GÜNCEL

Ali Karahasanoğlu : Hasan Cemal’in FG plakalı aracı!

Tarih
10 Ağustos 2017
İzlenme
Kişi
Yazar
Ali Karahasanoğlu
 FETÖ, kendisine bağlı subaylara, “Çöplerinizin görünen bölümlerine, boş içki şişeleri koyun. Sizi alkolik sansınlar” talimatı vermiş..

Bir tane ulusalcı, kemalist subay da çıkıp demiyor ki: “Biz askeriyede, subaylarımızın sadece görev başında iken değil.. Özel hayatlarında da alkolik olmalarını tasvip etmeyiz.. FETÖ’nün böyle bir takıyye yapmasına gerek yoktu!”

Dolayısı ile..

Bize de dışardan bakıp, “Yazıklar olsun FETÖ’cüsüne de.. Ulusalcı kemalistine de..

Biri durduk yerde alkolik görüntüsü verip, bundan medet umuyor.. Diğeri de, alkolikliği askeriyede bir kusur görmesi gerekirken, yükselmek için bir olumlu puan olarak görüyor.. Alın birini, vurun ötekine.. İki tarafa da yazıklar olsun..”demek düşüyor.

**

FETÖ’nün kendisine bağlı subaylara, “Eşlerinize dekolteli kıyafetler giydirin.. Mayodan da öte, bikini giydirin. Muhafazakar görüntü oluşturmayın” talimatı verdiği yazılıp, çiziliyor. 

Bir tane ulusalcı kemalist subay da çıkıp, “Yooo. Biz subayları terfi ettirirken, eşlerinin kıyafetlerine bakmıyorduk ki.. Niye böyle bir şey yapmışlar ki.. Biz eşi bikini giyiyor diye de, eşi başörtülü diye de, hiçbir subaya farklı muamelede bulunmadık. Hangi subay ehil ise, o yükseliyordu.. Hiç kimse, eşinin başı açık olması sebebi ile hakketmediği rütbeye çıkarılmıyordu. Hiçbir subay da, eşi başörtülü diye, hakkettiği rütbeye getirilmemezlik edilmiyordu” diyemiyor..

Bize de, “Yazıklar olsun iki tarafa da.. Biri üç kuruşluk rütbe için, riyakarlık yaparak, inandığını iddia ettiği emirlere aykırı davranıyor.. Diğeri de, insanların inandıkları değerlere aykırı davranmaya zorluyor.. Yazıklar olsun... İki tarafa da!”

**

FETÖ’nün ne kadar ince işler yaptığını gördükçe..

Buluttan nem kapıyoruz..

Daha doğrusu, “buluttan nem kapıyoruz” şeklinde yorumlanan, ama muhatabımız FETÖ sözkonusu ise, tam isabet kaydettiğimiz tespitlerde bulunuyoruz..

FETÖ’cüsü, Ulusalcısı, “Siz de işi biraz abarttınız ama..” itirazında bulunuyorlar..

İngilizce “Kahraman” yazılı tişörtle duruşmaya giren darbecilere tepki verince, “Alt tarafı bir tişört.. Nerden çıkardığnıız, arkasında bir mesaj olduğunu”diyorlar..

Hükümet, bu tür subliminal mesajlara karşı tedbir amacı ile “tek tip kıyafet”uygulaması hazırlığı yapınca..

Ulusalcısı; FETÖ’cüsü birlik olup, “Hangi devirde yaşıyoruz” diyerek, karşı çıkıyorlar..

**

Aydın Doğan’ın kanalı olan Kanal D’de yayınlanan Çocuklar Duymasın dizisinde, çaktırmadan kütüphaneye FETÖ yanlısı kitap konuluyor..

“Hooop ne yapıyorsunuz? 15 Temmuz kanlı darbesinin üzerinden bir yıl geçmiş, hâlâ  FETÖ propagandası mı yapıyorsunuz? Subliminal mesaj peşinde misiniz?” diye itiraz ediyoruz..

FETÖ’cüsü ile Uusalcısı ile hepsi birlik olup, “Siz de kafayı yediniz ya.. ne var bunda.. Aksesuar olması için bir kitap konmuş. Ne olduğuna bile bakılmamış. Siz de her şeyden maraza çıkarıyorsunuz..” diyorlar..

“Yine buluttan nem mi kaptık acaba” diyor, La havle çekip, geçiyoruz..

**

17 Aralık öncesinde, zaman zaman sağda solda konuşulurdu: “Gülen grubunun kendisine ait değil gibi görünen.. Hatta sahipleri kemalist çizgide gözüken birçok dershanesi, koleji var!”

Biz de uçuk gördüğümüz iddialara, “Bizi ne ilgilendirir? Çocuklarını o kolejlere yollayan kemalistler düşünsün” der geçerdik..

Şimdi, 15 Temmuz darbe gecesinde, Akıncı üssünde yakalanan Hakan Çiçek’in, kemalist çizgide gözüken bir kolejin sahibi olduğu ve FETÖ’nün adamı olduğu ortaya çıkınca, artık şu kanaate vardık:

“Sözkonusu olan FETÖ ise, ‘buluttan nem kapmamız gerekir’miş!”

**

Sözkonusu olan FETÖ ise, “buluttan nem kapmamız gerektiği” ilkesinden hareketle..

Kendi geçmişi, sol çizgiden gelen Hasan Cemal’in, FETÖ’cü Ekrem Dumanlı’ya sahip çıkmasını hatırlayıp..

Bir okurumuzun gönderdiği maildeki, “Hasan Cemal’e sorar mısınız, 2013 öncesinde FG plakalı aracı olmuş mudur? Bu aracı kimden ne şekilde almıştır?”

Sahi, bir ara tartışması olmuştu..

FETÖ’cülerin, subliminal mesaj amacıyla, plakalarını özellikle FG harflerinden seçtikleri iddia edilmişti.

Hatta buna karşı İçişleri Bakanlığı, bu harflerden oluşan plakalar için bazı engelleyici kararlar almıştı..

Şimdi okuyucumuzun sorusunu, Hasan Cemal’e yöneltelim:

“FG plakalı aracınız oldu mu? Kimden, nasıl satın aldınız? Bedelini tam ödediniz mi?”

Birileri “Buluttan nem kapmışsın” diyebilir..

Birileri, “Ne yani, FG plakalı aracın, hayatı boyunca sol çizgide olan Hasan Cemal’e satışını FETÖ’cüler mi organize etmişler? Amma uçuk iddia!”diyebilir..

“Evinizin çöpleri arasına, görünür şekilde boş içki şişesi koyun ki, sizi kemalist sansınlar” talimatı veren, her şeyin ince ince planını yapan bir yapıdan bahsettiğimizi hatırlarsanız.

Hasan Cemal’in; Ekrem Dumanlı’ya/FETÖ yayın organlarına sahip çıkmasına, “basın özgürlüğü”nün gereği bir destek olarak görmemek gerektiği gibi..

Hasan Cemal’in FG plakalı aracına da, masum bir tesadüf gözüyle bakmamamız gerekir!

Akit
9 Ağustos 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;