SİYASET

Ali Karahasanoğlu : CHP'lilerde hiç utanma kalmadı!

Tarih
18 Haziran 2023
İzlenme
Kişi
Yazar
Ali Karahasanoğlu

Göçmen düşmanlığı ile ünlenen, Türk vatandaşına 1 TL’ye verilen suyu göçmenlere 2 TL’den satmayı maharet sanan Bolu’nun CHP’li Belediye Başkanı Tanju Özcan, seçmenin iradesini etkilemek için, 14 mayıs öncesinde atıp tutuyordu..

“CHP’li belediyeler, halka hizmet yerine, ancak heykel yapıyor” eleştirilerinden bunalan Tanju Özcan, gerektiğinde rakiplerinin de heykelini dikebileceğini aktararak, 19 Nisan 2023 günü şu sözleri sarfetmişti:

 “Şeref sözü veriyorum.. Recep Tayyip Erdoğan seçimi bir kez daha kazanırsa Bolu’nun en görünür yerine devasa bir Erdoğan heykeli dikeceğim.”

Aslında amaç, Erdoğan’ın heykelini dikmek falan değil..

Seçmene, “imkanı yok kazanamaz. Boşuna Erdoğan’a oy vermeyin” demek..

Ama seçmen Erdoğan’a oyunu verdi..

Erdoğan rakibini eze eze Cumhurbaşkanı seçildi..

Adam utanıp, “Şeref sözü vermiştim. Verdiğim sözün anlamı, gerçekten Erdoğan’ın heykelini dikmek değildi.. Erdoğan kazanırsa, CHP olarak bizim başarısızlığımızı kabul edeceğimiz anlamında heykel dikme sözü verdim.. Biz siyaseti bilmiyormuşuz, halkla kaynaşamıyormuşuz, Erdoğan bizi her seferinde daha ağır bir yenilgiye uğratıyor gerçeğini kabul etme anlamında, heykelini dikme sözü vermiştim.. Bu çerçevede siyaseti bırakıyorum. Belediye başkanlığını bırakıyorum. CHP’nin tüm yönetimine ve mevcut belediye başkanlarına da aynı çağrıyı yapıyorum. Hepsi siyaseti bıraksın.. Erdoğan’ın heykelini millet 14 Mayıs ve 28 Mayıs’ta sandıkta dikti zaten” demesi gerekirken..

Heykelini dikeceğim' demişti: Erdoğan'dan Tanju Özcan'a yanıt“Kurduğum cümledeki ‘şeref sözü’ de, ‘heykel dikme’ de, mecazi anlamda ifadelerdir.. Asıl amaç, Erdoğan’ın seçimi kazanamayacağıdır.

Kazandığı takdirde de, bizim artık siyaseti bırakmamız gerektiğidir.

Bu çerçevede de, siyaseti bırakıyorum” demesi gerekirken..

Pişkin pişkin, “heykelini dikelim bari” diyor..

Aslında önce, “19 nisan tarihli şeref sözümü, seçimden sonra inşallah kimse hatırlamaz, araya kaynar gider” diye, oturdu-kalkıp dua etmişti..

Ama olmadı.

AK Parti il teşkilatı, Bolu Belediye Başkanı’na sözünü hatırlatınca..

Tanju beyefendi de, işi gırgıra döküp, “Sözüm söz, heykeli dikeceğim” dedi.

Şimdi bir de, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a mektup yazıp, demiş ki:

 “Seçim öncesinde, seçimi kazanmanız halinde, Bolu’ya heykelinizi dikme sözü vermiştim. Bu dahilde yaşayan birinin dikilmesi için, kişiden muvafakat alınması gerektiği ortaya çıkmıştır. Sözümü yerine getirebilmem için, heykelinizin yapımı konusunda sizden muvafakat talep etmekteyim. Saygılarımla arz ederim.”

CHP’lilerin ne kadar utanmaz, ne kadar ilkesiz, ne kadar avantacı olduklarını görün ki, bu mektubu, şahsı adına değil de, Bolu Belediye Başkanı sıfatı ile ve belediyenin antetli kağıdı ile hazırlıyor..

Sanki, Bolu Belediye Başkanı’nın görevleri arasında, kimin cumhurbaşkanı seçilebileceği, kimin seçilemeyeceği konusunda toto oynama ve tutturamazsa, vaadlerde bulunup, belediye kasasından o vaadleri yerine getirmek varmış gibi..

Bolu Belediye başkanlığı antetli kağıda, “Başkanlık özel” başlığı ile hazırlanmış bir yazıyı hazırlattırmış.

Sadece ismini yazarak, mektubu bitirmesi gerekirken, altına “TC Bolu Belediye Başkanı” ifadesini de eklemiş..

Anlaşılan para belediye kasasından çıkacak.

Heykel, belediye imkanları ile yapılacak.

Heykelin yapılacağı alan, belediyenin bir taşınmazı içinde olacak..

Ama, Tanju Özcan’ın “şeref sözü” yerine getirilmiş olacak.

CHP’li başkanın şerefi, korunmuş olacak..

Ne güzel iş bu..

Belediye kasasından, şeref kurtarma operasyonu..

Ki, yer açısından da, şu açıklamayı yapmış, ırkcı CHP’li: “ Bolu’nun en görünür yerinin yanı sıra bir de sayın Erdoğan’ın en yüksek oy aldığı yerde olmalı bu heykel. Şimdi en yüksek nerede almış? Dörtdivan’da almış. Yüzde 90 oy almış. O yüzden Dörtdivan Belediyesi ile bir görüşelim. Dörtdivan Belediyesi bize bir yer göstersin en görünür yer de Köroğlu Dağları. Biz oraya dikelim.”

Nasıl da utanmazlar, görüyor musunuz.

“Kazanamaz dediğim rakibimiz, üstelik bir de bazı yerlerde % 90 oy almış. Artık bize sadece siyaseti bırakmak değil, bir de gidip bu liderin kapısında kölelik yapmak gerekir” diyeceğine, Erdoğan’ın % 90 oy aldığı ilçe belediyesinden avanta yer istiyor..

Beş paralık ettikleri şereflerini, şimdi belediye kasasından, ilçe belediyesinin mekanında yapılacak heykel ile kurtarmaya çalışıyorlar..

Neyse ki, heykelci CHP kafasına, Tayyip Erdoğan’dan, İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı imzasıyla tokat gibi cevap gelmiş..

Cevapta şöyle denilmiş:

“Bolu Belediye Başkanı’nın Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın seçimi kazanması halinde Bolu’ya heykelini dikmek için talep ettiği muvafakat, hayatını halkına hizmete adamış olan Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından reddedilmiştir.”

Irkçı Tanju cevabı anlamış mıdır?

Hiç sanmam..

Verdiği şeref sözünün ne anlama geldiğini bile farkedemeyen adam, kendisine verilen cevabı nasıl anlasın..

Cevap devam ediyor:

“Heykelin maliyeti kadar meblağ, Bolu’da yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşlara takdim edilmesi uygundur..

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;