GÜNCEL

Ali Karahasanoğlu : Yürek mi yedin sen, emekli subaya “Aklını alırım”, muvazzafa “haddini bil”!

Tarih
17 Ocak 2023
İzlenme
Kişi
Yazar
Ali Karahasanoğlu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir şirketin logosunun ve isminin, bir TV kanalındaki kendisinin röportajı sırasında bant reklamı yayınlandı diye, “Aklınızı alırım” tehdidinde bulundu..

Kılıçdaroğlu, mafyavari metodlarla mı, klasik usul işkencelerle mi olur, bilemem, bu ülke savunması için hizmet vermiş emekli subayların kurduğu bir şirketin yöneticilerinin aklını alma ile meşgul olurken, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati açıklama yaptı:

“2022’de faiz dışı fazla vermeyi başardık. Bütçe açığımız yüzde 1’in altında gerçekleşiyor. Son 20 yılın en iyi bütçe performanslarından birini yakaladık!”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun tek vukuatı, emekli subaylara yönelik “aklını alma” tehdidi ile sınırlı değil.. Geçtiğimiz hafta da, muvazzaf komutanlarımız için “Haddinizi bilin” tehdidi ile, Kılıçdaroğlu gündeme oturmuştu..

Yürek mi yedi, yoksa altılı masanın dağılma sürecinde, “Artık zıvanadan mı çıktı”, sorusunun cevabını, merakla bekliyoruz..

CHP Başkanı, komuta kademesine “Haddinizi bilin” derken, Maliye Bakanı açıklama yapıyor: “Bütçe öngörümüzden 139,3 milyar, OVP hedefimizden ise 322,1 milyar lira daha düşük bir bütçe açığıyla seneyi kapatmış bulunuyoruz.”

Özgür Demirtaş’ları arıyor gözlerimiz. Daronh Acemoğlu’ları.. Ardı ardına öngörülerini patlatan Atilla Yeşilada’ları..

Hiçbirini göremiyoruz, ortalıkta..

Çıkın yorumlayın kardeşim:

“Para bastılar. İki aya kalmaz, kokusu çıkar” deyin..

“Suud’dan sahte dolar getirdiler, ABD tespit etmek üzere, çakılacaklar” deyin..

“Katar’dan gelen dövizin kara para olduğuna dair tespitler var.. Göreceksiniz, İnterpol gereğini yapınca, bütçe açığı 10 katına çıkacak” deyin..

Çıkın ortaya, yüzünüzü görelim.. 

Hasret kaldık bilgiç anlatımlarınıza..

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Faiz konusunda nas var” dediğinde..

İtikadi açıdan kendilerini sakata düşürerek..

“Hah hah ha.. Nas varmış.. Ne ‘nas’ı ya.. sen hangi çağda yaşıyorsun” diyenler..

Bu kafadaki kapitalist-ateist zihniyetin temsilcilerinin peşine düşen, kamuoyunun dindar kimlikleri ile tanıdığı Temel Karamollaoğlu’lar, Ali Babacan’lar, Ahmet Davutoğlu’lar..

“Our mu, ya.. ne ilgisi var, dini buraya niye karıştırıyorsunuz.. Yaptığınız İslam dinine en büyük kötülük. Sene sonu geldiğinde, açıklanacak rakamları gördüğümüzde, insanlar o sonuçları, İslam dinine mal edecekler” diyerek, ahkam kestiler..

Temel Karamollaoğlu, “şeriat devletinde miyiz” diye sordu..

“Faizin % 19’u da aynı, % 12’si de aynı. ne farkeder ki.. Faizi indirmekle bir şey değişmez ki. Yapılan din istismarı, yapılan dine kötülük. Tarihin en büyük faizini bu hükümet bu politikası ile milletin sırtına bindirecek” mealinde açıklamalarla karşımıza çıktı..

Ali Babacan ile Ahmet Davutoğlu, “Faiz hayatın gerçeği. Ekonomiyi bilmeyenler, ‘nas’ diyerek, dinimize de zarar veriyorlar” mealinde sözler sarfettiler..

Dün Maliye Bakanı Nureddin Nebati açıkladı:

“Orta Vadeli Program’da 131,4 milyar lira faiz dışı açık tahmininde bulunmuştuk. 2022’de sağladığımız yüksek bütçe performansıyla bu açığı telafi ettiğimiz gibi 171,8 milyar lira faiz dışı fazla vermeyi de başardık.”

Muhalefetin tamamı, koro halinde saz çalıp, “128 milyar dolar nerede” diye tam tam dansları yapıyorlardı..

Dün sayın bakan açıkladı:

“2022’de altın rezervlerinin 129 ton artırılmasına katkıda bulunduk. Brüt rezervlerimiz de 129 milyar dolarla son 8 yılın en yüksek seviyesine ulaştı.”

Heeyyy.

Partilerinin il başkanlıklarına “128 milyar dolar nerede” diye afişler astıran oyunbazlar.. “128 milyar buharlaştı” diyerek, algı üstüne algı yapan dış güçlerin kuklaları.

“Net” miydi, “brüt” müydü..

“Swap” mıydı, “nakit” miydi?

“Gerçek” miydi, “Hayali” miydi?

“Altın” mıydı, “döviz” miydi?

Binbir oyunla, hokkabazlık sergileyenler, neredesiniz.

Bakan diyor ki, 8 yılın zirvesindeyiz..

Haydi bakalım Mahfi Eğilmez’ler..

Haydi Faik Öztrak’lar..

Siz cevap veremiyorsanız, haydi Jeremy Rifkin’den de yardım alın..

Söyleyin..

Rezervler ne olmuş öyle?

Buharlaşmış mı, yoksa yağmur olmuş; hatta dolu olmuş yağmış mı?

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;