Katıldığı bir panelde Almanya Başbakanı Angela Merkel'in kendisine yönelik açıklamaları üzerine ağlayarak gündeme gelen Filistinli Reem ve ailesine oturum izni verildi. Ailenin sınır dışı edilmeyeceği belirtildi.
MERKEL'DEN YARDIM İSTEMİŞTİ
Almanya Başbakanı Angela Merkel, Rostock kentinde "Almanya'da iyi yaşam" başlıklı bir panele katılmış, iklim değişikliği, cinsiyet eşitliği ve mülteci politikası gibi çeşitli konularda öğrencilerle söyleşmişti. Gençler arasında bulunan Filistin kökenli Reem Sahwil de panelde söz alarak kişisel deneyimini aktarmıştı. Filistinli kız, ülkesine geri gönderilmekten korktuğunu, ailesinin zor zamanlar geçirdiğini anlatmıştı.
"SİYASET BAZEN ZOR OLABİLİYOR"
Filistinli kıza karşılık veren Başbakan Merkel, "Siyaset bazen zor olabiliyor. Sen elbette çok tatlı bir insansın. Biliyorsun ki Lübnan'daki mülteci kamplarında binlerce Filistinli var. Eğer biz onlara gelebilirsiniz dersek, eğer Afrika'dakilere hepiniz gelebilirsiniz dersek bununla baş edemeyiz." demişti.
Bu sözlerden bir süre sonra Reem Sahwil gözyaşlarına boğulmuştu. Merkel bunun üzerine Filistinli kızın yanına giderek başını okşamış, ona teselli vermek istediğini söylemişti.
AİLESİ SINIR DIŞI EDİLMEYECEK
14 yaşındaki Reem ve ailesinin yaşadığı Rostock Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Reem Sahwil ve babasına ilk olarak 2016 yılı mart ayına kadar sınırlı oturum izni verildiği duyuruldu.
Ailenin diğer üyelerinin de ülkede kalmasına izin verildi. Açıklamada, ailenin bir arada kalabilmesi için kimsenin sınır dışı edilmeyeceği belirtildi. Rostock Mali ve İdari Senatörü Chris Müller, Reem'in kentte başarıya ulaşmış bir entegrasyon örneği olduğunu söyledi.
Hiç yorum yapılmamış
4252 kez izlendi
1493 kez izlendi
977 kez izlendi
502 kez izlendi
3470 kez izlendi
789 kez izlendi
515 kez izlendi
3556 kez izlendi
2540 kez izlendi
1249 kez izlendi
1706 kez izlendi
561 kez izlendi
YORUM YAPIN
Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.