POLEMİK

Ahmet Hakan : Şu dört nedenle Dersim’den yanayım

Tarih
24 Mayıs 2019
İzlenme
Kişi
Yazar
Ahmet Hakan

- BİR: Oranın kadim adı “Dersim”dir... Türküler “Dersim” der... Destanlar “Dersim” der... Hatıralar “Dersim” der... “Tunceli” sonradan olmadır. Tarih her köşesinden “Dersim... Dersim...” diye haykırır.

- İKİ: Yakın tarihin sancılı dönemlerinde yaşananlar nedeniyle alınan kararların tümünü, bugün aynen devam ettirmekte ısrar etmek anlamsızdır. Tutuculuğa hiç mi hiç gerek yok.

- ÜÇ: Yörenin ahalisi, orayı “Dersim” olarak benimsiyorsa ve “Tunceli” adına ısınamıyorsa... “İlle de Tunceli diyeceksiniz” diye tutturulmaz... O yörenin ahalisine isim dayatmak, çok nahoş bir tutumdur.

- DÖRT: “Dersim”in adını değiştirme hakkının, Dersim’in yerel temsilcilerinde olmasının hiçbir sakıncası yoktur... “Buna devlet karar verir, sen kim oluyorsun”falan diye çıkışmak, seçilmiş yerel temsilcileri hafife almak olur.

 

CANAN KAFTANCIOĞLU’NA DAVA AÇILMASINA DAİR

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında iddianame hazırlanmış.

2 yıl 9 aydan 11 yıla kadar hapis cezası isteniyormuş.

*

Peki gerekçe ne?

Canan Kaftancıoğlu’nun geçmişte attığı tweet’ler...

Kaftancıoğlu’nun attığı tweet’ler...

- Ayıplanır.

- Kınanır.

- Eleştirilir.

Falan...

*

Hapislerde süründürmeye dayalı dava açmak da neyin nesi?

*

Yoksa birileri...

Böyle davalar açarak...

Ayıplama, kınama, eleştirme hakkımızı mı elimizden almaya çalışıyor?

Ne iştir?

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Asena

    05 Haziran 2019 00:30
    0 0
    Satılmış olduğun için olsa gerek. Dün dünde kaldı, desen kim ınanır.
  • VATANSEVER

    25 Mayıs 2019 04:22
    1 0
    Ahmet efendi oraya neden Tunceli ismi verilmiş iyice araştır öğren de ondan sonra bu konularda konuş... Devlete baş kaldırsın, hainlik yapsın, terörist ve ayrılıkçı yetiştirsin ve hala da devam etsin! Ondan sonra da yörenin ahalisine sorulsun.Yok öyle yağma...
  • hursit dilaver

    24 Mayıs 2019 15:41
    0 0
    duydunuz mu istanbulun İSPARKı HDPye ihale edilmiş. doğru mu. bakın iş bilen başkan daha mazbata alır almaz , bizimkiler gibi pısırıklık etmemiş,ve de YSK son kararını versin dememiş.uhuletle suhuletle beklememiş. anında görüntü. adam iş adamı trump gibi.kaybedecek zaman yok tabi. ve de ben tebrik ediyorum. GÖZÜNÜZE BAKA BAKA VERİ KOPYALANDI YA, İSPARK GİTTİ YA.. HELAL OLSUN. siz şimdi debelenin durun bakalım.saflar ordusu
  • hursit dilaver

    24 Mayıs 2019 15:36
    0 0
    AY AHMET.. HAKANLI AHMET.. TUNCELİ DERSİM OLACAKSA. İSTANBUL NİYE KOSTANTİNOPOLİS OLMASIN.EDİRNE DE ADRİYANAPOLİS,HATTA ŞİRİNLİK MUSKASI OLARAK DA İZMİRE SMYRNA.yakışır di mii zaten ucundan kıyısından ufak ufak, yunan da ayaklanıyor,baksana sevinçten popoları tavanda niye yunanlı başkan seçilmiş kostantiniyeye.. ulan ne oluyoruz be BU ÜLKEDE BUNLARA DUR DİYECEK KİMSE KALMADIYSA YIKILMAMIZ HAKTIR unutmayın emi vatansever takımı
  • hursit dilaver 2

    24 Mayıs 2019 15:31
    0 0
    CHP de S400 işini geciktirelim demek ne demek.. ABD VE NATO DAHA ŞU İŞGAL PLANINI BİTİREMEDİ, AYRICA İSTANBULDAKİ SİLAH VE MÜHİMMAT DEPOLARI VE ÇOK ÖZEL KOZMIK MERKEZLERE TAM NUFUS EDİLEMEDİ Kİ,hatta kıbrıs ve yunanistana ve de ıraka uçak ve asker yerleştiremedi ki,ZAMAN KAZANACAK. ne bilelim. benim gibi cahilin aklı bu kadar işte.IRAK İÇİN 6 AY MALZEME TAŞINMIŞTI 1990 DA.
  • hursit dilaver 1

    24 Mayıs 2019 15:24
    0 0
    adam haklı.bizim antalyada mesela,menderes türelin yaptığı o güzel kapalı yolun meşhur çorbacısının karşısında YEHOVA ŞAHİTLERİ standı açılmış. millet pek anlamadığından yanından geçip durdu. beklıyen 4-5 tane de sahibi vardı orada dağıtılan bedava isa kitaplarının.alışacağız artık. ucundan kıyısından girelim ki. HAÇLILAR BİZİ İŞGAL EDERLERSE KADINIMIZA KIZIMIZA SALDIRMAZLARMIŞ.rahatladık tabi.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;