SİYASET

Ali Karahasanoğlu : Bay Ekrem’in iki haftalık icraatı!

Tarih
09 Temmuz 2019
İzlenme
Kişi
Yazar
Ali Karahasanoğlu

Algı oluşturmak için ısrarla, “ikinci defa seçilen” takdimi ile isminden bahsedilen Ekrem İmamoğlu’nun koltuğa oturuşunun ikinci haftasındayız.

Diyorlardı ya..

.. ‘Birinci mazbata da öğrenci Akbiline % 50 indirim, suda ise % 40 indirim yaptı.. Bıraksaydılar, daha ne indirimler yapacaktı!’

Kimse sormadı, ‘yapılan indirim sebebi ile belediye kasasına daha az para gireceğine göre, eksik ne ile karşılanacak?’

Soran yok..

Bay Ekrem’in de, bu soruyu kendiliğinden cevaplayacak hali yoktu.

“Çaktırmayalım” dedi, yoluna devam etti..

Bay Ekrem ikinci defa  seçildiğinde, beklendi ki, yeni indirimlerle karşımıza çıksın.

23 Haziran’da seçim yapıldı.. Bugün 8 Temmuz.

Bu dönemde neye indirim yapıldı?

Hiçbir şeye..

Peki, icraat olarak ne yapıldı?

Sayalım:

Önce, makam koltuğunun arkasındaki Atatürk ve Tayyip Erdoğan fotoğraflarını kaldırıp, ikisinin yerini kaplayacak büyük bir Atatürk fotoğrafını koydu.

Ne diyelim.. Alkış..

İlgili resim

Başka ne yaptı?

Sarayburnu’ndaki Atatürk heykelini yıkattı..

Büyük icraat..

Bir alkış daha..

Başka ne yaptı?

Partilerin il başkanlıklarını ziyaret etti. İster alkışlayın, ister alkışlamayın.

Devam edelim icraatlara!

Bir caz konseri ile bir de Zülfü Livaneli konserine katıldı..

Ardından Zonguldak’ta Murat Boz ile buluşup, fotoğraf çektirdi..

Dün de Edirne’ye gidip, Kırkpınar’da boy gösterdi.

Atlamayalım bir de, büyük zekası ile İstanbul trafiğine müthiş çözümünü açıkladı..

Neydi o çözüm?

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ndeki bakım çalışmaları sebebi ile Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün fiyatlarının indirilmesi teklifini yaptı.

Adam başkasının cebinden harcamayı seviyor.

Belediyenin arsasını, kendi arsası gösterip, villa satıyor.

AK Parti’nin İstanbul dışındaki derelerden binbir proje ile getirdiği su bolluğunu fırsat bilip, suya indirim yapıyor. İETT’nin, akıllı yönetimi, ekonomik yatırımları sayesinde Akbil’e indirimi yaptı..

Şimdi de, merkezi yönetimin geçiş garantisi verdiği Yavuz Selim Köprüsü’nün fiyatında indirim teklifi yapıyor.

Nasıl olsa, geçiş ücretinde indirim olursa, farkı merkezi hükümet ödeyecek.. Trafiği çözen de, uyanık Bay Ekrem olmuş olacak.

Başkasının cebinden iş bitirmeye alışmış..

Aynı usul devam ediyor..

Unutmadan hatırlatalım..

Vaadleri arasında yer alan, hiçbir beceri istemeyen belediyeye ait makam araçlarının Yenikapı’da halka gösterilmesini ikinci haftada beklemeye devam ediyoruz.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • hursit dilaver

    11 Temmuz 2019 15:19
    0 0
    hadi bir haber de benden olsun. istanbul havalimanının 3. pisti hazırlanıyormuş. ne güzel. demek pıstin kenarına cami/mescit yapılacak, ve namaz vakti uçak orda mola verecek ve namaz sonrası da kalkacakmış.tebrikler.ŞİMDİ BANA ,BU HAB ER GERÇEĞİ YANSITMAMAMKTADIR, 3. PİST ÇALIŞMALARI DEVAM ETMEKTEDİR.diye haber yaparlar. BEN ŞUNU DA DİYEYİM. UÇAK KANADI ÇARPMASIN DİYE MİNARE OLMIYACAKMIŞ. HADİ BUNU DA GERÇEĞİ YANSITMIYOR DEYİN.
  • hursit dilaver

    11 Temmuz 2019 15:16
    0 0
    AKP,CHPLİLERİN SEÇİM, REFERANDUM, FAZLA HARCAMA,S400 laflarına cevap yetiştirmekle uğraşıyor. inanın ne kemal bey, ne de digerleri sizi takip ediyor. çaktılar ve gittiler. biz tvlerde falan hala onların dediğini tartışıyoruz. bize de yuh di mi..işin kötüsü, bizim cevap yetiştirme merakımıza kasıklarını tutarak gülüyorlar.bu kadar mı zavallı olduk be.NİYE CEVAP VERİP DURURSUNUZ YAHU. ADAM ÇAKIYOR , BİR DAHA LAFINI ETMİYOR.SİZ GÜNLERCE SEÇİM, BAŞKANLIK DİYE KONUŞUP DURUYORSUNUZ. AKIL MI BU.
  • hursit dilaver

