GÜNCEL

Ali Karahasanoğlu : “Hakan Atilla’nın ömrü cezaevinde geçecek”ten “kara kutuyu açtı”ya!

Tarih
02 Eylül 2022
İzlenme
Kişi
Yazar
Ali Karahasanoğlu

Nasıl ilkesiz, nasıl riyakar, nasıl yanar döner bir medya var, bu ülkede?

Düne kadar, Halkbank genel müdür yardımcısı olduğu dönemdeki uygulamaları sebebi ile ABD tarafından tutuklanıp yargılanan Hakan Atilla aleyhine yüzlerce haber yapan Cumhuriyet gazetesi..

ABD’nin eşkıyalığa soyunarak, Türkiye’nin bir kamu bankasının genel müdür yardımcısını tutuklamasını, “emperyalizmin bir güç gösterisi” olarak tanımlaması gereken Cumhuriyet ve avanesi..

“ABD’de tutuklandı. Cezayı yedi, ailesine hasret kaldı” türünden yüzlerce haber yapıp, Hakan Atilla’yı itibarsızlaştırmasının üzerinden daha birkaç yıl geçmiş iken..

“125 yıl ceza alabilir. Ömrü, cezasını çekmeye yetmez” diye, ahlaksızca yayınlar yaptıktan sonra..

Rıza Sarraf bile, eşkıya ABD tarafından cezaevinden abudik-gubudik ilişkilerle çıkarılıp, özel muamelelere tutulduğu dönemde dahi, “İşte eşkıyalık” demesi gereken Cumhuriyet gazetesi ve benzeri CHP yandaşı gazeteler, internet siteleri, televizyon kanalları..

Tam aksine, yine bel altı vuruşlarla, “Yanan Hakan Atilla oldu. Rıza Sarraf serbest” türünden haberlerle, vicdanları karalamaya devam ettiler..

 2 yıllık haksız yere tutulduğu cezaevi döneminin sonrasında, Hakan Atilla Türkiye’ye döndüğünde, AK Parti iktidarı, tüm emperyallere posta koyarak, onu Borsa İstanbul’un başına getirdiğinde..

“Bir mahkumu borsanın başına getirerek, Türkiye’yi rezil ediyorlar” diye ahlaksız mı ahlaksız, hain mi hain başlıklar atanlar..

Lafa gelince, dindar insanları, İngiliz mandası istiyorlar, ABD mandası istiyorlar diye suçlarlarken..

Kendileri, 2010’lu yılların sonunda, ABD uşaklığı yapan sol görüşlü sözümona gazeteciler, siyasetçiler..

Açık söyleyelim..

CHP’li yöneticiler..

ABD emperyalizminin karşısında duracaklarına, onun uşaklığını yapanlar..

Sadece Hakan Atilla’nın şahsı değil..

Kamu bankasının 10 milyar dolardan az olmamak üzere, ABD yargısı tarafından ceza yiyeceğini ileri sürerek, Türkiye’nin ekonomisini baltalamaya çalışanlar..

Şimdi..

Hakan Atilla’nın karşısına geçip..

Mafya babasının iftiraları üzerinden, kendisinin görüşlerini almışlar..

Hakan Atilla da, yazık ki yazık..

“Siz kimsiniz, siz düne kadar beni bir suçlu olarak ilan etmiyor muydunuz? Beni liyakatsiz, AK Parti’nin kölesi bir bürokrat olarak tanıtmıyor muydunuz. Hani ben suç şebekelerinin elemanı idim.. Şimdi kıymete mi bindim? Beni, onlarca isim arasından, seçip Halkbank genel müdür yardımcılığına getirenler aleyhine konuşmamı mı istiyorsunuz. Benim sözlerimi çarpıtarak, beni eşkıya ABD mahkum ettikten sonra bile arkamda durup, Borsa İstanbul’un başına getiren iradeyi ortaya koyan, hem de sizin gibi hainlere rağman bu iradeyi gösteren Tayyip Erdoğan’ın aleyhine laflar söylememi mi istiyorsunuz” demiyor..

Oturup, düne kadar kendisine küfreden Cumhuriyet’in muhabiri ile sohbet ediyor..

“Şu adamın kamu bankasına bir katkısı olmamış” da..

“Öyle bir katkıyı kendisi görmemiş” de..

“O kişinin niçin genel müdür yapıldığını anlayamamış” da..

Şunu söylese, anlarım:

“Kamu bankası olan Halkbank, bizden sonraki şu kişinin genel müdürlüğü döneminde, şu yanlış kredileri verdi. O krediler geri dönmedi. Burda bir usulsüzlük vardı. Bizim dönemimizde olmayan işlemler yapıldı.. Biz, bizden önceki döneme göre görev yaptığımız kamu bankasını ileriye götürdük. Bizden sonra gelen yönetim ise, bizden önceki dönemler, hatta AK Parti iktidarından önceki dönemlere götürdü.”

Evet kıstas, AK Parti iktidarından önceki dönemlerdeki yolsuzluklar olmalı değil mi?

AK Parti’nin ilk yıllarında, öncesindeki yıllarda yapılan yolsuzluklar bir derece, sonraki yıllarda da hep bir derece daha ileriye gidecek şekilde önlendi ise..

Bu süreklilik arz edecek şekilde, hep yolsuzlukların sıfırlanma hedefine doğru emin adımlarla gidilme şeklinde oldu ise..

Bu sürece sekte vurmadan..

Destek vermesi gereken ve 2 yıl boyunca eşkıya ABD’nin cezaevinde tutulduğu için, bunu en iyi gören, yaşayan da  Hakan Atilla olduğuna göre, bunu onun ifade etmesi gerekirken..

Cumhuriyet gazetesine, “Hakan Atilla, kara kutuyu açtı” başlığı attırmanın bir izahını kim yapar, acaba?

Kara kutuyu açın.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;