GÜNCEL

Ahmet Yenilmez: Bu film tutmaz!

Tarih
17 Haziran 2016
İzlenme
Kişi
Yazar
Ahmet Yenilmez

Bir film çekilmeye başlandı, uluslararası ortak yapım bir film! Nasıl derseniz, yazarına, yönetmenine, oyuncusuna ve figüran ajansına bakınca, basit bir tekrar filmi! 

Almanya’nın mecliste bize karşı aldığı kararın ardından, yine aynı Almanya’nın bir medya kuruluşu, bizim içimizden birine, Alman ortaklı bir gazetenin başındaki zata “İfade Özgürlüğü” ödülü veriyor(!)

Bizim Alman ortaklı gazetenin genel yayın yönetmeni de, itina ile hazırlanmış konuşma metnini, ortaklarının da ülkemiz hakkındaki niyetlerini açıkça ortaya koyacak şekilde bülbül gibi şakıyor! Kim ne diyebilir ki, iki ortak niyetlerini, ortaklaşa bir şekilde hem de bizim içimizden birini konuşturarak ifade ediyorlar! 
Bunun öncesinde, 25 Mayıs tarihinde, Zülfü Livaneli UNESCO iyi niyet elçiliğinden ayrılıp, adım adım dolaşarak, gerçek niyetini her platformda göstermeye başladı. Zülfü Livaneli’yi, Yunan şarkıcı Teodorakis ile sahnede el ele verip, arzı endam ettiği günlerden tanırdık! Bu istifası ve sonrasında, gerçek niyetini beyanı da sürpriz olmamıştır! 

Ardından, çok da bekletmeden Genco Erkal, Levent Üzümcü ve avenesi,  ‘’Üvey Evlat’’ belgeseliyle vizyona girdiler. Belgeselin konusu, ‘’Sanatta Sansür’’(!) 
Derken liselileri ortaya attı birileri, tam da okulların dağılma vakti yaklaşırken! 

Nasıl başlıyor bildiri? 

“Bir geniş, büyük merhaba herkese! Geniş ve umutlu merhabaların günlerine koşuyoruz. Türkiye'nin geleceği, geleceğini inşa etmek için kollarını sıvıyor, kalemlerini çekiyor! Karanlığı aydınlıkla boğacak mücadele alevleniyor. Atatürk gençliği mücadele bayrağını daha da yükseltiyor’’! 
Ne kadar da tanıdık değil mi? 

İnanınız devamını okumadım, daha doğrusu okumaya gerek de duymadım yaşım elli küsur yaklaşık 35 senedir ben ve benim yaşım üstündekiler adeta ezberledik bu bildirileri! 

Aslında tam da ramazan ayı, itina ile gazeteleri ve televizyon haberlerini takip ediyorum. Hani her ramazan ayında mutlaka oruç tutmadığı için darp edilen bir öğrenci veya giyiminden dolayı mağdur edilen bir mağdure bulunurdu! 

TRT’de haddi aşan bir başka ifade ile hadsizlik neticesinde sarf edilen sözün hemen ertesinde bu bildiri ortaya çıkıyor(!) 
Oysa Alman ortaklı kanallarda bir kesimi alenen aşağılayan sunuculara ne kadar da müsamaha ile muamele edilmişti! Hatta birkaç ay sonra bir başka isimle program da yaptırılmıştı! 

Dedim ya bir film çekiliyor, nasıl bir film olacağı konusundan belli olsa da şimdilik adını koymak istemediğim bir film! 
Alman meclisi oyladı, hemen ardından Alman ortaklı gazetenin genel yayın müdürü Almanlar tarafından ödüllendirildi! 
Eli sazlı, yazan, yöneten, komple aydın istifa edip ekipte yerini aldı! Liseliler birliği ajansından figürasyon da hazır! 
Hülasa yazar hazır, oyuncu hazır, figürasyon hazır ve yönetmen ‘’Motor’’ dedi! 

Birileri bir film çeviriyor ama bu filmtutmaz; çünkü yazar eski, konu eski,oyuncularının gişesi yok! 
Ben en çok da kavgacı rolündeki figürasyona acırım! 

Güneş
16 Haziran 2016

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;