GÜNCEL

Ali Karahasanoğlu : “Boş araziye beton döküp”/”Temel fıkrası gibi temel!”

Tarih
22 Mayıs 2023
İzlenme
Kişi
Yazar
Ali Karahasanoğlu

Tarih: 6 Şubat 2023.. Yüzyılın felaketi, 11 ilimizi etkileyen 7.5 ve 7.7 şiddetinde iki ayrı depremi 9 saat ara ile aynı günde yaşadık.

1.5 ay sonra..

Tarih: 24 Mart 2023. Depremde en büyük acıları yaşayan, yıkımı en üst seviyede gören Hatay’da, kullanılamaz hale gelen hastaneler yerine, hızla yeni binaların yapımı kararı alındı ..

Bu kapsamda, Defne Devlet Hastanesi’nin sembolik temeli atıldı..

Tayyip Erdoğan, temel atma töreninde konuştu:

“Biz ana muhalefetin yalanlarıyla ayakta duran bir parti değiliz. Hatırlayın, işte o salgının olduğu dönemde, bakınız İstanbul’da dev Çam Sakura Hastanesi’ni bitirdik. 3 ay gibi bir zamanda bir taraftan İstanbul Havalimanı’nda, bir taraftan Anadolu yakasında iki tane hastaneyi bitirdik ve halkımızın hizmetine sunduk. Bugün hastanelerimizin temelini atıyoruz.”

Tarih 27 Mart 2023. Sözcü gazetesinin ikinci manşeti: “Temel fıkrası gibi temel.”

Sözcü'yü referans alırken ne hallere düştü! İlk Akşener'i kabul edecek psikiyatri doktoru atansınErdoğan’ın somut örnek olarak verdiği, Avrupa’da dahi sıralamaya giren Çam Sakura Hastanesi’nden de ders çıkaramamışlar ki, “İktidarın seçim öncesi attığı göstermelik temeller böyle dedirtti” ifadesini de üst başlık olarak kullanmışlar..

İsviçreli bir şirketin sahipliğinde çıktığı halde, “yerli olma” iddiasını öne süren Sözcü gazetesinin bu manşetini kendisine referans alan Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuşuyor..

Tarih: 29 Mart 2023..

İfadelerde farklılık olmasın diye, İyi Parti’nin resmi internet sitesinden alıntı yapıyorum.

Partinin internet sitesi, genel başkanlarının konuşmasını şöyle takdim ediyorlar:

“Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener, Hatay’da boş araziye temel döküp, temeli olmayan hastanenin temel atma törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı sert sözlerle eleştirdi.”

Ardından da Meral Akşener’in sözleri aktarılıyor:

“Yıllarca, büyük büyük konuşup; ‘Ben, temel atma törenlerine katılmam. Ben biten işin, açılışını yaparım.’ diyecek kadar, şişmiş bir egonun balon gibi öterek sönüşünün ibretlik vesikasından bahsediyorum. Bu fevkalade parlak, bir o kadar da, cüretkar arkadaşlarımız; boş araziye beton döküp, ‘Hastane temeli atıyoruz.’ diye Türkiye’ye yutturmaya kalktılar.’’

“Şişmiş ego”“Balon gibi öterek”“Boş araziye beton döküp”“Yutturmaya kalktılar”..

Akşener: Bu noter masasında olmayacağız - Güncel Politika HaberleriBu hakaretlerle de yetinmiyor Meral Akşener, şöyle devam ediyor: “Erdoğan Hatay’da yaptığı konuşmasında; ‘Burası CHP’li demedik. Bunlar da vatandaşımız dedik.’ açıklaması yapmış.. Kendine gel sayın Erdoğan! Kendine gel! Ağzından çıkanı kulağın duysun! Sen, 85 milyonun, tamamına karşı sorumlusun. 45 günün kalmış olsa da, sen hâlâ, bu ülkenin, Cumhurbaşkanlığı makamında oturuyorsun. Ayıptır, günahtır. Bir de, bu edepsizlikten sonra, çıkmışsın, devletin ne olduğuna dair, en ufak bir fikrin varmış gibi, bize, devlet ahkamı kesmeye kalkıyorsun… Sen önce git, bir aynaya bak Sayın Erdoğan! Sen bu ülkeyi, yönettiğini mi sanıyorsun? Ben sana söyleyeyim: sen ülke mülke yönetmiyorsun! Sen ihale yönetiyorsun. Sen rant yönetiyorsun. Sen algı yönetiyorsun. Ama sen, devlet yönetemiyorsun.’’

