GÜNCEL

Ali Karahasanoğlu : Savcı katillerini savunan Barolar Birliği Başkanı’ndan başlayalım..

Tarih
07 Haziran 2022
İzlenme
Kişi
Yazar
Ali Karahasanoğlu

Dindar insanlara her hakareti reva gören Fox TV’de, kendi eşine şiddet uygulayan İsmail Küçükkaya’ya konuk olan DEVA partisi Genel Başkanı Ali Babacan “Savcılık da mahkeme de duysun: Gezi Davasıyla ilgili şahsi bir mağduriyetim yok. Mağdur değilim. Bununla ilgili hiçbir başvurum yok ki geri çekileyim” der de..

Türkiye Barolar Birliği’nin eşcinsel destekçisi genel başkanı Erinç Sağkan durur mu?

1960’lı yıllarda CHP zihniyetinin başörtü zulmünü yaşamış bir hanımın yeğeni olan Ali Babacan, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın müfettiş raporlarında Gezi’cilerin verdikleri zarar sebebi ile Dolmabahçe Camii’nde 4 gün namaz kılınamadığı yazılı olmasını görmezden gelir, “Benim bir zararım yok” der de.. 

İslam dinine zaten “Ortaçağdan kalan” hakaretini yapan Erinç Sağkan, Gezi’cilere destekte boş durur mu?

Gezi’cilerin, ev adresini yayınlayarak “Orda buluşuyoruz” paylaşımı yapmasından telaşlanan, “Evde küçük kızım yalnızdı” diyerek korkusunu anlatan Ahmet Davutoğlu, Gezi’cilerden şikayetçi olmadığını söyleyerek şirinlik üstüne şirinlik yapar da..

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan, Gezi’cilere destek için, milletin cebinden harcanan paralarla ziyarete gidip, övgülerde bulunmaz mı?

Ali Babacan’ın Fox TV’ye çıktığı gün.. Erinç Sağkan da Gezi isyanına katılanları ziyaret etmiş..

Ahmet Davutoğlu’nun, Ali Babacan’ın ikircikli tavrını hatırlatırım da..

Erinç Sağkan, kendi cebinden yaptığı masraf ile, Gezi isyanına katılanları ziyaret ederse..

Şahsi olarak desteğini ifade ederse..

“Biz kamu bütçesinden yapılan masrafla; Gezi isyanına katılanlara/polis panzeri yakanlara/ambulansları pert edenlere destek verenleri henüz yargılayamadık.. Resmi sıfatını kullanarak yaptığı açıklamada, Gezi’cileri öven Barolar Birliği Başkanı’nı henüz yargılayamadık. Ki; bireysel olarak Gezi isyanına katılanları övenlere sıra gelsin” der, geçerdim.

Ama tablo karşımızda..

Bir tecavüz şüphelisini, Barolar Birliği Başkanı’nın ziyaret edip, “Arkandayız” demesi ne ise..

Eşini öldürmekle suçlanıp tutuklanan bir kocayı Barolar Birliği Başkanı’nın ziyaret edip “Bedel ödüyorsun” demesi ne ise..

10’dan fazla kişinin ölümüne sebep olan, 2 polisin şehit olduğu, bir savcının görevi başında kasten öldürülüp şehit edildiği olaylar silsilesinden sorumlu tutulan kişileri, Barolar Birliği Başkanı’nın ziyaret edip, “Gezi yargılaması, bu ülkede yargının siyasete alet edilmesinden de öte yargının tamamen hak ve özgürlükleri katletmek için kullanılmasının bir örneğidir” demesi de aynı şeydir..

Hatay’da gencecik kıza  tecavüze kalkışıp, başını taşla ezerek öldürdüğü iddiası ile yargılanırken veya karısını öldürdüğü için yargılanan herhangi bir erkeği cezaevinde ziyaret edip, “Kadınlara ayrıcalık tanınan ülkede bedel ödüyorsun” demek ne ise.. Ne kadar yanlış ise.. Ne kadar açık bir suç ise..

Yüzlerce kamu aracını kullanılmaz hale getirme iddiası ile yargılanan kişileri ziyaret edip, “Gezi direnişine katılanlar bu ülkede bedel ödüyorlar” demek de, aynı derecede yanlıştır, suçtur.

Hele hele bir de.. Barolar Birliği’nin kasasından yapılan harcama ile..

Barolar Birliği Başkanı titrini de kullanarak bu açıklamayı yapmak..

İki kere yanlıştır, ağırlaştırıcı unsur taşıyan bir suçtur..

Barolar Birliği Başkanı olan bir kişi, Dolmabahçe Camii’ne kapısının kilidini kırarak ayakkabıları ile giren, camide 4 gün namaz kılınmasını engelleyecek zarara sebep olan, onlarca polis aracını yakan, ellerinde molotoflarla polislere saldıran, sapanlarla görevli güvenlik güçlerine bilye atan, taş atanlar apaçık ortada iken..

Bu suçları işleyenler için tek kelime etmeden..

Gezi olaylarında sabahlara kadar polisle çatışan 14 yaşındaki Berkin Elvan’ın ölümünden sorumlu tutulan polis hemen bulunamadı diye, bir savcıyı görevi başında şehit edenler için bir kelime sarfetmeden.. 

İki polisin o Gezi’de öldürüldüğünü gizleyerek..

 “Gezi’de savunulan tüm hakları barolar olarak, Türkiye Barolar Birliği olarak sonuna kadar savunmaya devam edeceğiz. Gezi’de vardık, bugün de varız, yarın da var olacağız” diyen adamı, savcılar sanık sandalyesine oturtamıyorsa..

Yazıklar olsun bu ülkeye..

Savcının hakkını arayamayan savcılara..

Görevi başında şehit edilen kendi mensubu savcının hakkını aramak için, o Gezi’cileri işledikleri suçlara bin pişman edemeyen bakanlığa..

Kamuoyu önünde bugün dahi, insanların ölümüne sebep olan, yüzlerce kamu aracının kullanılmaz hale getiren Gezi isyanını savunan adamları rezil rüsvay edemeyen biz gazetecilere yazıklar olsun..

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;