    11 Temmuz 2019 15:13
    0 0
    SİZİN BU UYUZLUĞUNUZ YÜZÜNDEBN İSTANBULDAKİ 65 YAŞ KARTLARI DA İPTAL OLDU. adam akıllı, 5 sene sonraki seçime kadar bu emekli tayfası ölür gider, oyuna ihtiyaç olmaz DEDİ TABİ. VE DE İPTAL ETTİ. İBB nin AKPli meclisinden tık yok be.
  • HURSİT DİLAVER 3

    11 Temmuz 2019 15:09
    0 0
    AMA MİLLET, 800 BİNLE ÇAKTI İŞTE..OTURUN AGLAYIN.endülüste yenilip, ispanyayı terkederken aglıyan emire, annesinin dediğini hatırlayın.ÖYLE. AGLIYACAĞINA,ELDE KILIÇLA SAVAŞIP ÖLEYDİN.bu lafı da yedi sevgili AKP. 29 binden 14 bine DÜŞEN OYUN SAYIM DURDURMASINA ÇOOOK SAYGI DUYDU. NE DE OLSA İLAHİ EMİR. İTİRAZ KÜFRE GÖTÜRÜR derken, adam surata tükürmekten, sokaga çıkamamaktan bahsediyordu.HAKETTİNİZ.
  • hursit dilaver 2

    11 Temmuz 2019 15:03
    0 0
    dikkat edin AKP bile razı oldu da, o kadar isyan çıktı,HIRSIZLIKLARI AKP BİLE ÖRTEMEDİ DE mecburen itirazlar edldi.HATTA BİNALİ BEY Kİ, FARUK GURLER YAPTINIZ ONU.O BİLE KAYBETTİĞİM SEÇİMİN PEŞİNDEN KOŞMAM DEMESİ VE YSK ya SAYGILIYIZ, KARARI İLAHİDİR mesajları veren AKP idarecileri. SEÇİM BÖYLE VERİLİR GÖRÜN.
  • hursit dilaver 1

    11 Temmuz 2019 15:02
    0 0
    beyler hüseyin gülercenin beyaz tvde yaptığı son programın youtubdaki videosunun altına uzunca bir cevap yazdım. cevap elbet AKPye. meraklısı okusun da seçim nasıl verilir görsün. KESİNLİKLE 31 MART DA DAHİL, BELLİ BİR İRADE, GÜÇ YA DA DERİN DEVLET, İSTANBULUN CHPYE VERİLMESİNİ İSTEDİ.
  • hursit dilaver

    11 Temmuz 2019 14:57
    0 0
    bu güne kadar cevap gelmediğine göre sayın yazar daha çoook beklicek. önemli olan ALGI. adam bir çaktı siz peşinden yalanlama, farklılık,gerçeği yansıtmama gibi kibar kibar cevap veriyorsunuz ama,31 marttan beri ekrem ve canan ve CHP nasıl çakıyor gördünüz. GÜNDEM ONLARDA. BİZ ELDE TUZ PEŞLERİNDEYİZ. YENİKAPIYA ARABA MI.. GEÇTI O. BİR KERE ÇAKIP MİLLETİN KULAGINA KAR SUYU KAÇTI MI YETER.
  • Kenan

    10 Temmuz 2019 00:35
    1 0
    İstanbul'da muhtemel olarak o kadar araç vardır. Ancak tahminen o araçlar makam aracı değildir. Belediyenin bir dolu yapım işi oluyordur. O işlerin takibi için ihalelere araçlar yazılıyor. Bahsi geçen araçların onlar olduğunu düşünmekteyim
  • hursit dilaver

    09 Temmuz 2019 18:07
    2 0
    keşke herkez bu yazarı hergün okusa.ve akit TV yi izlese..flash tv kapatıldı. ve türkiyenin en güzel gazete okuyucusu yılmaz tunca idi. akit tv bunun yerini doldurmalı. o formatı bulsun devam ettirsin. hatta ılımlı CHPli yılmaz tuncayı da alabilir.BİZİM MAHALLENİN HİÇ BİR TVSİ BU İŞİ BECEREMEDİ. HALA AYNI HÖDÜKLÜK. OKUYACAĞI YAZIYI KESİP EKRANA KOYUYOR, BİR DE OKUYOR. BİZ OKUMA BİLMİYORUZ TABİ. CAHALız.yılmazı bulun öğrenin bari.
  • Edibhoca

    09 Temmuz 2019 14:00
    1 0
    Akbili o indirmedi yanlış bigi
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;