Hakaretler gırla..

“Kendine gel”“Ağzından çıkanı kulağın duysun”“45 günün de kalmış olsa”“Ayıp”“Günah”“Edepsizlik”“Aynaya bak”“İhale yönetiyorsun”“Rant yönetiyorsun”..

Soldan çarklı medya organları, bir zamanlar faşist diye suçladıkları Meral ablalarına sahip çıkıp, yeni yeni haberlerle, “boş araziye beton döküldüğü” iddialarını ısrarla sürdürüyorlar:

“Erdoğan’ın katılımıyla 24 Mart Cuma günü Hatay’ın İskenderun ilçesinde deprem konutları ve Defne Yeni Devlet Hastanesi temel atma töreni gerçekleştirildi. Hatay’da deprem konutları ve devlet hastaneleri temel atma töreninde çimento dökülen yerin çok ufak bir alan olduğu ve temelinin kaldırıldığı ortaya çıkarken, hastane için henüz ihaleye bile çıkılmadığı, ihale sürecinin temel atma töreninden üç gün sonra gerçekleştiği ortaya çıktı.”

İki gün sonra Tayyip Erdoğan konuşuyor:

Başkan Erdoğan Defne Devlet Hastanesi'nin açılışında konuştu: Bay Bay Kemal buradan yüzde 90 oy aldı bize ne? Biz ayrım yapmayız - Takvim“Biz bir şeyi eğer yapıyoruz, yaptık dersek, biz bunu yaparız Meral Hanım. Adıma dikkat et. Tayyip’e de Erdoğan’a da dikkat et. Belediye başkanlığımdan bu yana kadar attığımız her adımı tartarak atarız. 20 yıllık iktidarlık dönemimizde İstanbul ve İzmir’de atılan otoyollara dikkat et. Bunlardan bir fire var mı? Kocaeli’de yaşıyorsun oraya da iyi bak. Yalanla dolanla iş yapma. Yanlış yere kafanı çarpıyorsun. Beni kendinle uğraştırma!”

Meral hanım cevapta gecikmiyor, ama ne cevabı? Yapılanlar, icraatlarla ilgili cevap değil.. “Beni kendinle uğraştırma” cümlesi ile ilgili:

“Beni tehdit etti. Beni tehdit etti”

Veee.

Tarih 21 Mayıs 2023..

“Boş araziye temel atıldı” dedikleri, “ihalesi temel atma töreninden üç gün sonra yapıldı” dedikleri Defne Devlet Hastanesi, “Türkiye’ye yutturuyorlar” denilen hayali temeli atıldığı öne sürülen hastane, hasta kabulüne başladı..

24 Mart’ta temel.. 21 Mayıs’ta açılış.

Biri 2010, diğeri 2023 falan değil.

İkisi de 2023..

Böyle bir kronoloji sonrasında, Meral Akşener artık, “Ben Erdoğan’ın hızına yetişemiyorum. Emekli olayım bari” demesi gerekmez mi?

“Temel fıkrası gibi temel, dedik.. Temel fıkrasındakilere döndük” demesi gerekmez mi?

“Ayıptır, günahtır dedik.. Şimdi anlıyoruz ki, ayıp ediyoruz, günah işliyoruz” demesi gerekmez mi?

Sen söyle Akşener, gerekmez mi?

Yıllar süren hastane inşaatlarında, yol yapımlarında, kamu hizmetlerinde, temelin atılmadığı tarihi de unutuyoruz, açılışın kaç yıl geciktiğini de..

Alın size iki aylık bir hikaye..

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;