalarımız varken ne gerek var zaten elin Amerikalısına "Bize help" diye acizlik gösterisine?
Türkiye için şüpheli çağrı! 'Global Call Help Turkey' tuzağına dikkat! - GÜNCEL HaberleriGlobal Call; "Küresel çağrı" demektir. 91 ülkenin yangınlarla boğuştuğu dünyada sosyal medyada "Global Call" paylaşımları ile sadece bizdeki orman yangınlarına dikkat çekildi.
Bu paylaşımlar sonucu "Global Call" ve "Help Turkey" kelimeleri TT'ye girdi. Paylaşımın Türkçe'ye çevrilmiş hali ise şöyle:
"Bize yardım edebilecek tüm ülkelere seslenmek istiyorum. 112 adet yangın sebebiyle perişan ve harap olduk. Yangınlar çok güçlü. Lütfen bize yardım edin. Sadece 1 dünyamız var. Lütfen bu mesajı yayın. Bizim çok acil olarak dünya çapında yardıma ihtiyacımız var."
Ne anlı sanatçılarımızı, ne ünlü isimlerimizi gördüm bu ezik kampanyaya hiç düşünmeden imza atan… Brezilya'da Amazonlar'da bir yaz boyunca yaklaşık 80 bin noktada yangın çıktı. "Help Brezilya" diye ortaya fırlayan bir tane saftirik Brezilyalı çıkmadı.
Rusya'da bugün sadece Yakutistan'da Danimarka büyüklüğünde alan tamamen kül oldu. Bırakın ünlüsünü bir tane Rus köylüsüne bile rastlamadık "Help Russian" diye kampanya düzenleyen.
Bizden daha fazla yaralı ve hasarlılar ama EZİK değiller.
Yeryüzünde sadece bizde var bu nesli tükenmemiş EZİKLER… Donlarının ipi kaçsa "Help Turkey" diye bağıracak kadar ezik ve şuursuz bir güruha sahip olan nadide bir ülkeyiz. Bu ezikler "Biz yapamayız, edemeyiz, beceremeyiz" saplantısı beyinlerinin her hücresine nakış gibi işlendiği için her olumlu hareketi BATI'dan beklerler. Bunların içinde bu ülkeyi terk edip, Batı başkentlerinde yaşama hayaliyle tutuşanların sayısı az değildir. Bu ülke bizim derler, PKK'nın yaktığı ormanlar için devlete saldırırlar. Bu ülke bizim derler, Londra'da, Paris'te yaşamak isterler. Bizden daha büyük alanın yandığı Colorado eyaletinde bunlara arsa versen koşarak gidip yerleşirler.
Cihat Yaycı Paşa önceki gün açıkladı.
"Yangınları PKK üstlenirken, FETÖ'den ne yapıyorsunuz siz uyarısı gelince sildiler" diye. Bizim bu ezikler bunları görmez, duymaz, gider o PKK'nın siyasi kanadı HDP'yi meclise sokup, yangında ve her alanda devletlerine saldıracak kadar tuhaflaşırlar. Köşelidirler.
O yüzden ben bunlara ters köşe ezikler diyorum.
Batı'dan bu ülke aleyhine gelen her kampanya ve projeye sazan balığı gibi atlarlar. Bir de böbürlenirler "Dünyaya Help Turkey çağrısı yaptık" diye.
Ünlü İngiliz sosyal medya uzmanının "O Help Turkey kampanyasına gelen 1.5 milyon oyun sadece iki bilgisayardan çıktığı, iki kişiye ait olduğunu tespit ettik. Biri BAE'den Biri de Amerika'dan. Operasyon bu" açıklamasının bir anlamı yoktur bu ezikler için.
Çünkü kulakları tıkalıdır.
Elin Amerikan yayın organı Amerika haber sitesi Business Insıder dün "Türkiye savunma sanayiinde büyük gelişme gösterdi. Biz ambargo koydukça bu Türklere yaradı, kendi silahlarını yaptılar. Böylece daha bağımsız hale gelip GÜÇLENDİLER" diye yazdı. Bizdeki bu ittihatçı Batı aşığı kafalar "Hayıır biz eziğiz, ne güçlüsü" diye bağırmaktan zevk alır.
Yaptığımız silahlara bile karşı çıkarlar. "Ne haddimize üretmek Batı varken" kafasındadırlar. O yüzden savunma sanayiinden tutun, devletine kadar nerede itibarsızlaştırma operasyonu varsa içine atlayıp en önde yer alırlar. "Sahillerde ormanlar katlediliyor, alan açılıyor" diye yangın yaparlar, daha düne kadar yüzde 70'i kaçak olan ağaçların indirildiği Bodrum'dan çıkmazlar.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;