SİYASET

Ali Karahasanoğlu : Rezil olduk, ama çaktırma kanka!

Tarih
24 Aralık 2021
İzlenme
Kişi
Yazar
Ali Karahasanoğlu

Neler demediler ki..

“Hah hah ha.. Erdoğan ‘bu işin kitabını yazdık’ diyormuş. Boşverin kitabını yazmayı.. Acaba eline bir kitap alıp okumuş mudur?” dediler..

Ekonominin kitabını yazanları..

Hem de öyle bir tane iki tane değil..

Ciltler dolusu ekonomi kitabı yazanları..

Hem de öyle bir tane iki tanesini değil.

Topunu çukura sokup, rezil etti, Erdoğan..

“Hah hah ha. Kitabını yazmış, ne kitabı acaba, Red Kit mi?” diyenler..

Şimdi “Kanka çaktırma. Ortalıktan toz oluyoruz.. Bir sene meydanlara çıkmıyoruz” moduna geçtiler..

Muhalefetin zıt uzlaşmazları..

Erdoğan’ı devirmek için, en kral başörtü yasakçısı partinin (CHP) öncülüğünde biraraya gelip, “Aaaa. Sen ne güzel bir milli görüşçü imişsin. Biz Erbakan hocayı da çok severdik. Milli bir insandı o.. Dört tane partisini kapattık ama.. Biz kendisi ile çok iyi anlaşırdık. Sakın bana şimdi, ‘Madımak katili olarak bizzat beni hedef gösterdiniz’ deme.. Biz senle, Erdoğan’ı devirmek için, helalleştik ya.. Çaktırma kanka..” diyorlar..

Yollarına devam ediyorlar.

Diğeri de bu taraftakine (Temel Karamollaoğlu), “Rahmetli Bülent Ecevit’i biz çok severiz.. 1974’de onunla hükümet kurmuştuk.. Kıbrıs’a harekatı Erbakan hocamız başlatmıştı ama. Karaoğlan parsayı toplamak için, istifa edip, erken seçime gitme kararı almıştı ama.. Olsun, 1980 darbesi olduğunda, Erbakan hocamız ile, Bülent Ecevit Zincirbozan’da çok iyi anlaşıyorlardı. 1999’da Fazilet Partisi’nin kapatılması davasının altyapısını Merve Kavakçı üzerinden, Bülent Ecevit kurgulamıştı ama.. Ne yapsın canım adamcağız.. Darbeci generaller ona baskı uyguluyorlardı.. Biz Ecevit’i çok severiz.. Çoook” diye güzellemeler yapıyor..

Karşısındaki (Kemal Kılıçdaroğlu), “Biz Bülent Ecevit’in partisi değiliz. Ben DSP’den adaylık talebinde bulundum, O zaman Ecevit beni kabul etmedi. Şimdi CHP’ye genel başkan oldum.. Yani diyeceğim, partileri karıştırmazsanız, iyi olur” diyor..

Bu taraftaki (Temel Karamollaoğlu), “Canım ha DSP. Ha CHP. Hepiniz faizci değil misiniz. Hepiniz AB’ci değil misiniz” derken.

Daha düne kadar Tayyip Erdoğan’ın ekonomi bakanlığını yapan dürtüklüyor:

“Bir çuval incirin içine edeceksiniz şimdi.. Ne demek faizci.. Şeriat devletinde miyiz ki, adamları faizcilikle suçluyorsunuz.”

“Sizi gidi faizciler sizi” çizgisinin (SP) genel başkanı kendisine geliyor..

“Pardon ya.. Biz helalleşmiştik değil mi. Şimdi faizciliği karıştırmanın ne alemi var. Doğru söylersiniz.. Biz Erdoğan’ı devirmeye odaklanmalıyız..”

O sırada, diğer ortak (Ahmet Davutoğlu) karışıyor lafa:

“Siz ne yapıyorsunuz. Bu işler böyle uluorta konuşulur mu? Erdoğan’ı devirmeye odaklanmak da ne demek? Ben daha 5 yıl önce, Erdoğan’ın aleyhinde tek kelime etmem. Edersem gelin benim yüzüme ... Pardon ya.. Bunları ben niye hatırlatıyorum ki sanki.. Herkes unuttu gitti. Değil mi kanka!”

Görüşmeye katılmasına izin verilmeyen, odanın dışında bekleyen gizli ortak (HDP) kapıyı çalıyor: “Ben ne zaman aranıza katılacağım. Böyle sizi uzaktan seyretmek, çok ağrıma gidiyor.”

O arada büyük ortak arayı bulmaya çalışıyor, soruyor ikinci (İP)ortağa: “Bırakın artık, buluşsun sevdalılar.. Niye uzak duruyorsunuz. Onlarla buluşmadan, bizim bir kıymetimiz yok, biliyorsun..”

Muhatap (İP) çaresiz muhabbete dalıyor:

“Öyle bir pisliğin içine düştük ki.. Etrafımızı bizim varlık sebebi olarak gösterdiğimiz ve ülkenin katili olarak tanımladığımız PKK’lılar çevirmiş. Etrafımızı, 28 Şubat’ta bize kin kusan CHP’liler sarmış. Biz bunlarla, Erdoğan’ı devirme yolunda da olsa, nasıl yol alacağız, bilmem ki.”

İşte bu kavgalar içindeki muhalefet..

Erdoğan’a laf çakıyor:

“Erken seçim olmadan, Erdoğan susmadan dolar düşmez!”

Erken seçim ilan edilmedi..

Erdoğan susmadı.

Hatta daha yüksek sesle konuşmaya başladı..

Eskiden soyut gruplar için, “Sizin cibiliyetinizi iyi bilirim” derdi.

Şimdi, lafını hiç esirgemeden, TÜSİAD’çı patronlara, hiç eğip bükmeden, “cinsinizi cibiliyetinizi iyi bilirim” dedi, kestirdi attı..

Dolar ne mi oldu?

Bir dakika..

Bakayım da söyleyeyim..

Her dakika, bir milim daha aşağıya iniyor çünkü..

Yanıltmayayım sizi..

Evet, şu an 11’in altını da görmüş, dolar..

Eee.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;