SİYASET

Ahmet Hakan : İşte bu seçimin öne çıkanları

Tarih
09 Haziran 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Ahmet Hakan

- VİDEOLAR: Adaylar, artık miting alanlarında video gösteriyorlar. Bütün adaylar, miting meydanlarında “Oynat bakalım Uğurcuğum” edasındalar.

*

- FEN BİLİMLERİ: Muharrem İnce “fizik” diyor... Tayyip Erdoğan “geometri” diyor... Fen bilimleri hiçbir seçimde bu kadar mevzu olmamıştı. Sayısalcılar bayram ediyor!

*

- BAY: İsmin önüne “bay” sözcüğünün getirilmesi... Bu da pek tutmuş görünüyor. “Bay Kemal” aşağı, “Bay Muharrem” yukarı... “Bayan Meral” diyen ise pek yok.

*

- KEMAL SUNAL: Rahmetli Kemal Sunal’ın izlemelere doyamadığımız filmleri de bu seçimin leblebi çekirdeği haline gelmiş durumda.

*

- BİLİŞİM: İnşaat, yol, tünel falan bu seçimde epey geride kaldı. Bu seçimde trend: Elon Musk, otomobilin beyni, astronot, robot, endüstri 4.0 falan...

*

- STRATEJİK OY: Ağzını açan şöyle diyor: “Birinci turda şuna oy vereceğim, ikinci turda buna oy vereceğim.” Yine ağzını açan şöyle diyor: “Cumhurbaşkanlığı’nda şuna oy vereceğim, milletvekilliğinde buna oy vereceğim.” Türkiye tarihinde hiçbir seçimde vatandaş bu denli stratejik düşünmemişti.

*

- REYTİNG: İlk kez bu seçimde televizyona çıkan adayların reytingleri, herkesin en önemli ilgi alanı haline geldi. Destekledikleri aday yüksek reyting aldığında seçim sonuçlarından umutlananlar var!

*

- KÜRTLER: İlk kez bu seçimde seçime dair yapılan analizlerde en fazla işitilen cümle şu oldu: “Seçimin kaderini Kürtler belirleyecek.”

*

- ZİYAAA: Münir Özkul, palavracı kardeşi Ziya rolünde oynayan Şener Şen’in attığı palavralar karşısında sesini yükselterek “Ziyaaa” der ya... Yüksekten atanlara “Ziyaaa” demek de bu seçimin öne çıkan bir hususu haline geldi.

*

- APOLET: İlk kez bir seçim döneminde en çok ama en çok telaffuz edilen kelime “apolet” kelimesi oldu.

*

- DİP DALGASI: Yıllar önce Attila İlhan’ın gündeme getirdiği bu kavram, ilk kez bu seçimde bu kadar çok anımsandı.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;